Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Támasztólétrák

A támasztólétra nem más, mint a létra, amit „létrának” ismersz, ami eszedbe jut a látra szóról. A támasztólétra sajátossága az, hogy mivel egy létraszárból áll, ezért a használatakor neki kell támasztani valaminek: az adja a stabilitását. Többféle támasztó létrát különböztetünk meg, mindre kitérünk. 
 

Rendezés:

A létra, amit ismersz: a támasztólétrák

Ilyen támasztólétrák léteznek
A támasztólétra anyaga fontos. Készülhet fából: ennek előnye a kellemes tapintása mellett a robosztusabb megjelenése, és a „viszonylagos igénytelensége”. Egy fából készült létra biztosan nem melegszik át, nem fog csúszni és alumíniumból (mely időtállóbb, és számtalan variációs lehetőséget rejt magában).
A polclétra is támasztólétra, olyan amelyikben kicsi kampók segítségével lehet a polcokhoz és a vezetősínhez stabilabban rögzíteni a létrát, és a legfelső kettő kampójával akár fel is lehet akasztani bárhova. 


A guruló polclétra egy különleges létra hiszen gördülősínekkel és rugós fékező kerekekkel felszerelt, a magassága pedig igény szerint állítható. A létrafej mozgatható, ezért gurulni lehet a létrával a polc mellett, ami könnyebb, és gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé.
A húzóköteles polclétra a nagy magasságokhoz optimális, mert a létra tovább nyújtható, akár 4-5 méter magasságig, így a létrán állva is megnövelhetjük a létra hosszát, magasságát. 

Így válaszd ki a támasztólétrát
A támasztó létrát ugyanolyan szempontokat figyelembe véve kell tudod kiválasztani, mint bármilyen másik létrát. Fontos a biztonság, a fokok száma, ami tulajdonképpen egyben a magasság is. Érdemes figyelni a gyártóra is, és arra is, hogy mennyire masszív létrára van szükségünk. A funkció sem mindegy, hiszen ahogy láttuk az egyszerű létrától a különlegesebb guruló polc létrán át a húzóköteles polclétráig többféle létra közül tudunk választani.