Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Hegesztővédőruházat

Az életben az első a biztonság, különösen igaz ez azokra a munkákra, amelyek biztonsági veszélyeket rejthetnek. A hegesztés során a biztonság garantálásának egyik legfontosabb szempontja a megfelelő védőruházat kiválasztása. Ezeket a hegesztőruhákat úgy tervezték, hogy megvédjék a hegesztőket a hőtől, a repülő szikrától, az olvadt fémtől és más lehetséges munkahelyi veszélyektől. A Szerszámkellnél összegyűjtöttük egy helyre a legfontosabb hegesztővédő-ruházatokat. Ismerd meg a kínálatunkat!
Rendezés:

Ezt kell figyelembe venni a választáskor

A hegesztő védőruházat kiválasztásakor rengeteg apróságot kell figyelembe venni (ráadásul mindez nagyon nehéz, hiszen egymástól eltérő termékek tulajdonságait kellene egységesíteni: például egy hegesztősisakot a hegesztő alkarvédővel). Íme, összegyűjtöttük mire figyelj.
A tűzállóság, hiszen a hegesztés intenzív hővel, szikrákkal és lángokkal jár. Ezért a hegesztőruházatának kiváló tűzállósággal kell rendelkeznie, hogy megelőzze az égési sérüléseket és a szikrák okozta sérüléseket. Olyan anyagokat keress (és nálunk ilyeneket találsz), amelyek tűzállóak, vagyis olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek ellenállóvá teszik őket a gyulladással és az égéssel szemben. Kerüld a szintetikus anyagokat (pl. nejlon vagy poliészter), mivel ezek magas hőmérsékletnek kitéve könnyen megolvadhatnak és a bőrhöz tapadhatnak, ami súlyos égési sérülésekhez vezethet. A tűzállóság mellett a hegesztőruházatnak hatékony hőszigetelést is biztosítania kell. Az anyagnak képesnek kell lennie arra, hogy blokkolja és visszaverje a hegesztés során keletkező sugárzó hőt, visszapattintsa a szikrát, hűvösen és kényelmesen tartva a viselőjét. 

Fontos a tartósság. A hegesztés fizikailag megterhelő munka lehet, hegesztés közben mindennapos a szikráknak, éles tárgyaknak és durva felületeknek való kitettség, érintkezés. Ha az anyag tartós, akkor könnyebben és hosszabb ideig áll ellen ezeknek a hatásoknak. Fontos a szakadásállóság és a nagy szakítószilárdság.

A hegesztést gyakran forró és párás körülmények között végzik, ezért alapvető fontosságú, hogy olyan anyagot és ruházatot válassz, amelyek szinte lélegeznek (attól független, hogy a többi tulajdonságuk, mint a szakítószilárdság és a tűzállóság is jelen van). A lélegző anyagok megakadályozzák a túlzott izzadást, és segítenek szabályozni a testhőmérsékletet. 

Hegesztő/védőruházatok

Mivel a hegesztés összetett folyamat ezért több különböző védelmet is igényel. Azautomata hegesztőpajzsok akár egy milliszekundum alatt elsötétülnek, védve ezzel a szemeidet, a különböző karvédők és hegesztő kötények akár 40 másodpercig is megvédenek lángkontakt esetén, a hegesztőcipők, a vágásmentes kabátok a munkavédelmi dzsekik és hegesztőnadrágok pedig hasítékbőrből készülnek a tökéletes védelemért.
Ismerd meg a hegesztéshez használt védőruháinkat, védd meg magad vagy a munkatársaidat a szikrától, melegtől, tűztől és a fényhatástól.