Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Komposztálók, kerti gyűjtőzsákok

Egy háztartásban naponta keletkezik zöld hulladék, amely kiváló alapanyag lehet a komposztáláshoz. Komposztálással tökéletes minőségű talajt tudsz előállítani. Válassz a minőségi komposztálóink közül.
Rendezés:
Rendelésre 2-3 napon belül
26.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
26.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
279.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
309.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
25.600 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
61.000 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
53.000 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
124.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
155.000 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
29.990 Ft

Milyen komposztálót a legmegfelelőbb az igényednek?

Egy háztartásban naponta keletkezik zöld hulladék, amely kiváló alapanyag lehet a komposztáláshoz. Ehhez azonban szükséged lesz egy komposztáló tartályra. Ezek általában újabban műanyagból készülnek. Felfelé keskenyedő hasáb alakúak és tetővel ellátottak. Optimális feltételeket teremtenek a komposzálódási folyamatokhoz. Érdemes két darab komposztálót beszerezni, mert ha az egyik megtelt, megkeverés után hagyhatjuk a benne lévő anyagokat tovább komposztálódni.

Ilyenkor kerülhet sorra a másik. Ha nem túl nagy a család, mire ez is megtelik, az elsőben éretté válik a komposzt. Azután minden kezdődhet elölről. Tavasztól őszig, amikor a legmegfelelőbbek a körülmények, akár 5-6 hó nap alatt virágföld minőségű komposztunk keletkezik.

Egy komposztálónak néhány szempontnak meg kell felelni, de mik is ezek a szempontok?
Vegyük sorra őket:

  • Alapanyaga műanyag: könnyen kezelhető, tartós.
  • Felfelé keskenyedő tartály forma: egyszerű felemelni, ezért a komposztálódó alapanyagok időközönként könnyen megkeverhetők és a kész komposzt is gond nélkül kitermelhető.
  • A tartály alul, a talaj felé nyitott: szorgos termelőmunkásaink, a talajban lakó élőlények: gombák, baktériumok, giliszták könnyen hozzáférhetnek az alapanyagokhoz.
  • Légzőnyílások a paláston: az élőlényeknek működésükhöz levegőre van szükségük (oxigén, nitrogén).
  • Zárt oldalak, tető: A komposztáláshoz megfelelő nedvességtartalomra is szükség van, tehát jó, ha a komposztálóba kerülő alapanyagok nedvesek maradnak, ugyanakkor például a túl nagy mennyiségű eső káros rothadási folyamatokat indíthat el. A zárt tér – különösen a hideg hónapokban – segíti fenntartani a folyamatokhoz szükséges hőmérsékletet.