Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Földelési ellenállás mérők

A nem megfelelő földelés nem csak a szükségtelen üzemzavarokhoz járul hozzá, de a megfelelő földelés hiánya szintén veszélyes. A zavaró elektromos problémák kialakulhatnak nem megfelelő földelések, vagy gyenge minőségű villamos energia miatt. Ezért is ajánlott meghatározott időszakonként ellenőrizni valamennyi földelést és földelés csatlakozást megelőző karbantartási tervek alapján. A lakatfogós földelési ellenállás mérő előnyei: a mérés néhány másodperc alatt gyorsan elvégezhető, a földeléseket nem kell szétszerelni, nincs szükség szondákra, mérőkábelekre, nem kell távolságot mérni, illetve tartani, a készülék könnyű, kis méretű, könnyen kezelhető. Mivel a méréshez nem kell megbontani a földelő hurkot, így azt a mérés befejezésével nem kell összeszerelni. A hagyományos módszernél az összeszerelést követően nem ellenőrizhető, hogy a kötés átmeneti ellenállása megfelelő-e.

A kategóriában földelési ellenállás mérők széles választékát találod, mérőműszereinkre 3 év garanciát vállalunk! Országos házhoz szállítás, hatalmas választék és raktárkészlet, kedvező árak...

Rendezés:

A földelési ellenállás mérő egy speciális eszköz, amelyet általában elektromos rendszerek és berendezések földelési rendszerének ellenőrzésére és mérésére használnak. A földelési ellenállás azt mutatja, hogy mennyire hatékonyan van földelve egy adott rendszer vagy berendezés.

Általában villamos rendszerek, épületek, ipari létesítmények és egyéb helyek földelési rendszerének hatékonyságának ellenőrzésére használják. Fontos azért, mert a megfelelő földelési rendszer biztosítja az elektromos biztonságot, megakadályozva az áramütéseket és a túlfeszültségeket.

A mérő működése során áramot vezet a földelési rendszeren keresztül, majd méri az ebben a folyamatban keletkező ellenállást. Az elért ellenállás értéke jelzi, hogy mennyire hatékony a földelés. Minél alacsonyabb az ellenállás értéke, annál jobb a földelési rendszer hatékonysága.

A földelési ellenállás mérőt rendszeres ellenőrzések során használják a földelési rendszer állapotának felmérésére és az esetleges problémák azonosítására. Ha a földelési ellenállás túl magas, az azt jelezheti, hogy a földelési rendszer nem megfelelően működik, ami kockázatot jelenthet az elektromos biztonságra nézve. Ezért fontos eszköz a biztonságos elektromos rendszerek fenntartásában és karbantartásában.

Milyen típusú problémákat jelezhet a magas földelési ellenállás értéke egy elektromos rendszerben? 

A magas földelési ellenállás értéke jelentős problémákat okozhat az elektromos rendszerekben, mivel ez csökkentheti vagy akár megszüntetheti a földelési rendszer hatékonyságát és megbízhatóságát. Néhány részletesebb probléma, amelyet a magas földelési ellenállás észlelése jelezhet, a következők:

1. Áramütés veszélye: Ha a földelési ellenállás túl magas, az azt jelenti, hogy a földelési rendszer nem tudja hatékonyan elvezetni az áramot a földbe. Ez növelheti az áramütés veszélyét az elektromos berendezések közelében tartózkodók számára, mivel az áram nem lesz megfelelően elvezetve.

2. Túlfeszültség kockázata: A magas földelési ellenállás akadályozhatja a túlfeszültség levezetését a rendszerből, ami növelheti a villámcsapás vagy más külső forrásokból származó túlfeszültségek kockázatát. Ez károsíthatja az elektronikus berendezéseket és vezetékeket, valamint tűzveszélyt is jelenthet.

3. Földelt rendszerek hatékonyságának csökkenése: A magas földelési ellenállás csökkentheti a földelés hatékonyságát, ami az elektromos rendszer teljesítményének és megbízhatóságának csökkenéséhez vezethet. Ez problémákat okozhat az eszközök működésében és a berendezések meghibásodásában.

4. Védőeszközök hatékonyságának csökkenése: A magas földelési ellenállás esetén a védőeszközök, például a biztosítékok vagy a szigetelőszakadás-érzékelők hatékonysága csökkenhet. Ez azt jelenti, hogy az ilyen eszközök nem működhetnek megfelelően a védőfunkcióik ellátásában, ami sérülés vagy károk kockázatát jelentheti.