Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Krokodilemelők és autóemelők

Autó emelők, krokodil emelők, autó mozgatók különböző tipusokban széles választékban raktárról kaphatóak a SzerszamKell barkácsáruházban. Országos házhoz szállítás, hatalmas raktárkészlet, kedvező árak...

Rendezés:

Gumipogácsa 2.5T emelőhöz

Jelenleg nem elérhető
3.020 Ft

Verda krokodilemelő, 2.5T, 80-360mm

(3)
Jelenleg nem elérhető
21.790 Ft

Güde krokodilemelő GRH 2/330

(1)
Központi raktáron
21.890 Ft

Teleszkópos emelő, 2db

Központi raktáron
19.690 Ft

Geko fogasléces emelő 3T, 150cm

(17)
Rendelésre 2-7 nap
28.990 Ft

Erba krokodilemelő 3T, 145-500mm

(6)
Jelenleg nem elérhető
66.690 Ft

Verke hidraulikus emelő, 2T

Jelenleg nem elérhető
10.490 Ft

Krokodil emelő 2t 140/200/340mm

Központi raktáron
22.890 Ft 20.590 Ft
10%

KROKODILEMELŐ GRH 2/800 HD

Jelenleg nem elérhető
153.990 Ft

Krokodil emelő, 2T

Jelenleg nem elérhető
19.990 Ft

Erba krokodilemelő 2T, 135-330mm

(21)
Jelenleg nem elérhető
22.890 Ft

Autó emelő típusok

A jogosítvánnyal rendelkezők számára valószínűleg részletesen ismert eszköz az autó emelő. Mindenki kocsijában lennie kell legalább egy egyszerű, hidraulikus krokodil emelőnek, amivel szükség esetén megoldja a kerékcserét. Bármikor szükség lehet a kerék lecserélésére az utakon, ezért nem szabad pótkerék és emelő nélkül útnak indulni.

Az autó emelők többfélék lehetnek. A krokodil emelő a legismertebb, mert ezt nem csak a szervizek, autószerelő műhelyek használják, hanem mindenki, aki vezet. De ez sem csak egy egyszerű eszköz, hanem számtalan különböző fajtája létezik. Általában a hidraulikus emelők a legelterjedtebben. A hidraulikus, más néven kézi krokodil emelő egyszerű elven működik. A hidraulikus eszközök a kézi erő megsokszorozására alkalmasak.

A legegyszerűbb megoldás erre egy kis keresztmetszetű és egy nagyobb keresztmetszetű henger, melyeket egy cső köt össze. Az egészet valamilyen folyadékkel, vízzel, olajjal esetleg speciális folyadékkel töltik fel. A kézi erő elmozdítja a dugattyút a kis hengerben, mely átnyomja a folyadékot a csövön keresztül a nagy hengerbe, melynek dugattyúját el tudja mozdítani sokkal nagyobb ellenerővel szemben is. Ezt pumpáló mozdulatokkal lehet kivitelezni.

A műhelyekben használt gépkocsi emelők, abroncsemelők egy kis tartályból szívják ki a folyadékot, a dugattyút szivattyúként használva, így folyamatosan emelik egyre feljebb az autót. Léteznek korszerűbb elektromos, vagy elektro-hidraulikus emelők is, melyekkel sokkal kevesebb erőkifejtéssel is célt lehet érni. A különböző gépjárművekhez különböző emelőre van szükség, ezért vannak a normál profilú és az alacsony profilú emelők is. Az alacsony alvázú autókhoz az alacsony profilú emelő szükséges, ezért ha valaki nem jártas az ilyen jellegű dolgokban, vizsgálja jól meg, milyen típusra van szüksége.

Webáruházunk hatalmas kínálatot biztosít, különböző méretű, profilú, anyagú és teljesítményű (2, 2,5, esetleg 3 tonna teherbírású) emelőket sorakoztat fel, melyek között mindenki megtalálhatja a számára és gépkocsija, műhelye számára legmegfelelőbb darabot, darabokat. A gépkocsi emelők között a műhelyek számára készített, a teljes járművet felemelő gépek is megtalálhatók. Ezek leginkább elektromos kivitelezésűek. Az autó emelők között speciális emelők is vannak, mint például a motorkiemelő vagy a hidraulikus csápos emelő.

Ezek az eszközök elengedhetetlenek egy autószerelő szerviz működéséhez. A különböző kiegészítők, alkatrészek szintén a webáruházunk kínálatát képezik. Krokodilemelőt a SzerszamKell-hu-tól... A krokodil emelő autók emelésére szolgál ugyan, de mégis nevét egy állatról kapta. A krokodil állkapcsához hasonlóan néz ki mikor nyitott állapotban van. A krokodil emelő egy olyan hidraulikus emelőszerkezet, aminek a forgáspontján belül van a hidraulika. A karjának segítségével pumpálva tudunk vele emelni.

FONTOS - az emelővel csupán megemelni szabad a járművet, mindenképp használj ezután bakot is, hogy stabilan alátámaszd azt!

A krokodil emelők típusai

Alacsony profilú krokodil emelő: Az emelő teljes szerkezete elöl az emelőpogácsánál úgy van kialakítva, hogy a lehető legalacsonyabb legyen, minél kisebb résekbe beférjen, így az emelhető tárgyak tárháza szélesedik. A sport és versenyautókon túl több olyan eset is előfordul ahol nem autó emelésére használnak krokodil emelőt. Az alacsony profilú emelők emelési magassága általában nem tér el a normál emelőkétől.

Hosszú krokodil emelő: Olyan esetben használjuk ahol jóval hosszabb erőkar kell a megfelelő emelési magasság eléréséhez mint a hagyományos krokodil emelőknél.

Gyors emelésű krokodil emelő: Ennek a típusnak nagy előnye kerékcserénél érezhető. A minél nagyobb terhet emelünk az áttétel miatt annál kisebb ütemekben képes egy egy karnyomásra emelni az emelő. A gyors emelésű emelő ezt a kényelmetlenséget oldja meg. Az emelési pont eléréséig egy vagy két karlenyomás elegendő, onnantól már a kisebb ütemű emelésbe kezd. 

Dupla dugattyús krokodil emelő: A két dugattyúnak köszönhetően a terhelés feleződik a munkahengereken, így az emelő élettartama jelentősen hosszabbodik.

Hidro-pneumatikus krokodil emelő: Az ilyen elven működő emelők nagyon nagy terhek emelésére képesek, akár 30-50 tonnás kivitel is kapható belőle. A nevéből adódóan nem csupán olaj munkahenger dolgozik az emelésért, hanem kompresszorra kötve levegővel segítünk rá.

A kategóriában elérhetőek az olcsó krokodil emelők, melyek pár tízezer forinttól indulnak. Találsz még itt kiegészítőket, tartozékokat is mint pl. gumilapokat az emelőhöz.

A krokodil emelő olaj feltöltése egyszerű művelet, mindegyik termék használati utasításában megtalálható a pontos menete, de nagy vonalakban annyit kell csupán tenned, hogy az emelőkart leengeded a legalsó pozícióba, majd az olajbetöltő nyíláson töltsd be a hidraulikus olajat. Fontos, hogy a szerszámhoz passzoló, minőségi olajat használj!