Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Hajtókarok és nyomatékkulcsok

Profi törésgaranciás hajtókarok és nyomatékkulcsok 1/4" 3/8" 1/2" és 3/4" kivitelben, széles választékban raktárról, azonnal a SzerszámKell barkácsáruházban. Görgess le és nézz szét a kategóriában, itt te is megtalálod a keresett darabot. Hatalmas raktárkészlet, kedvező árak, országos házhoz szállítás vár!

Fix hajtókarok, hajtószárak
Fix hajtókarok, hajtószárak
Profi törésgaranciás fix hajtókarok dugókulcsok hajtására 1/4" 3/8" 1/2" és 3/4" kivitelben széles választékban raktárról, azonnal...
Racsnis Hajtókarok
Racsnis Hajtókarok
Profi racsnis hajtókarok 1/4" 3/8" és 1/2" kivitelben, akár 72 fogas precíz racsnival szerelve széles választékban raktárról, azonnal...
Nyomatékkulcsok
Nyomatékkulcsok
Profi nyomatékkulcsok 1/4" 3/8" és 1/2" kivitelben, akár 400Nm-es kivitelben széles választékban raktárról, azonnal
Nyomaték sokszorozók
Nyomaték sokszorozók
Professzionális nagy áttételes nyomaték sokszorozók több ezer Nm nyomaték előállításához raktárról, azonnal...

A különböző hajtószárak, hajtókarok és nyomatékkulcsok bizony nagyon hasznosak lehetnek, ha egy csavar megfelelő mértékű meghúzásáról vagy annak lazításáról van szó. Nem mindegy azonban, hogy ezek közül melyik típusra esik a választásod, hiszen a megfelelő szerszám megtalálása elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyakorlatban is minden zökkenőmentesen működjön. 

Egy csavar meghúzására vagy meglazítására otthon egy új bútor összeszerelésénél lehet szükség, de egy műhelyben vagy szakmunkák során is elengedhetetlenek olykor az ilyen jellegű műveletek. Ilyenkor jelenthetnek hatalmas segítséget a fix hajtókarok, a racsnis hajtókarok, a nyomatékkulcsok, valamint a nyomaték sokszorozók is. Lássuk, miről is van szó pontosan!

Fix hajtókarok 

A fix hajtókarokat főleg nagy erővel meghúzott csavarok esetén vethetők be hatékonyan. Amikor egy berohadt vagy túlhúzott csavar meglazításáról van szó, akkor mentőöv lehet egy ilyen szerszám. Mivel a kar maga mozdulatlan, remekül bírja az intenzív oldási vagy meghúzási munkálatokat. Az azonban lényeges, hogy a megfelelő méretet alkalmazd a művelet során. A vásárlás során ajánlott odafigyelni a kényelmes kialakításra is, így garantáltan teljes kényelemben folyhat majd a munka. 

Racsnis hajtókarok

A racsnis hajtókarok fontos részei a dugókulcs készleteknek, amely segítségével nagyon gyorsan ki és be csavarhatsz, oldhatsz és meghúzhatsz csavarokat Ráadásul ezeknek a szerszámoknak a része egy úgynevezett irányváltó is, amely segítségével egy mozdulattal átválthatod a csavarás irányát. Hiszen fő szabály, hogy ez a szerkezet az egyik irányba húz, másik irányba viszont leracsniz. A méretekre azonban lényeges odafigyelni, hiszen míg a legkisebb racsnis hajtókar 1/4" méretű, létezik kifejezetten nagy 3/4” méretű típus is belőle. A legtöbb racsnis hajtókar általában 48 fogas, de vannak olyanok is, amelyek 72 fogas racsniszerkezettel rendelkeznek. Az ergonomikus markolatnak köszönhetően pedig a komfortos munkavégzés is adottá válik. 

Nyomatékkulcs 

Laikus barkácsolók joggal gondolhatják, hogy a csavarok megfelelő meghúzásához bőven elég egy hétköznapi csavarkulcs használata. Azonban ilyen esetekben nem ritka, hogy a csavarnak megszakad a menete, beletörik a lyukba vagy éppen sérül annak felülete. Egy megfelelő nyomatékkulcs segítségével azonban ezeket az apró alkatrészeket pontosan, az előírás szerinti nyomatékra tudod meghúzni. Ez azért fontos, mert minden csavar rendelkezik egy úgynevezett maximális szakítószilárdsággal, amelyet főleg az anyag és a gyártás típusa határoz meg, ám semmiképpen nem szabad pattanásig húzni őket még ezek ismeretében sem. Mivel ma már számos különböző típusa létezik ezeknek az eszközöknek, érdemes alaposan elveszni a kínálatban.
Ami minden verzió esetén adott, hogy a nyomatékkulcsok kizárólag csavarok és anyák meghúzására valók és az előírt newtonméterig engedi húzni a csavarokat. Ezzel pedig rengeteg kellemetlenségtől, szervizköltségtől és egy felesleges, időigényes tevékenységtől kímélheted meg magad, nem beszélve az idegeskedéstől. Ráadásul ma már a mechanikus mellett digitális verziók is elérhetők, amely kategóriákon belül szintén igen színes a választék, így nem kérdés, hogy fontos alaposan mérlegelni a vásárlás előtt.

Nyomatok sokszorozók 

A nyomatéksokszorozók rendszerint olyan járművek kerékcsavarjainak fel-és leszereléseire alkalmasak, mint az autók, buszok vagy akár kisteherautók. E szerszámnak köszönhetően a beragadt csavart meglazíthatod, vagy éppen erősen meghúzni kívánt kerékanyát, kerékcsavart is alaposan meghúzhatod a biztos tartás érdekében. A nyomaték sokszorosítók titka ezen felül abban rejlik, hogy mivel az eszköz a lába a csavar tövével egy síkban, annak síkjában támaszkodik a felnin, így nem csúszik le a csavarról, ennek köszönhetően pedig nagyobb biztonsággal dolgozhatunk vele. Ráadásul mivel kifejezetten strapabírók, bátran bízhatsz mellettük a pontos, kényelmes és hosszú távú munkában. Így nem kell többé megizzadnod akkor sem, ha egy kifejezetten makacs alkatrésszel állsz szemben. 

A fentiekből látható, hogy a hajtókarok és nyomatékkulcsok világában bizony igen széles a választék, éppen ezért érdemes alaposan elveszned a kínálatunkban annak érdekében, hogy megtalálhasd a számodra ideális kézi szerszámot a csavarozáshoz.