Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Kéziszerszámok és szerszámkészletek

Kéziszerszámok és szerszámkészletek egy helyen hobbi barkácsolóknak és profiknak is. Összegyűjtöttünk itt mindent egy helyen, amire szükséged lehet, görgess lejebb és válaszd ki a kívánt kategóriát. Hatalmas raktárkészlet, országos szállítás és kedvező árak várnak. Nézz szét a termékek között!

Hajtókarok és nyomatékkulcsok
Hajtókarok és nyomatékkulcsok
Profi törésgaranciás hajtókarok és nyomatékkulcsok 1/4" 3/8" 1/2" és 3/4"kivitelben széles választékban raktárról, azonnal...
Dugókulcsfejek, Szerszámkészletek és Kiegészítők
Dugókulcsfejek, Szerszámkészletek és Kiegészítők
Dugókulcsfejek, dugókulcs készletek, toldók, hosszabbítók, adapterek 1/4"-1" közötti méretválasztékban, illetve komplett szerszámkészletek hobbi és profi minőségben széles választékban, azonnal raktárról...
Popszegecshúzók és lemezvágó ollók
Popszegecshúzók és lemezvágó ollók
Egy- és kétkaros popszegecshúzók, szegecsanya készletek, lemezvágó ollók jobbos balos és egyenes kivitelben, illetve mindenféle lemezmegmunkáló szerszámok széles választékban, raktárról, azonnal...
Csavarhúzók, Bitfejek, Imbusz és Torxkulcsok
Csavarhúzók, Bitfejek, Imbusz és Torxkulcsok
Csavarhúzók és készletek normál és 1000V szigetelt kivitelben, imbusz, torx készletek, bitfejek és minden amit csavarfejhez valaha gyártottak hobbi és profi minőségben széles választékban
Kézi csempevágók
Kézi csempevágók
Minőségi kézi csempevágóinkkal garantált a szép, esztétikus és egyenletes csempedarabolás és a tökéletes illesztés...
Mechanikus tűzőgépek
Mechanikus tűzőgépek
Szabvány méretű mechanikus tűzőgépek (11,4mm és 10,6mm-es kapocs szélességgel) hobbi és profi minőségben széles választékban, azonnal raktárról...
Menetfúrók - menetmetszők - menetjavítók és törött csavar kiszedők
Menetfúrók - menetmetszők - menetjavítók és törött csavar kiszedők
Menetfúrók, menetmetszők, menetreszelők, menetfésűk és mindenféle menetkészítő és javító szerszámok illetve törött csavar kiszedők széles választékban
Drótkefék - gyertyakefék
Drótkefék - gyertyakefék
Kézi drótkefék acél, réz, inox (rozsdamentes) és akár nylon szálas kivitelben...
Asztalos szorítók - sarokszorítók
Asztalos szorítók - sarokszorítók
Párhuzamszorítók, egykezes szorítók, asztalos szorítók asztalos és lakatos munkákhoz, egyéb összeszerelésekhez ahol fontos, hogy az elemeket össze szorítsuk szereléskor...
Barkácskések és szikék - pengék
Barkácskések és szikék - pengék
Kitolható pengés tapétavágó kések törhető pengével gazdaságos megoldás építkezésen felújításkor, dekorációs, kreatív hobbi munkákhoz helyes szikék és számtalan más célra.
Kézi gyaluk
Kézi gyaluk
Barkács kézi gyaluk, falcgyaluk és professzionális Stanley® fémházas asztalos gyaluk, ipari felhasználásra egyéb kézi famegmunkáló szerszámok...

Kéziszerszámok nélkül bizonyos szituációkban nehéz vagy egyenesen lehetetlen boldogulni. Ezeknek az eszközöknek a tárháza szinte végtelen és számos tevékenységhez léteznek tökéletes kiegészítők, legyen az ház körüli tevékenység vagy szakmunka. 

Miért olyan fontosak a kéziszerszámok?

Ebbe a kategóriába tipikusan olyan eszközök és kiegészítők tartoznak, amelyek bárhol és bármikor bevethetők, hiszen nincs szükség a működtetésükhöz sem áramra, sem benzinre, sem pedig akkumulátorra. Cserébe viszont jellemzően kis helyet foglalnak, így akár egy kis méretű műhelyben, a kamrában de a kocsiban is bőven elférnek. Így tényleg mindig a kezed ügyében lehetnek, a szó szoros értelmében. 

A szerszámok típusai

Természetesen a kézi szerszámok között is számos különböző kategóriát különböztethetünk meg, ezek közül most a legnépszerűbbeket mutatjuk meg. Ami lényeges, hogy mielőtt belekezdenél az adott munkafolyamatba, mindenképpen gondold át alaposan, milyen szerszámokra és alkatrészekre lehet hozzá szükséged, így nem érhetnek meglepetések és nem kell félbehagynod a munkát sem amiatt, mert valami hiányzik éppen. 

A nélkülözhetetlen klasszikusok

Léteznek olyan alap darabok a kéziszerszámok világában, amelyeknek minden háztartásban ott a helyük legyen szó egy kis panel lakásról vagy akár egy otthon berendezett műhelyről. Lássuk most ezek közül a legnépszerűbbeket!

Csavarhúzók, bitfejek, imbusz és torxkulcsok 

A csavarhúzók tipikusan olyan alapokat jelentenek a szerszámkészletek világában, amelyek gyakorlatilag egyetlen háztartásból vagy műhelyből sem hiányozhatnak. Az alap típusok között megkülönböztetünk lapos, csillagfejű és speciális csillagfejű csavarhúzókat, de nem mehetünk el szó nélkül a Torx csavarhúzók, amelyek azon belső kulcsnyílású csavarokhoz használatosak, melyek belsejében egy hat csúcspontból álló csillagforma található. Fontos szerepet tölthetnek be adott esetben még az imbusz kulcsok is, amelyek a hatszögletű lyukkal rendelkező imbuszcsavarok oldására és szorítására alkalmasak. Az ideális csavarhúzó kiválasztásánál pedig ajánlott figyelembe venni a fej méretét, a szár hosszát, valamint a csavarhúzó teljes hosszát is. 

Kalapácsok, satuk

Két alap darab, amelyek gyakorlatilag a kézi szerszámok egyik alappillérét jelentik. Egy jó satu nélkül nem lehet igazán felszerelt egy műhely, hiszen bármikor szükség lehet egy adott alkatrész maradéktalan rögzítésére, ha annak precíz megmunkálásáról van szó. A kalapács pedig örök aduász lehet számos munkafolyamat során, hiszen legyen szó otthon egy szög beveréséről vagy éppen egy komolyabb műveletről, mindig jó ha kéznél van egy ilyen szerszám. Nem véletlenül sorolják a legősibb eszközök közé, hiszen egy korai típusát már az őskorban is bevetették az elődeink. 

Fogók 

Ha végig nézel a fogók kategóriáján, te magad is láthatod, hogy elképesztően széles a kínálat. Ezt pedig azt jelenti, hogy nem létezik olyan fotó e gyűjtőnév alatt, ami ne találnál meg közöttük. Vagyis a klasszikus kombinált fogótól a mini műszerész fogón át egészen a mindennapos csípőfogóig, harapófogóig, itt minden a rendelkezésedre áll. 

Dugókulcskészletek, szerszámkészletek és kiegészítők

A dugókulcs a csavarfejek és csavaranyák megfeszítésére és kiengedésére szolgáló eszköz, amelyet a legtöbben ma már a köznyelvben krovaként emlegetnek. Egy ilyen készlet a kiegészítőkkel pedig nagyon sokszor jelenthet jolly jokert. A komplett készletekben többek között megtalálható például a racsnis hajtókar, különböző dugókulcsfejek, bit-dugókulcsok, toldók, hosszabbítók, valamint olyan adapterek melyek segítségével a krovaszárak méreteit alakíthatod át.

Kézi szerszámok, amelyeknek nagy hasznát veheted

Bár nem feltétlenül sorolhatók az alap darabok közé ezek a kézi szerszámok, mégis jó tudni a létezésükről, hiszen bizonyos helyzetekben elképesztő módon képesek megkönnyíteni az ember életét időt és energiát spórolva ezzel. 

Hajtókarok és nyomatékkulcsok 

Legyen szó fix hajtókarokról, amelyek dugókulcsok hajtására alkalmasa és számos méretben elérhetőek vagy éppen profi racsnis hajtókarokról, amelyek segítségével gyorsan ki és be lehet csavarni, oldani vagy húzni csavarokat, a kéziszerszámok között ezek között garantáltan találhat olyat, amely az adott munkához a leginkább megfelelő. Nem mehetünk el szó nélkül ezen felül a nyomatékkulcsok mellett sem, amelyek csavarok és anyák meghúzására szolgálnak. Az ilyen jellegű munkafolyamatok kapcsán jó ha van kéznél egy nyomatéksokszorozó is, amely aránylag kisebb testtel is akár hatvanszoros nyomatékra ha például csavarlazításra van szükség. 

Különböző szerelőkulcsok 

A különböző szerelőkulcsok terén elképesztően széles a választék. Így nyeles dugókulcsok, kulcskészletek, kettős villáskulcsok, de akár csillagkulcsok, csillag villáskulcsok, fékcsőkulcsok, coll méretezésű kulcsok, valamint rövid kulcsok, a racsnis kulcsok, állítható villáskulcsok, speciális kulcsok, T kulcsok is megtalálhatók a választékban. Ezen felül természetesen az üthető kulcsok sem maradtak ki a sorból. E szerszámok mindegyike más-más feladat kapcsán lát el hasznos funkciót, így érdemes ennek megfelelően szűrni közöttük. 

Popszegecshúzók és lemezvágó ollók

Bár a laikusok számára sokszor nem mond sokat ez a kéziszerszám kategória, mégis sokszor nagyon nagy hasznát veheti az is ezeknek az eszközöknek, aki csak a ház körül ténykedik. Bár ma már nem sok helyen használnak szegecseket, ezek eltávolításához bizony speciális szerszámra van szükség, ha szeretnéd úgy eltávolítani ezeket az elemeket, hogy ne sérüljön a felület. Nem mehetünk el szó nélkül emellett a lemezvágó ollók mellett sem, amelyek a lemezek méretre vágását követően nyújtanak nagy segítséget a méretre vágás során. 
 
Vésők

Ha anyagmegmunkálásról van szó, akkor bizony mindenképpen elkél a megfelelő véső használata. Ezek között megkülönböztetünk lapos, beton, valamint profil vésőket is, de nem mehetünk el szó nélkül a fához alkalmas verziók mellett sem. 

Lyukasztók, pontozók

A pontos jelölés mindig jól jön egy-egy munkafolyamat során. Ehhez pedig kevés precízebb módszer létezik a lyukasztók és pontozók használatánál. Hobbi barkácsolók és mesterek számára egyaránt lényeges kiegészítők ezek. 

Kőműves és festőszerszámok 

Ezek az eszközök minden kisebb vagy komolyabb felújítás vagy építkezés során jól jöhetnek. A kanalak, glettvasak és simítók például elengedhetetlen szerszámok az anyag gyors és igényes felhordásának, míg a kinyomópisztolyok terén válogathatsz a szilikonhoz, a fuga tömítéshez szükséges pneumatikus, kézi, nyitott vagy zárt kinyomópisztoly alkalmas választékban. Természetesen nem maradhatnak ki a sorból az ecsetek és spaklik sem, de a festék és ragasztókeverőkre is nagyon gyakran szükség lehet adott esetben. Szintén ide sorolandók a jelölők, kicsapózsinórok és falazózsinórok is. A tisztaság megtartásához pedig a takarófóliák és szalagok lesznek a segítségedre. 
A fentieken belül ajánlott külön szót ejteni a csiszolószerszámokról, ugyanis a megfelelő csiszolópapír kiválasztása bizony lényeges kritérium akkor, ha tökéletes finomságú felületre vágyunk. 

Kézi csempevágók

Bár ez már egy kifejezetten speciális eszköz, mégis fontos szót ejteni róla, hiszen az otthoni felújítás során ennek is hasznát veheted. A tökéletes burkolt felület létrehozásának egyik kulcsa ugyanis az, hogy a választott csempét ideális méretre lehessen vágni anélkül, hogy az törne. 

Mechanikus tűzőgépek

Ezek a speciális tűzőgépek nemcsak megkönnyítik, de jelentős mértékben le is csökkentik a munkavégzés idejét, ha például kárpitozásról vagy egyéb, finom rögzítést igénylő munkafolyamatról van szó. Ilyen lehet például a lambériázás, a faanyagok összeerősítése, valamint a vékonyabb hálófonatok rögzítése is. 

Menetfúrók

Előfordulhat bizonyos esetekben olyan helyzet, amikor nincs a megfelelő helyen gyári furat, így menetvágó szerszámokkal kell előállítani a csavarmeneteket. Ebben van hatalmas szerepe a menetfúróknak, amelyeknek hála az anyag roncsolása nélkül, pontosan lehet a megfelelő helyre fúrni a menetet. 

Drótkefék

Bár a drótkeféket mindenki ismeri, sokan nem is gondolnák, hogy mekkora választék áll belőlük rendelkezésre. A műhelyben, a garázsban, a lakásban, de egyéb területeken is nagy hatékonysággal vethetők be ezek az eszközök akkor, amikor a szivacs már nem jelent megoldást a különböző makacs szennyeződések eltávolítása esetén. Ahhoz természetesen, hogy minden hatékonyan működjön a gyakorlatban fontos a megfelelő típust kiválasztani az adott anyag és szennyeződés tekintetében, de a méretet és a szálvastagságot is ajánlott figyelembe venni. 

Barkácskések

A különböző barkácskések és szikék rendkívül éles eszközök, éppen ezért számos helyzetben veheted nagy hasznát a barkácsolás vagy szerelés során. Az ideális típus kiválasztásához számos szempontot kell figyelembe venni. Lényeges például, hogy megfelelő legyen a kialakítása, kényelmes a markolata, de számít az is, hogy milyen anyag vágásához alkalmaznád. Nem mindegy ugyanis, hogy hungarocell vagy éppen vinyl padlót szeretnénk vele méretre szabni. 

Kézi gyaluk és fűrészek

Végül, de nem utolsósorban a kézi gyalukról is érdemes néhány szót ejteni a kézi szerszámok között, amelyek nélkül gyakorlatilag lehetetlen elérni a sima, sík és egyenletesre csiszolt fafelületet. Nem beszélve arról, hogy milyen idő-és energiatakarékos egy-egy ilyen berendezés. A titok annyi, hogy a széles választékból a megfelelőt válaszd ki magadnak, így sokáig hű társad lehet ilyen műveletek során. 

A fentiek pedig csak a jéghegy csúcsát jelentik a kézi szerszámok világában, hiszen a választék még egyes kategóriákon belül is elképesztően széles. Ami biztos, hogy egy-egy munkafolyamat előtt érdemes mindenképpen alaposan átgondolnod, mire is van szükséged, így biztosan kéznél lesznek a legfontosabb eszközök.