Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Csempevágó, kézi csempevágó

Kézi csempevágók akár 600mm átvágási mérettel, körkivágóval széles választékban, azonnal raktárról akár ingyen szállítással. Görgess lejjebb, válogass kategóriánkban!
Rendezés:

Csempevágó (400mm)

Áruházi raktáron
6.270 Ft

LC 100 lamináltvágó

(1)
Központi raktáron
16.290 Ft

Vorel Csempevágó 600mm

Rendelésre 2-7 nap
16.590 Ft

Geko csempevágó 460mm

Rendelésre 2-7 nap
13.690 Ft

Z-Tools TCM-0600 csempevágó, 600mm, 14mm

Központi raktáron
35.290 Ft 29.990 Ft
15%

Csempevágó lyukfúróval 600mm

Központi raktáron
25.590 Ft 20.490 Ft
20%

Csempevágó TC 670 Expert

Központi raktáron
112.990 Ft

Kalapácsos behúzóvas

Központi raktáron
18.990 Ft

Hobby csempevágó, 600mm

Központi raktáron
6.280 Ft -tól

Fortum csempevágó 1000mm

Jelenleg nem elérhető
43.490 Ft

Szintező klipsz 50db

Áruházi raktáron
1.490 Ft 745 Ft
50%

Szintező ék 50db

Áruházi raktáron
1.190 Ft

Geko csempevágó 600mm

Rendelésre 2-7 nap
32.990 Ft

Csempevágó 800mm

(1)
Rendelésre 2-7 nap
38.790 Ft

Csempevágó 1000mm

Rendelésre 2-7 nap
38.390 Ft

A profi csempevágó profivá tesz!
 

A következő eszköz, melyet bemutatunk nem csak a burkoló szakembereknek jelent nélkülözhetetlen segítséget, hanem a vállalkozó kedvű otthoni barkácsolóknak is egy fürdőszoba felújítás alkalmával. 
Ma már nagy választékban állnak rendelkezésünkre legkülönfélébb és dekoratívabb burkolólapok, hozzá teszem nem kevés pénzéért. Azonban ahhoz, hogy egy igényes burkolt felületet kapjunk, annak sok összetevője van. 
Első sorban bizonyosan akkor lesz a burkolt felületünk a legtökéletesebb, ha egy hozzáértő, tapasztalt szakember csinálja, másodsorban szükségesek a jó minőségű burkolatok, ragasztó -, fugázó anyagok és nem utolsó sorban a szakszerű munkavégzésre alkalmas munkaeszközök, mint például egy jó csempevágó.
Azonban senkinek nem szeretnénk kedvét szegni, hogy maga készítse el álmai konyhájának vagy fürdőszobájának burkolatát, ezért is mutatjuk be részletesebben ezt a remek eszközt, a választás megkönnyítése érdekében. 

Nos, az igényes burkolat elkészítéséhez, mint mondottam elengedhetetlen kellék a csempevágó, így a megfelelő burkolat beszerzése után, ideje megkeresni a számunkra legmegfelelőbb változatot. 
A beszerzésnek jó alapjául szolgál a megvásárolt kerámia, azonban érdemes előrelátónak lenni és ráhagyni a vágási hosszra. Ugyanis a csempevágó vágási hosszát úgy válasszuk meg, hogy a kerámialapok átlóméretéhez igazítjuk és még a kellő ráhagyást is rászámoljuk. Ennek okán a legcélszerűbb, mindjárt egy jóval nagyobb, 500-600 mm-es vágáshosszal rendelkező kézi csempevágót választani, amelyekkel még a 40 cm-nél nagyobb lapok átlós vagy ferdeszögű darabolása sem jelent kihívást.
A gyártók a választás elősegítése érdekében feltüntetik a csempevágó dobozán a vásási hosszúságot és az általa vágható burkolólapok vastagságát. 
A szimpla csempevágó megvezetéséről két párhuzamos acélrúd gondoskodik és szánja a legtöbb esetben sikló csapágyazású. Érdemes odafigyelni arra, ha az eszköz kotyog, akkor a vágásunk pontatlan lehet. A vezeték rudak talphoz való rögzítésében alumínium ötvözetű bak vesz részt. 
Ha azonban egy professzionális gépet szeretnénk megvásárolni, akkor az egysínes csempevágó gépek beszerzése javasolt, mivel ez már a felső kategóriás gép, így az ára is értelemszerűen a magasabb lesz. 
A karbid anyagból készült vágókerék az acél vezetőrudakon mozgatható csúszka lenyúló végén kapott helyet és mögötte a törőlap helyezkedik el, melynek feladata a lapok kettétörése egy határozott nyomás által.
A csempevágó talpa készülhet préselt acéllemezből vagy alumínium öntvényből, de műanyagból is, a fő szempont, hogy az eszköz stabilan álljon. A további stabilitást és a vágandó lapok kellő felfekvését elősegítik még a talpra felszerelt gumibetétek is. 
A szélesebb talp mindenesetben jobb felfekvést szavatol, mind a vágandó lapnak, mind a szerszámnak. Az egyenes vágások kivitelezésében még közre játszik a csúszka holtjátéka. 
A tolókar hosszának az erőkifejtésben van szerepe, ugyanis rövidebb tolókar esetén, nagyobb tolóerőt kell kifejteni a lapok teljes hosszában.
A merőleges vágások kivitelezésében a talp végén helyet foglaló ütköző van segítségünkre. Az egyszerűbb kivitelű csempevágó eszközökön csupán csak méretskála szolgál a vágási szélességek beállítására. Ütközővel ellátott vezetőrúd, amely esetleg még szögbe is állítható és lapszélütközővel is ellátott, csak a profi csempevágókon található. A nagyobb számú azonos méretű burkolólapok igényes leszabásához tanácsos az ilyen típusú csempevágó beszerzése.
 
Abban az esetben, ha jelentős nagyságú felület szeretnénk leburkolni, akkor számunkra nem a kézi csempevágó lesz a legmegfelelőbb munkaeszköz. Ilyenkor célszerű inkább egy asztali csempevágó gépet beszerezni, mellyel pontos méretre-, szögbe- vagy mérten aluli vágásokat gyorsan el tudunk készíteni. Ezen típusú gépeknél már sok esetben előfordul, hogy a vásás vonalát lézer fény mutatja számunkra.

Egy burkolási munkálat során azonban nem csak ferde és egyenes vágásokat kell elvégezni, hanem csőkiállások és szerelvények számára a megfelelő nyílásokat is el kell készíteni. E célra való a vezetékére szerelt, keményfém-lapkás körkivágóval kiegészített kombinált funkciójú szerszám is. A körkivágó a vezetőrudakon a talpon kivágott nyílás fölé csavarral rögzíthető, és a kivágófejet körbeforgatva, folyamatos kézi előtolással szabályos kör alakú, 30-80 mm átmérőjű nyílások kivágását teszi lehetővé. Hátránynak mondható, hogy a burkoló lap rögzítése és pontos beállítása igen nehézkes, ezért inkább a gyakorlott szakemberek alkalmazzák. 
Nyilván valóan vannak keményebb felülettel rendelkező burkolatok, melyek nehezebben is vághatók el, ilyen nagy kopásállóságú felületek vágásánál számíthatunk a vágókerekek intenzív kopására, ezért szükség esetén érdemes cserélni azokat. Ez könnyen megoldható; a központi csap kiütése után a helyére az új csap és vágókerék könnyen visszaszerelhető. 
A vezető és a csuklók kopását úgy előzhetjük meg, ha megfelelő, kis viszkozitású olajjal bekenjük. 
A munka befejeztével célszerű a csempevágó gépet portalanítani és a csuklórészek lekenése után megfelelő állapotban eltárolni.

A profi csempevágó egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy akkor is tökéletesen végzi a feladatát, ha még nem vagy jártas a kezelésében, vagy ha nem érzed magadat mesternek ezen a területen. Soha sincsen későn a fejlődéshez, s egy ilyen precizitásban verhetetlen eszközzel minden munkával végzett perc ajándékká avanzsálhat. A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy óriási hangsúly van azon, hogy végül milyen terméket preferálsz. A minőség nyilván nem kompromisszumképes, de még megannyi tulajdonságra érdemes odafigyelned.

Az egyedi elvárások kapcsán például az is roppantul mérvadó, hogy pontosan milyen körülmények között kívánod használni a szerszámodat? Az ipari, vagyis nagy teherbírást igénylő feladatok más eszközparkot kívánnak, mint a barkácsolás közben felmerülő kihívások. A multifunkcionalitás sem rossz jellemvonás, sőt. Ami azt illeti kifejezetten sokat nyerhetsz azzal, ha olyan csempevágót tartasz a kezedben, mely sokoldalúan felhasználható, vagyis a pozitív jellemvonásait több területen is kiaknázhatod. A befektetésed csak abban az esetben térülhet meg, ha a döntésed tökéletes, és rád szabott. Az örömteli, elégedett, s eredményes használat ugyanis vitathatatlanul minden pénzt megér.

A csempevágás óriási koncentrációt, ezzel együtt precizitást és pontosságot igényel. Minden milliméter számít. Az élesség milyensége itt gyakorlatilag életbe vágóan fontos. Ha az eszköz nem rendelkezik ideális paraméterekkel, vagyis például nem képes megfelelően vágni, akkor alkalmatlan a hibátlan, professzionális munkavégzésre. Nyilván az ilyen kellemetlenségek elkerülése miatt élvez prioritást az optimális gyártó megtalálása. A kínálatunkban kivétel nélkül megbízható termékek közül válogathatsz: célkeresztben tartva egyedi elvárásaidat.

 A profi csempevágó kézbe való társ!

A precíz vágás, a pontos ívtartás, az akár hatvan centis átvágási jellemvonás, és a könnyed kezelhetőség egyetlen eszközben megtestesülhet. Érdemes olyan szerszámot preferálnod, melyet a magad ízlésére formálhatsz, vagyis paraméterezhetsz és aminek a fogása, kezelése nem okoz csalódást neked. Utóbbiak garantálják, hogy a csempevágás lendületes, gondtalan feladattá avanzsálhat.