Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Kerti szivattyúk

Kerti szivattyúk széles választékát találod ebben a kategóriában, olyan ismert márkák mint Einhell, Geko, Extol, Gude, Makita, Fieldmann, Al-ko, Bort, PowerPlus, Defort. Minőségi gondozásmentes szivattyú motorral szerelt kerti szivattyúk akár 3 év érvényes Magyarországi garanciával! Mindent egy helyen megvásárolhat ami a kerti szivattyúhoz kell, locsoló tömlő, tömlő csatlakozó, hosszabbitó. Országos házhoz szállítás, hatalmas raktárkészlet, kedvező árak...

Fontos: Búvárszivattyú vagy kerti szivattyú kell? Katt ide és kiderül!

Rendezés:

Güde Vízszivattyú JG 3100

Jelenleg nem elérhető
30.890 Ft

Motoros Szivattyú GMP 50.25

Jelenleg nem elérhető
94.890 Ft

Mire is használható a kerti szivattyú? 

Abban egyetértünk, hogy a gazdaságos öntözés nem a vízcsapról történik. Több lehetőség is létezik, hogy költséghatékony módon öntözzük kertünket. Fúrt kút kialakítása némi beruházással jár, de a későbbiekben egy búvárszivattyú segítségével akár ingyen locsolhatunk. Azonban, ha nem szeretnénk kutat fúrni, akkor a legjobb megoldás az esővíz összegyűjtése.

Ebben az esetben azonban, kivagyunk téve az időjárás szeszélyeinek és nem biztos, hogy az esővíz tartályban lesz elegendő mennyiség a folyamatos locsoláshoz.
Nos, mindenki maga dönti el, hogy milyen vízforrás lesz számára a legoptimálisabb, egy azonban mindenképp bizonyos, hogy szükség lesz egy hatékony szivattyúra. Azonban nem mindegy, hogy milyenre, ugyanis a víznyerő hely üzemi vízszintje határozza meg, hogy felszíni vagy száraz beépítésű úgynevezett kerti szivattyút kell-e beszereznünk, de mi most ennél a kategóriánál kizárólag a kerti szivattyú berendezéssel foglalkozunk. 

Mint fentebb már említésre került a természetes vízforrás elérésének legegyszerűbb módja az esővíz összegyűjtése. Ez a legegyszerűbb és leg költséghatékonyabb megoldás. Ehhez mindösszesen egy megfelelő mérettel rendelkező műanyag víztároló tartályt, hordót vagy kukát-valamilyen tároló edényt- szükséges az esőcsatorna levezető csövének nyílása alá tenni, így akár több száz liternyi esővizet is összegyűjthetünk locsolás céljából.

Az esővíz tárolóban felgyülemlett vizel való locsolásához, azonban szükség van egy kerti szivattyú berendezésre. Ezek a típusú szivattyúk a búvár szivattyúval ellentétben nem kerülhetnek vízbe. 

További eltérés, hogy stabil beépítésben különböznek az előbbitől. Különbségként még megemlíthető, hogy fixen egy vízgyűjtő tartályra lehet csatlakoztatni azokat és a vízigény szerint egy automatikakapcsoló szabályozza működésüket.
Felépítésükről elmondható, hogy a meghajtó motor és a centrifugálszivattyú háza jól elkülönül egymástól.

Van néhány fontos adat, melyet az öntöző szivattyú beszerzésénél figyelembe kell venni. Először is, tudunk kell, hogy mekkora a megvásárolni kívánt kerti szivattyú maximális szívásmélysége. Ez azt jelenti, hogy mekkora mélységből képes a vizet felszívni. Másodsorban meghatározó adat, hogy meddig képes a vizet felnyomni.
A kerti szivattyú csakis abban az esetben működik optimálisan, ha a szívóoldal fel van töltve vízzel és a rendszerben nincsen levegő.

A szívócső alján helyet foglaló visszacsapó szelep feladata megakadályozni a víz visszafolyását. Amennyiben a szívócső nem megfelelően tömített, a víz kifolyhat, illetőleg a kerti szivattyú működése közben levegőt szív. Már kis mennyiségű levegő jelenléte is nagymértékben csökkenti a szívási mélységet.
Amennyiben szivattyúnk több vizet emel ki a kútból, mint annak hozama, az aktuális vízszint süllyedni fog és a folyadékszállítás le fog állni, minek eredménye, hogy a szivattyú szárazon jár tovább.

A nyomás mérése a nyomó oldalon történik. A nyomás értéke barban kerül megadásra, amely azt jelenti, hogy a megadott értéknél kb. 10-szer magasabbra képes a szivattyú a vizet felnyomni. A kerti szivattyú esetében sem mindegy. hogy milyen csövet használunk. Kitétel, hogy a cső összeroppanás ellen védett legyen, úgynevezett bordás merevítésű, ellenkező esetben, számolhatunk azzal, hogy a szívás hatására összelapul és nem történik meg a vízszívás.