Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Kerti bútor szett - Kerti garnitúrák

Exkluziv műrattan és szövet kerti garnitúrák, pihenők elérhető áron. A műrattan, másnéven polyrattan lágy műanyag alapanyagú de természetes hatású, időjárásálló, UV álló anyag. A garnitúrák közös jellemzője, hogy kültéri használatra készült teljes mértékben időjárás álló műrattan és szövet boritás, esőálló és mosható párnák. Rozsdamentes aluminium váz, hegesztett csomópontokkal - ellentétben az olcsó rossz minőségű de külsőre tetszetős műrattan bútorokkal, ahol a csavarozott váz néhány éven belül instabillá válik. Praktikus, kényelmes és egyben a kert dísze! 

Rendezés:

Hecht RESORT I fa kerti napozóágy

Központi raktáron
54.990 Ft 46.790 Ft
15%

Keter Cozy műanyag virágcserép, bézs, L

Áruházi raktáron
11.990 Ft 10.790 Ft
10%

Kemping asztal 4 székkel

(1)
Központi raktáron
18.490 Ft 15.690 Ft
15%

Kerti bútorból milyet válasszak otthonra?

A mai kor emberének már nem csak az igényesen kialakított belső terekre van igénye, hanem a gondozott ápolt kertre, sőt a hangulatos, kényelmes kerti bútorokkal berendezett teraszra is. Ezért ma már elmondhatjuk, hogy számos cég igen komoly és sokszínű termékpalettával áll vásárlói rendelkezésére a kert és terasz berendezése terén.

Nyilvánvalóan, itt nem csak a kerti bútor jöhet számításba, hanem a hangulatvilágítást adó kerti lámpások, gyertyák, a szebbnél szebb kaspók és hát nem utolsó sorban a kerti partiknál használatos grillek. Ha belegondolunk, természetesen ezt még lehetne fokozni számos kiegészítővel, mint a kerti medence vagy szolár zuhany, de most inkább maradjunk a terasz és a kert legfontosabb kellékénél, a kerti bútoroknál. 

Mint egy szép ülőgarnitúrát, úgy egy drágább kerti bútor szettet sem egy évre veszünk. Már csak az áruk véget sem, ezért tanácsos átgondolni, hogy amellett, hogy az ízlésünknek leginkább megfeleljen, még funkciójában is betöltse a rendeltetésnek szánt szerepet. 
Számos esetben fordul elő, hogy elmegyünk egy áruházba és beleszeretünk egy minőségi darabba, meg is vesszük, aztán kis idővel derül ki, hogy mégsem ez lett volna a legoptimálisabb választás, mert éppen szép kerek asztalt vettünk, de már a 6 fős család, egy ebéd alkalmával nem fér el kényelmesen az asztal körül.
Szóval ezért kulcsfontosságú, hogy mielőtt nagyon belemerülnék a vásárlásba, mindenképp átgondolandó, hogy hová is szeretnénk elhelyezni a megvásárolni kívánt kerti bútor szettet, milyen funkciót kell majd betöltenie és nem utolsó sorban a karbantartás véget milyen anyagból legyen kialakítva.

A kerti bútor kiválasztását segítő szempontok

 • Hely
  Elsősorban az egyik legfontosabb szempont mi más is lehetne, hanem az hogy mekkora hely áll rendelkezésre a kerti bútor számára. Csupán egy balkonnal rendelkezünk, ahová leginkább csak egy asztalt két kis hangulatos, összecsukható kerti széket tudunk elhelyezni, amit a téli időszakban tárolóban is kényelmesen tárolható vagy egy óriási terasz áll rendelkezésünkre, netán kert ahová bármekkora kerti bútor elfér.
  Ha már hely, akkor célszerű nem csak azt kiszámolni, hogy a kerti bútor éppen elférjen, hanem egy kis mozgásteret is hagyni a bútor körül. Továbbá, ízléses, ha a teraszt vagy kertet egyéb kiegészítőkkel is feldobjuk, mint a lámpások vagy a szépen beültetett kaspók.
 • Funkció
  Ha a kerti bútor számára megtaláltuk a legmegfelelőbb helyet, nézzük meg, hogy milyen funkciót is kell, hogy betöltsön. Inkább csak a szűk család szeretné rajta elfogyasztani a csöndes estéken a pohár bort vagy előnyben részesítitek a nagy kerti partikat a barátokkal. Ha a napozást és a napközbeni szunyókálásét rajongsz, akkor viszont számodra egy kényelmes napozóágy lesz az optimális választás.
  Egy szó, mint száz a funkció is igen meghatározó a kerti bútor kiválasztásának szempontjából vagyis, hogy mire szeretnéd leginkább használni.
 • Stílus
  A kerti bútor stílusa és megjelenése sem elhanyagolható, hisz szívesebben pihenünk egy olyan kerti székben vagy napozóágyon, mely ízlésünknek, komfortérzetünknek a leginkább megfelelő és még a környezethez is passzol. Ezen a téren is a legmesszebb menőkig kiszolgálnak minket a gyártók, a lehetőségek tárházát vonultatják fel az egyszerűbb modellektől egészen a nagy párnákkal rendelkező már-már inkább kerti ülőgarnitúrának is tekinthető darabokig.
 • Anyag
  A kerti bútorok anyaga picit összemosható a stílus és megjelenés szempontjával, mert igazán az ízlésünk fogja meghatározni, hogy milyen anyagból készült kerti bútor mellett tesszük le végül a voksunkat, de itt mi most másik aspektusból közelítünk mikor a bútorok anyagát tárgyaljuk. Legfőképp itt a karbantartásuk és ápolásuk a fő irányvonal, hogy sokáig megőrizzék kifogástalan állapotukat.

A kerti bútor szettek karbantartása anyagaik szerint

A kert bútor szettek anyaguk tekintetében is elég széles skálán mozognak és ebből fakadóan tisztításuk is eltérő anyagokat igényel. Különösképpen a fából készültek vagy a rattan garnitúrák érzékenyek, ezekben nem megfelelő szer alkalmazásával óriási károkat is lehet tenni, melyet nem is vagy csak nagyon nehezen lehet korrigálni. A más alapanyagokból készült kerti bútor tisztítása már egyszerűbb. 

 • Műanyag kerti bútor szett
  Eddig a legáltalánosabb kerti bútor műanyagból készült, de ma már ez a trend változóban van. Idejét múlt és elég puritán is, így már a műanyag kerti szetteket felváltják a fából és egyéb anyagból készült bútorok. De még mindig használatosak ezért, ezek karbantartására is kitérünk.
  Előnyük, hogy könnyű súlyukból fakadóan egyszerűen mozgathatók és változatos színekben elérhetőek és jó időjárástűrők. Azonban, mint ahogy előnyeik is vannak, úgy hátrányaik is. A sötétebb színnel rendelkezők egy idő után elvesztik eredeti színüket, megfakulnak. Ez kivédhetetlen, viszont tisztításuk egyszerű.
  Ecetes és mosogatószeres víz keverékével és szivaccsal vagy domestosos vízzel fél órát áztatva illetőleg hideg zsíroldóval befújva újjá varázsolható a műanyag kerti bútor. Dörzsi szivacsot viszont egyik módszerhez sem szabad használni, mert finom karcokat okoz a műanyag felületen. 
  A sárgás szín is kismértékben csökkenthető mosogatószeres és mosáshoz használt mosószeres víz elegyével.
  A tisztítást követően a felület autópolírozóval való áttörlésével a felület részben visszanyeri fényét és ezután nem tapad meg olyan könnyen a szennyeződés a felületen. Érdemes a tisztítást követően a székek átvizsgálása, hisz az elöregedett műanyag és tartósabb használat következtében könnyedén eltörhetnek. Ilyen esetekben inkább célszerű az elhasználódott székeket újjakra cserélni. 
 • Fából készült kerti bútor
  A kertekben manapság egyre sűrűbben láthatóak szép elegáns fából készült kerti bútorok. Szépségük csak megfelelő karbantartás mellett őrizhető meg, amely a tisztításon kívül viszonylag gyakori utókezelést is jelent. 
  Az olcsóbb kategóriás kerti fából készült garnitúrák sok esetben nyers kezeletlen felülettel rendelkeznek, külső védő bevonat nélkül gyorsan beszürkülnek. Ennek megelőzése érdekében alapos csiszolás után egy lakkréteget kapnak. Vannak olyan anyagok melyek előtt alapozó szer használata szükséges. Ezt még utólagosan is megtehető. 
  Ezt megelőzően, azonban szükséges a szerkezeti kötések vizsgálata és megerősítése, majd a megfelelő szappanos vizes letisztítás után a napon való kiszárítás. Tisztításhoz használható magasnyomású mosó berendezés.
  A száraz, kezeletlen felületeket először is simára kell csiszolni és utána portalanítani, aztán következhet a kiválasztott bevonat felvitele.  Az alapozó réteg felkenését követően a vékonyabb felületi bevonat legalább két rétegben kerül a bútorra. Ha vastag lazúrral dolgozunk vagy más egyéb oldószeres festékekkel, akkor a beeresztést követően elég az újabb, finomabb felületi csiszolás, és rá lehet kenni az alapozót, majd ezt követő fedőréteget.
  Az eldugott zugok is kellő bevonattal kell, hogy rendelkezzenek, máskülönben, ha nedvességet kap, a festékréteg lazulni kezdés a kerti bútor korhadni kezd.
  A felületkezelt kerti bútor általában szappanos vízzel tisztítható és a makacsabb szennyeződések eltávolításához olajos szappanba mártott rongyot használjunk. A felület fényét pedig sörbe áztatott ronggyal tudjuk visszaadni. Végül bútorviasszal vagy oliva olajos méhviasz keverékkel megújult felületet kölcsönözhetünk.
 • Rattan kerti bútor
  A rattan bútorokkal már némileg nehezebb dolgunk van a fonataikba rakódott por okán. Itt is segíthet a szappanos vizes törlőrongy, de a kis zegzugok tisztításához bizonyosan egy kefére lesz szükségünk. A sós víz is megoldásként szolgálhat azonban, ha színük sötétedik, akkor a mosószeres bóraxos víz világosíthat a tónuson. 
 • Egzóta fából készült igényes fa kerti bútor
  A kültéri felhasználásra rendkívül alkalmas fafajtákból készített bútorok igényes kerti bútorok több olajat tartalmaznak, mint egyéb más faanyagok, ezért a napsütés könnyen ki is szárítja. Ezért célszerű a megfelelő tisztítás után visszapótolni az olajat. Ezek az ápoló olajak védik a felületet az UV sugárzás ellen is. Leggyakrabban teafa olaj vagy speciális kerti bútor olajak a használatosak. A kert bútor olajos kezelését minden esetben napfénytől védett helyen célszerű elvégezni, mert, 10 perc letelte után a nem beszívódott réteget el kell távolítani, különben a felület ragadni fog. Ilyen típusú anyagokból készült kerti bútorok felületkezelésére nem alkalmasak a vizes vagy oldószeres falazúrok, mert a csersav hatására, a felkent lazúr leválhat. A felületeket a szennyeződésektől csiszolással lehet megtisztítani és olajos átkenéssel újra védetté tenni.
 • Raffia- és nád kerti bútorok
  A fa kerti bútoroknál maradva pl. rafia vagy nádfonat betétes bútordarabok esetén a használat a fonat megnyúlásához vezethet, ezt az alsó felületek forró vizes átnedvesítésével és gyors szárításával újra kifeszíthető. A repedezés meggátolására és fényük visszaadására használható citromolaj, viasz vagy bútorfényező.
 • Műanyag szálakból font rattan jelegű kerti bútor
  Az újabban nagy népszerűségnek örvendenek a  műanyag szálakból fonott, rattan jellegű bútorok. A legegyszerűbb a tisztításuk, mindösszesen egy kefére és mosószeres vízre van szükség a tisztításukhoz. Majd a vegyszer lemosásához, használható locsolótömlő vagy nagynyomású mosó.  
 • Kovácsoltvas kerti bútor
  A citromlével és az ecettel lehet a kovácsoltvas kerti bútorok felületét szépen megtisztítani. Az apró rozsdafoltokra is kedvező hatása van az előbbi ként anyag, azonban ha nagyobb és erősebb rozsdafoltokkal találkozunk, akkor a szódabikarbóna és a víz elegye lesz a hatásos. Ezt kis idő után mossuk le, majd töröljük szárazra, így elejét vehető a rozsdásodás. A több helyen kialakult rozsdásodást viszont már csak festékkel tüntethetőek el.
 • Fémöntvényből készült kerti bútor
  Végül, de nem utolsó sorban a fémöntvényből készített kerti bútorok tisztítása szintén nem ördöngösség. Mivel felületük finom rücskös jellegű porszórt festékkel van bevonva, így a szemcsék között könnyedén megtapad a por és egyéb szennyeződés. Az ilyen típusú bútorok tisztításához meleg mosószeres vízre, karcmentes súrolószerre és erős és rövid sörtéjű kefére van szükség. A fellazított szennyeződés lemosására használható gőzborotva vagy erős vízsugár.