Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Kerti kiegészítők

Varázsold a kertedet csodakertté a nálunk kapható eszközök segítségével. Képzeld el, hogy a kerted olyan amilyennek valóban elképzelted: egy kompromisszum nélküli hely, ahol napvitorla gondoskodik az árnyékodról, a különböző karókkal, elemelválasztókkal választod szét a növényeidet, az egész kertedet (és ha kell azon belül az állatokat) esztétikus kerítéssel keríted el. A mindennapi munkához szükséged lesz kerti kocsikra, és a kényelmedet szolgálhatják a kerti zuhanyok, párásítók. Ha pedig ökotudatos vagy, esővízgyűjtővel gyűjtöd az esővizet, amivel öntözöl.

A kertedben mindig szükség lesz árnyékra, amihez egy napvitorla, egy árnyékoló (vagy akár egy előtető) lesz a legjobb megoldás. Ha igazán szép kertet szeretnél, olyat, ahol el vannak egymástól választva a különböző növények, virágok szükséged lesz műanyag kerítésfonatra. A tökéletes, egyenes növésért, kerti termesztő karókat javaslunk, ha pedig igazán szép kertet akarsz geotextilt is be kell vetned a gyomok ellen. Nincs kert kerítés nélkül: nálunk megtalálod a kerítés építéséhez szükséges alkatrészeket, a kerti kapukat éppúgy, mint a különböző belátásgátló árnyékolókat, vagy akár bambuszfonatot is. A kerti kocsik, a szórókocsik a kézi szórók mind azt szolgálják, hogy a kerti munka könnyebben, és hatékonyabban menjen. A nálunk vásárolható kerti zuhanyok, a párakapuk könnyen összeállítható, egyszerű működésű elvű olyan hasznos eszközök, melyek segítenek neked igazán jól érezni magad a saját kertedben, akár egy forró nyári napon is, az esővízgyűjtőink pedig segítenek környezettudatosabbá válni, és olcsóbban megoldani a locsolást. A fóliasátraink szuper megoldások neked akkor, ha olyan növényeket, gyümölcsöket termelnél, melyek egyébként nem egész évben teremnek.

Kerti zuhanyok - teraszpárásitók, párakapuk
Kerti zuhanyok - teraszpárásitók, párakapuk
Kerti zuhanyok szolár tartállyal, hűsítő párakapuk, napvitorlák és egyéb árnyékolók a SzerszamKell online barkácsáruházban. Azonnal, raktárról, házhoz szállítva...
Esővízgyűjtő
Esővízgyűjtő
A mai modern esővízgyűjtők már egyszerre a kert díszei, és hasznos segítségek is. A nálunk kapható esővízgyűjtők UV stabilak,a legtöbb esővízgyűjtő teteje lezárható és a legtöbbhöz tartozik csap, amin keresztül kiengedheted az esővizet.
Fóliasátrak
Fóliasátrak
Fóliasátorra akkor lehet szükséged, ha olyan növényeket, vagy gyümölcsöket szeretnél termeszteni, amelyeknek a mi éghajlatunk vagy hideg, vagy nem egész évben tudnád a szabadban termelni, nevelni. Ilyenkor egy – bármelyik kertben felállított – fóliasátor lehet a tökéletes megoldás.

Kerti kiegészítők munkához és kikapcsolódáshoz

Mindenki fejében él egy kép az álom kertről, ahol minden a nyugodt légkör, a zavartalan pihenés és a kellemes összejövetelek megteremtését szolgálja. Ahol jó leülni egy kicsit egy hosszú nap után és ami nem csak bosszúságot okoz és munkát ad. Nos, a különböző kerti kiegészítők a tökéletes alapot adják meg mindezekhez, amelyeket kihasználva egy kis kreativitással az álom udvar nem lesz többé elérhetetlen. Sőt, minden egyes nap részed lehet ezek pozitívumaiban.

Sokan nem is gondolnák, milyen sok apróságra van szükség ahhoz, hogy a kerti munka élmény, az itt töltött idő pedig valóban pihenés legyen. Pedig ma már számos olyan termék létezik, amelyek valamilyen módon támogatnak mindezekben és remek segítséget nyújthatnak a megfelelő helyen és időben.

A tökéletes pihenésért nyáron is

Elvonatkoztatva egy kicsit a kertben végzendő munkákról helyezzük a hangsúlyt a pihenésre, amely főként a jó idő beköszöntével válik aktuálissá egy ilyen terepen. Ahhoz, hogy ne kelljen aggódnod a kíváncsi tekintetek miatt és ne okozzon kellemetlenséget a nyári hőség, érdemes szétnézned a megfelelő kiegészítők között.

Egy előtető felszerelésének például rengeteg előnye van

Hiszen nem csupán az eső ellen véd egy komorabb napon, de a tűző napsugarakat is távol tartja a kerttől. Vagyis nem fogsz többé bőrig ázni a szakadó esőben, amíg például a bejárati ajtó kulcsait keresed. Ezen felül egy előtetőnek sok egyéb praktikus funkciója is lehet. Például biztos lehetsz abban, hogy nem landol madárürülék az ajtód előtt, bizonyos szempontból védett helyen lesznek az ajtó előtt hagyott dolgaid is, de akár egy kis csapadékmentes, árnyékos övezetet is kialakíthatsz a segítségével a kert bizonyos pontján, így nem kell kimaradnia a gyerkőccel a napi levegőzésnek sem. Nem beszélve arról, hogy igen dekoratív, így sokat dobhat az udvar megjelenésén is.

Szintén remek megoldás lehet árnyékolás szempontjából a napvitorla

A napvitorla fő feladata, hogy véd a káros UV-A és UV-B sugarak ellen úgy, hogy közben tökéletesen ellenáll az időjárás viszontagságainak is. Így kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek olyan otthonok esetében ahol kisgyermek vagy idős ember is él, vagy egyszerűen csak kevés az árnyékos rész a kertben. Hiszen egy facsemete elültetésétől évek telnek el, mire árnyékot is tud adni, míg egy napvitorla percek alatt felszerelhető. Mivel számos különböző méretbe kapható, te is megtalálhatod számodra az ideálisat a teraszra, a homokozó fölé vagy éppen a kültéri kávézó sarkodhoz. Nem beszélve arról, hogy valódi mediterrán hangulatot teremt a kertben, ami külön pozitívum lehet.

Belátásvédők és az árnyékoló falak

Ezek a kiegészítők pedig az éppen arra járó kíváncsiskodók elől nyújt menedéket, így bátran kiülhetsz egy szál fürdőruhában is napozni, csak az láthat így, akit te beengedsz az udvarodra. A vásárlás során érdemes figyelembe venni, hogy mekkora felületet szeretnél leárnyékolni, milyen mértékű fényszűrő hatásfokot szeretnél elérni, de mérvadó az is, hogy mennyire legyen átlátszó és milyen árnyalatban gondolkozol.

Párakapuk

Ha pedig már a kánikuláról van szó, nem mehetünk el szó nélkül a vízpermetet szóró párakapuk, valamint kültéri párásítók mellett sem, amelyek akár 5 – 8 Celsius fokkal is csökkenthetik a hőérzetet. E szerkezetek működésének lényege, hogy a hideg vizet apró szemcsékre porlasztják, így nem áztatnak el ha megállsz alatta, viszont remekül frissítenek a kánikula idején. Ezeknek számos különböző típusa létezik, így garantáltan mindenki megtalálhatja közöttük a számára leginkább megfelelőt.

Egy esztétikus és biztos lábakon álló kerítés sokat dob a kert megjelenésén

Egy szép kerítés olyan, mint egy tökéletes tortán a bevonat, megkoronázza az egyébként tökéletes, finom és precízen elkészített remekművet. Ennek elkészítéséhez pedig nem biztos, hogy feltétlenül egy szakember gárda felfogadására lesz szükséged, hiszen te magad is megalkothatod egy kis idő ráfordítással a számodra ideális térhatárolót. Ha megvan az elképzelés, itt az idő, hogy összeírd, mi mindenre lesz szükséged az álom megvalósításához. Ennek kapcsán lényeges kérdés, hogy milyen anyagból képzelted el a kerítést, hiszen ezáltal máris nagy mértékben leszűkíthető a kör. Szintén fontos az is, hogy milyen árnyalatok jöhetnek szóba, de természetesen a magasság sem utolsó szempont. Mindezek nyomán pedig hamar megtalálhatod a számodra ideális változatot, amely tökéletesen illeszkedik majd az udvarod hangulatához.

Kerti kiegészítők, melyek megkönnyítik a mindennapokat

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy egy kert bizony munkával is jár. Nem kell ennek azonban feltétlenül fárasztónak vagy időigényesnek lennie. Vannak tipikusan olyan kiegészítők, amelyek hosszú távon könnyítik meg a dolgodat egy- egy munkafolyamat során.

Kerti kocsik

A kerti kocsik például könnyű és kompakt megoldást nyújtanak akkor, ha több eszközt kell egyik pontból a másikba vinni az udvaron. Nem véletlen, hogy ezeknek a „járgányoknak” igen komoly hagyománya van a múltat tekintve, hiszen már elődeink is előszeretettel használták a kertben. Az egyik fő előnye például az, hogy egy ilyen típusú kerti kocsival gyakorlatilag bármilyen anyag szállítása egyszerűvé válik. Így homok, termőföld, kavicsok, de akár szerszámok is egyszerűen juttathatók el a segítségével a megfelelő helyre. A vásárlás során fontos figyelembe venni azt, hogy várhatóan milyen nagyságú kocsira lesz szükséged és lényeges odafigyelni arra is, hogy hány kilogrammig terhelhető az adott modell.

Szórókocsik

Jó szolgálatot tehetnek és szórókocsik is akkor, ha egyenletesen és a lehető legkisebb erőfeszítéssel szórnád ki a vetőmagot, fűmagot vagy akár a műtrágyát. Nagy előnye ezeknek a berendezéseknek, hogy különböző szemcseméretű anyagokkal használható, így többféle munkafolyamat során probléma nélkül bevethető. Alapvetően közepes vagy nagyobb kertek esetén ajánlott a használatuk, a legtöbb terepen pedig könnyedén húzhatók kézi erővel is. A működésük pedig gyerekjáték. Mindössze arra van hozzá szükség, hogy a kiszórni kívánt anyagot beleszórd a tartályba, beállítsd a kívánt adagolást, majd húzni kezd. A szóróhengernek köszönhetően biztos lehetsz abban, hogy tökéletesen egyenletes lesz a kiszórás. A kisebb kertek esetében sem kell lemondani mindezekről, viszont az ilyen helyeken inkább a kézi szórók használata javasolt.

Esővízgyűjtő

Ha pedig mindezek mellett fontos számodra a környezeted és szeretnél spórolni is a kiadásaidon, akkor szuper megoldás lehet egy esztétikus esővízgyűjtő kihelyezése is az udvar egy bizonyos pontjára. Hiszen a klímaváltozás miatt egyre inkább fontos vigyázni az ivóvíz készleteinkre, nem beszélve arról, hogy a nyári aszályok jelentősen megviselhetik a növényeinket, rendszeres öntözés esetén pedig a pénztárcánkat. Így minden szempontból tökéletes választás lehet egy esővízgyűjtő kihelyezése az udvaron. A minőségi gyűjtők mindegyike ellenáll az időjárás viszontagságainak, a tetejük zárható és a legtöbbhöz tartozik csap, amin keresztül kiengedhető az összegyűlt folyadék. Így akkor sem kell aggódnod az öntözés miatt, ha éppen adott esetben hetekig nem esik az eső.

Ami a veteményezéshez kellhet

Végül, de nem utolsósorban az olyan apróságok mellett sem mehetünk el szó nélkül, mint példul az ágyásszegély, a paradicsomkaró, az uborkaháló, amelyek az esztétikus és praktikus veteményesek elengedhetetlen kellékei lehetnek minden egyes szezon során.

Geotextília és fátyolfólia

A fátyolfólia vagy éppen a geotextília használata is nagyon sokat jelenthet hobbi-és profi kertészek számára egyaránt. Az utóbbi anyag valójában a rendezett, gyommentes ágyások alapját adja meg, amely tulajdonképpen egy tűnemezelt szálszerkezetű, filcszerű anyagból készült textilanyag. Remek funkciót lát ezen felül az elválasztás, a vízelvezetés, de még a hőszigetelés kapcsán is.

A fátyolfóliának pedig a növények fagy elleni védelme kapcsán nagyon fontos szerepe, ugyanis a néhány fokos mínuszok ellen tökéletes megoldást nyújt az arra érzékeny növények számára. Mivel mindkét termék különböző méretekben létezik, te is biztosan megtalálod közöttük a számodra leginkább megfelelőt.

A növényeid pedig alaposan meghálálják majd minden törődéssel töltött percedet. Apropó növények! Amennyiben olyan növényeket, vagy gyümölcsöket szeretnél termeszteni, amelyeknek a mi éghajlatunk nem megfelelő vagy télen sem mondanál le ezekről a szépségekről, akkor érdemes szétnézned a fóliasátor kínálatban is, ahol gyakorlatilag saját világot teremthetsz magadnak a kertben.

Mit érdemes tudni a fóliasátrakról?

Bár kevesen tudják, de rengeteg hasznos funkciója lehet egy ilyen kertben felállított sátornak. Uganis amellett, hogy egy ilyen kis „kuckóval” megrövidítheted a növények nevelése kapcsán az őszi és tavaszi vegetációs időszakot akár egy-egy hónappal, használhatod a mediterrán cserepes növényeink teleltetésére is, de akár esztétikus raktárként is funkcionálhat. Például remek helye lehet itt a nyáron használt játékoknak vagy bútoroknak is, amelyek itt probléma nélkül vészelik át a telet, a szezon kezdetén pedig sértetlenül és tisztán veheted elő újra őket és helyezheted üzembe. Sőt, adott esetben akár garázsként is funkcionálhat mérettől függően kerékpárok, robogók, rollerek számára. Természetesen a vásárlás során a méret mellett arról is dönteni kell, miből készüljön az alap, mennyire legyen vastag és egyben strapabíró a fólia és mennyire eressze át a fényt. Ezek nyomán remekül le lehet szűkíteni a széles kínálatot, amelyben így te is garantáltan megtalálod a tökéletes típust.

A fentiekből egyértelműen látható, hogy elképesztően széles a választék a kerti kiegészítők terén, legyen szó pihenésről vagy éppen munkáról. Éppen ezért vétek lenne nem alaposan elveszni közöttük, hiszen számos olyan apróság létezik, amelyek aranyat érhetnek az udvaron és nagy mértékben megkönnyítik az életedet.