Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Hőlégfúvók

Rendezés:
Rendelésre 2-3 napon belül
12.760 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
11.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
11.660 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
19.790 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
23.790 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
10.040 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
39.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
44.500 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
52.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
98.530 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
171.650 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
154.170 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
111.050 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
18.380 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
95.820 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
19.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
14.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
13.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
296.900 Ft

Hőlégfúvó 


Számos feladat megoldásában elengedhetetlen kellék az a magas hőmérsékletű levegőt generáló eszköz, melyet hőlégfúvónak neveztek el. Nagyon nagy a hasonlóság, amit a két berendezés működési elve is példáz, illetőleg pisztoly formájukban is megegyeznek,de egy igen nagy különbség azonban mégis fedezhető fel a hajszárító és a hőlégfúvó berendezés között, mégpedig a kiáramló levegő hőmérséklete.  Egy hőlégfúvó esetében a kiáramló levegő hőmérséklete akár 600°C fok is lehet. Természetesen ez a modernebb gépeken már beállítható a munkafelület igényeihez mérten.
A szabályozható hőmérséklettel kiküszöbölhető, hogy a kisebb hőtűrési képességgel rendelkező anyagok ne olvadjanak meg, ne hólyagosodjanak fel. 

Általánosságban a hőlégfúvó gépekről

A hőlégfúvó gépek működéséhez elektromos áram szükséges, ekképpen 230 V-os feszültség elengedhetetlen üzemelésükhöz. Teljesítményfelvételük típustól függően 1500-2300 W közé tendálható. Működési elvük pedig, hogy a motor által forgatott ventilátor a beszívott levegőt egy villamos fűtőtesten hajtja át, amely a kiáramló levegőt az adott hőfokra melegíti. A korszerűbb készülékeken a légáram hőfoka fokozatmentesen állítható, a forró levegő kiáramló mennyisége pedig a hőfok emelkedésével növekszik.
Ez azonban az intenzív használatra gyártott modelleknél nem állja meg a helyét, mert ezek a készülékek eleve nagy mennyiségű levegőt áramoltatnak ki és csupán a levegő hőfokának szabályozására van lehetőség. 
A differens hőfokok fokozatmentes beállítására a fokozatkapcsoló illetőleg az elektronikus hőszabályzó ad lehetőséget, modelltől függően. 
A hagyományos nem túl korszerű gépek adott hőértékéhez adott kifújt légmennyiség párosul, viszont a modernebb változatokon már a hőfokot és annak fokozatát is szabályozhatjuk,LED-es vagy LCD kijelző segítségével. 
A hőlégfúvó pisztoly alakja a forró légáram irányítása szempontjából rendkívül előnyös. Súlyúk 0,6 és 0,9 kg között változhat. 
Talpra állítva is igen stabilak eges modellek, így a használó mind a két kezét használhatja. 
A hőlégfúvó különféle tartozékfejekkel kiegészíthető ezzel optimalizálva a különféle alkalmazásokhoz. Némely esetben külön vásárolhatóak meg a fúvófejek, azonban vásárlásnál figyelni kell a készülék fúvócső átmérőjét, mert a különböző gyártmányok fúvócsöve eltérő lehet.  
A széles fúvókák felületi sugáreloszlása lehetőséget kínál a nagyobb területen való gyorsabb munkavégzésre. Ezeket a fejeket festékrétegek eltávolításánál és szárításnál lehet kiválóan alkalmazni. 
Egy másik fajtája a fúvókáknak a reflektor fúvóka, ezt zsugorcsövek és csövek forrasztásakor használatos. Találkozhatunk ezeken felül szűkítő fúvókákkal, melyek koncentráltan egy bizonyos pontba továbbítják a leadott hőt. 
A széles nyílású fúvóka a lemezek és fóliák összehegesztéséhez szükséges tartozék, a speciális kialakítású hőtükör pedig műanyagrudak, csövek tompa összehegesztésének nélkülözhetetlen.

Mire is használható a hőlégfúvó

 • Festékréteg eltávolítása
  A hőlégfúvó amennyire egyszerű eszköz, olyan sokrétű a felhasználási módja, helyesbítve a felhasználási területe. Egy a készülékre igen jellemző feladat a már nem kívánt festékréteg eltávolítása. Régebben a hőlégfúvó elődjeként erre a problémára a benzinlámpa jelentett megoldást, de ez roppantmód tűzveszélyes volt. Sem a láng intenzitásának szabályozására, sem a hőfok megválasztására nem volt lehetőség, így gyakran végződött a munka a megmunkálandó felület megégésével.
  A technika fejlődésével ezt a módszert váltotta le a már jóval biztonságosabb és jól szabályozható hőlégfúvó berendezés. 
 • Műanyag megmunkálás
  Az alkalmazásnak egy másik fő területe a műanyag megmunkálás. Ugyanazokat a módozatokat alkalmazzuk, mint a fémhegesztésnél is, a tompa és a kitöltő hegesztést. 
  Tompahegesztés esetén a műanyagcsöveket hosszabbítjuk vagy toldjuk meg.  A hegesztés ezen fajtájához úgynevezett hegesztőtükröt is használunk, melynek feladata a hegesztendő csövek pontos rögzítése és illesztése, ezen felül a hőlégfúvó gépből kiáramló forró levegő a hegesztési helyre való megvezetése.
  A kitöltő hegesztéshez egy közbülső, kitöltő anyagot használunk a két műanyagrész egymáshoz rögzítéséhez. Ennek az anyagnak rendelkeznie kell azzal a tulajdonsággal, ami a kötést biztosítja. Ennél a műveletnél kitétel, hogy az összehegesztendő két darabnak ugyanazon anyagból kell lennie. Próba képen, hogy a hegesztőpálca megfelel-e a hegesztéshez, egy darabját hegesztjük a munkadarabra. Ha a létrejött kötés és megfelelően szilárdnak bizonyul, nekiállhatunk a munkának, de még mielőtt ténylegesen belekezdenék a hegesztési műveletbe, előkészítjük a hegeszteni kívánt felületet zsírtalanítással és az összeillesztendő élfelületek kialakításával.
  Ilyen kitöltő hegesztéseket alkalmazunk például elrepedt lökhárítóknál vagy spoilerek javításnál.
  A műanyag csővezetékeket számos területen alkalmazzák. Az egyenes csövek mellett természetesen gyakori az ívek használata. Azonban a már derékszögben legyártott darabok kisebb-nagyobb mértékű hajlítására is némely esetben szükség van. Erre a feladatra is a legmegfelelőbb eszköz a hőlégfúvó, csupán arra kell figyelni, hogy a cső ne megtörjön meg. Ennek kiküszöbölésére használható acélspirál, hajlékony műanyagrúd vagy egyszerűen a cső homokkal való feltöltése. A műanyag lemezek hajlítása, alakítása széles sugarú fúvókák használatát igényli.
 • Ragasztott felületek szárítása és szétválasztása
  Ragasztási feladatoknál is igen jól kihasználható a hőlégfúvó szárítási képessége. A ragasztásnál a legfőképpen meghatározó tényező a környezet hőmérséklete, amely a hőlégfúvó készülékünkkel nagymértékben befolyásolható. A megemelt hőmérséklet gyorsítja vagy lassítja a ragasztási folyamatot. Nem csupán a ragasztás elősegítésében tesz jó szolgálatot, hanem a nem kívánt ragasztás oldásában is. 
  Melegragasztók használatánál is tökéletes segítség a hőlégfúvó. Ugyanis ebben az esetben a problémát az anyag kihűlése okozza. A ragasztóanyag kötéséhez szükséges hőmérséklet fenntartásával elérhető a kellő kötési szilárdság.
  A kétkomponensű ragasztók használatánál az előző folyamat ellentétére tökéletes a hőlégfúvó. Itt a magas hőmérséklettel a kötés gyorsítását illetőleg a szilárdság növelését érhetjük el. Ez azonban nem minden esetben célravezető pl. karosszériajavítás eseté n a nagymértékű hőkezelés kiszárítja az anyagot és annak berepedezéséhez vezet. 
  A ragasztott elemek szétválasztásának a legcélravezetőbb módja a hőmérséklet megemelése, ebben az esetben ragasztott felület felmelegítése könnyebb szétválasztást eredményez. Ennél a pontnál még megemlítendő, hogy a hőlégfúvó gép ragasztott matricák eltávolítására is eredményesen használható. 
 • Fa és fém hőkezelése
  A hőmérséklet megemelése nem csak a műanyag megmunkálásánál célravezető, de más anyagoknál is eredményesen alkalmazható, legyen szó fémről vagy akár fából készült tárgyakról. 
  Gondoljunk itt a felmelegített rézcső könnyebb meghajlítására vagy ónnal forrasztott csőkötések oldására. 
  Talán a legszélesebb kőrben alkalmazható eszközünkkel elérhető rusztikus felületek kialakítása. A nyersfa burkolat hőkezelés hatására megpörkölődik és a festett felület pedig repedezetté válik. 
  Bútorok polírozásánál a bútorra felvitt viasz felszívódását segíti elő a hőlégfúvó berendezés.
 • Olvasztás és melegítés
  Eddig a gép inkább speciális alkalmazásairól esett szó, amelyek nagyobb részt szakértelmet igényelnek, most viszont olyan felhasználási módokat tárgyalunk, ahol egy „halandó” is könnyedén használhatja ki ennek a kiváló eszköznek a tulajdonságait.
  Télen a jegesedés számos problémát állíthat elénk a kocsi mosás után befagyott ajtótól kezdve egészen a befagyott zárakig. Ha kocsi mosás végeztével nem állítottuk le a garázsba járművünket, könnyen előfordulhat, hogy az ajtó gumitömítése körben lefagyott és nem nyitható az ajtó. Az ajtóhézagok óvatos melegítésével a jég felolvad és máris nyithatóvá válik az ajtó. 
  A befagyott zárakba, lakatokba sok estben nem elegendő jégoldó használat, ilyenkor remek eszköz az olvasztás rásegítésére egy légfúvó. 
  Ha már a télnél tartunk a lefagyott lépcsők roppant mód baleset veszélyesek. A szóróanyagok nem mindenki számára jelentenek optimális megoldást, azok figyelmébe ajánljuk a hőlégfúvó használatát. Továbbá egy igen gyakori jelenség a nem megfelelően téliesített vízvezeték.  A jégdugó eltávolítására sem találhatnánk megfelelőbb eszközt. 
  Azt gondolnánk, hogy a cél szentesíti az eszközt, de vigyázzunk a túl magas hőmérséklet okozhat több kárt is, mint hasznot. A hűtőszekrény olvasztásánál, ha nem kellően választjuk meg a hőfokot, a hűtőszekrény műanyag belseje gyorsan megolvadhat, ezért én erre inkább alkalmasabbabnak tartanám a hőlégfúvó kistestvérét a hajszárítót, ha mindenképp gyors olvasztásra van szükség. 
 • A hőlégfúvó egyéb alkalmazásai
  A magas hő fertőtlenítő tulajdonsággal bír, így kisállat ketreceket, az ott használt homok vagy kavics ágyazatok vegyszer használata nélkül tisztíthatóak. 
  A gyomok a viakolor közül, járdaszegélyek mellett egyszerűen leégethetők. A hűvös, korán sötétedő, téli időszakban szeretik az emberek a hangulatvilágítást, gyertyafényt. A többkaros viasszal összecsurgatott fém gyertyatartókat a viasztól a hőlégfúvó segítségével gyorsan megszabadíthatjuk. 
  Nyáron is akadhat olyan momentum, mikor nagy hasznát vesszük ennek az eszköznek. A grill partik és sütögetések alkalmával ezen berendezés hozzájárul a megfelelő állapotú tűz, parázs kialakításához. 

A hőlégfúvó biztonságos használata

Bármennyire egyszerűnek is tűnik, némely gép használata a kellő körültekintés nélkül súlyos balesetek történhetnek, nem csak a használóval, de a környezetében is nagy károk keletkezhetnek. Ennek érdekében néhány szabály, amelyet érdemes betartani a  hőlégfúvó alkalmazásánál.
Minden esetben jól szellőztetett helyiségben végezzük a festékleégetéseket. Ez azért fontos, mert a munkavégzés alatt forró festékből füstgázok szabadulnak fel vagy a pozdorja melegítésénél a formaldehid alapú kötőanyag kerül a levegőbe. 
A nagy hőmérséklettel kiáramló levegő, ha nem kellő odafigyeléssel dolgozunk a bőrön maradandó sérüléseket okozhat továbbá, könnyedén meggyújthatja a ruhánkat, a munkadarabot vagy bármi mást környezetünkben. 
Elektromos berendezés lévén mindig fenn áll az áramütés veszélye, ezért nem tanácsos a hőlégfúvó használata erősen párás környezetben illetőleg nyitott víz fölött. 

A hőlégfúvó specifikációi

A gyártókat illetően nem lesz különbség, hiszen a kézi szerszámgyártó vállalatok termékpalettájában szinte minden esetben megtalálható van a hőlégfúvó is. 
A felvett teljesítmény ezen gép esetében a hőfejlesztésre fordított energia nagyságát jelöli, a motorhajtáshoz szükséges rész lényegében elhanyagolható. A nagyobb teljesítmény magasabb hőmérséklet előállítására utal. A légszállítást úgyszintén teljesítménnyel jelöljük, a motor- ventilátor egység jellemzője, ami a különböző fordulatszámokból adódik. Általánosságban véve nem rendelkeznek nagy tömeggel. 

A megfelelő hőlégfúvó kiválasztásában javaslatunk, hogy érdemes a többfokozatú- még inkább a folyamatos szabályzású modelleket előnyben részesíteni, mert a sokrétű alkalmazás más és más hőfokot igényel és sokfajta kiegészítőt, így bizonyosan minden feladat elvégzésénél kiváló eredményt érünk el a hőlégfúvó segítségével.