Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Milyen magasnyomású mosót vegyek?

A nehéz, nagy igénybevételt igénylő tisztítási munkálatok megmentője a magasnyomású mosó. Ezek a nagy teljesítményű tisztítóeszközök hatalmas tehertől és megannyi bosszúságtól kímélnek meg minket, ráadásul rengeteg időt spórolnak nekünk. Kijelenthetjük, hogy gyerekjáték velük a munka, sokszor hihetetlen, hogy mit és mennyire hatékonyan képesek szebbé, tisztábbá varázsolni.

Többféle típusú magasnyomású gép közül választhatsz, amelyek eltérő jellemzőkkel bírnak. Honnan tudhatod, hogy a megannyi modell közül melyik lesz számodra a megfelelő? Ehhez adunk segítséget, összegyűjtöttük azokat a tényezőket, melyek figyelembevételével egyszerűbb lesz a számodra legjobb magasnyomású mosó kiválasztása.

Magasnyomású mosókról általában

Ezek a nagy teljesítményű gépek erőteljes tisztító hatással rendelkeznek, ami nagyban köszönhető a motoros szivattyúnak, amely adott mértékű nyomással képes a vizet kipréselni. E nyomás hatására rozsda, zsír, moha, növényi maradványok és egyéb szennyeződések egyaránt fel tudnak oldódni, amit vagy egyáltalán nem, vagy kemény és időigényes súrolással, erős tisztítószerekkel tudtunk volna eltávolítani. A terasztól, a betonfelületeken, járdán, térkövön, kerítéseken, kerti bútorokon át egészen a járművekig használhatjuk. 

Magasnyomású mosók vásárlási útmutató

Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legideálisabb magasnyomásút, különböző tényezőket kell figyelembe venned, úgymint a használat gyakorisága, mire és milyen felületen szeretnéd használni, mekkora összeget szánsz rá.

1. Mire fogod használni?

Vásárlás előtt át kell gondolnod, hogy pontosan mire szeretnéd a későbbiekben a mosót használni - mekkora területet és milyen mértékű szennyeződést tisztítanál.

Általános tény, hogy annál magasabb víznyomásra van szükség, minél makacsabb szennyeződésről van szó. Nagyobb területek tisztításakor pedig fontos a kényelmes kezelés és könnyű mozgathatóság. Azoknak, akik csak kisebb felületekhez szeretnék alkalmazni, mint például kerti bútor, bicikli, egy alacsonyabb teljesítmény gép lesz ideális. Akik viszont udvar, terasz takarításához vennék igénybe, már egy magasabb nyomású modellt érdemes választaniuk.

Fontos tudni, hogy a különböző típusú feladatokhoz és felületekhez eltérő fúvókákat kell használni. Vásárlás előtt tájékozódj, hogy milyen fúvókákkal kompatibilis a szóban forgó készülék, hiszen ez határozza meg, hogy hatékonyan milyen jellegű munkálatokhoz használhatod biztonsággal.

2. Használat gyakorisága

Milyen gyakran fogod a mosót használni? Évi mindössze néhány alkalomhoz nem szükséges nagyobb teljesítményű modellt választanod. Azonban rendszeres használat esetén megéri befektetni egy magasabb árkategóriájú típusba.

3. Meghajtás típusa

A mosóknak többféle típusa létezik, van például kézi, hordozható, álló vagy kocsis. Azonban a két legnagyobb típusa az elektromos és a benzines meghajtás, ami lényeges szempont a vízvezeték- és a hálózati csatlakozást tekintve. Mindkét változatnak megvannak a maga előnyei, illetve hátrányai. A választás saját igényeidtől függ, de elmondható, hogy átlagos, ház körüli használatra kiválóan alkalmasak az elektromos mosók (ezek a gyakoribbak, belőlük roppant széles választék vár).

4. A gép jellemzői

Víznyomás - az egyik legfontosabb szempont, ha magasnyomású mosóról beszélünk. Minél nagyobb a nyomás, annál könnyebb a szennyeződéseket eltávolítani. A nyomást bar-ban vagy psi-ben adják meg a gyártók.
Motor - vízhűtéses vagy léghűtéses kialakítás lehetséges. Hatékonyság és tartósság szempontjából igen fontos, hiszen ez biztosítja a motor hűtését, amikor az eszköz használatban van.
Tömlő hossza - nem elhanyagolható ismérv, nehezen hozzáférhető helyek takarításakor, valamint, ha nehezebb géppel dolgozunk. Kényelmesebbé teszi munkánkat, ha nem kell magunk után cipelni a mosót, a tömlő segítségével több méter távolságban is tudjuk használni.
Tisztítószer adagolása - egyes modelleknél hátul található egy mélyedés, ahová a tisztítószerrel megöltött palackot kell csatlakoztatni, míg mások egy szívócsővel vannak ellátva, amelyet a palackba kell helyezni. 

5. Kiegészítők

Érdemes megnézned, hogy a megvásárolni kívánt mosóhoz milyen tartozékok járnak. Attól függően, hogy milyen munkákhoz fogod alkalmazni, szükséged lehet néhány extra elemre, amelyeket vagy csomagban kapsz a géppel, vagy külön tudod megvásárolni. Ilyen extra kellékek lehetnek: autómosó készlet, terasztisztító tartozékok, speciális kefék, plusz tömlő, kioldópisztoly, habszóró.

6. Költségvetés

Az egyes márkák és modellek árkategóriája igen széles, így anyagi lehetőségeidet igazítsd a géppel szemben támasztott igényeidhez.

7. Garancia

Nem mindegy, hogy melyik modellhez milyen hosszú garancia tartozik. Az árhoz, valamint a gép jellemzőihez igazodva mérlegeld a garancia időtartamát, s mindenképpen tartsd be a garanciális feltételeket.

Magasnyomású mosó rendelés - nézd meg webáruházunk kínálatát!