Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Hegesztőgépek, hegesztőpajzsok és egyéb hozzávalók

Otthoni és ipari hegesztő inverterek 80 - 200 A hegesztőáram tartományban, hegesztőgépek és hegesztéstechnikai tartozékok hatalmas választékban, akár ingyen szállítással a SzerszamKell barkácsáruházban

Rendezés:

Geko elektróda 2.5mm, 2.5kg

(3)
Rendelésre 2-7 nap
3.960 Ft

Csőhegesztőgép 20-63mm

(3)
Áruházi raktáron
11.990 Ft

Elektródafogó, 300A

Központi raktáron
3.520 Ft

Z-TOOLS Fejpajzs

(2)
Rendelésre 2-7 nap
4.640 Ft

Inverteres hegesztő
 

A hegesztést egy különleges szakmának, tevékenységnek szokták titulálni, mert igen kevés a szakma megtanulása, el is kell sajátítani, sőt érzék is kell hozzá. Hegeszteni sokféle anyagot lehet, rezet, alumíniumot és egyéb fémeket és még műanyag csöveket is.
A hegesztés annyit takar, hogy hozanyag közbeiktatásával vagy anélkül összeolvasztunk két anyagot. Ha már egyszer valamit összehegesztettünk, azt roncsolás nélkül nem lehet különválasztani, vagyis a hegesztés során oldhatatlan kötést készítünk. 
Hegesztés kapcsán a legtöbben az ívhegesztésre gondolnak, hiszen ezt a technikát használják a legtöbb esetben. 
Mint, minden más a hegesztés is rohamosan fejlődött az elmúlt évtizedekben. Az alapelv nem változott, a megolvadáshoz szükséges hő a munkadarab és az elektróda közt létrejövő, villamos ívkisülés következtében jön létre. Ezzel szemben a hegesztéshez használt eszközök jelentős változáson mentek keresztül. 

Régen a bevált és legelterjedtebb eszköz a hegesztőtranszformátor volt, amelynek szerepét ma már szinte teljesen átvette az inverteres hegesztő. Ezen berendezések kisebb súllyal és kisebb mérettel rendelkeznek, viszont ugyanazt a hegesztőáramot produkálják, így nem volt nehéz leváltaniuk elődjüket. További előnynek mondható, hogy plusz funkciók segítik a még szakavatatlan kezeket is, hogy szép és tartós varratot készítsenek. 
Mint, mindennek előnye úgy hátránya is van és ez alól az inverteres hegesztő sem kivétel. A fejlesztések kapcsán az inverteres hegesztő berendezésbe olyan áramkörök és alkatrészek kerültek beépítésre, amelyek javítása nem egyszerű. Továbbá az előzőkben említett tényekből adódóan ezeknek a berendezéseknek az ára is borsosabb. Azonban mindent összevetve, hogy az inverteres hegesztő súlyából adódóan könnyebben mozdítható, elektronikus szabályozású, így kezelése is könnyebb és jobb hatásfokon dolgozik, még mindig optimálisabb egy ilyen típusú gép beszerzése. 

A hagyományos hegesztő gépekben tarnszformátor alakította át a beérkező hálózati feszültséget. Egyes típusok az így előállított áramot egyen irányítják és így jut el a munkadarabhoz és az elektródához. 
Az anyagvastagsághoz és minőséghez tartozó áramerősség megválasztásra fokozatkapcsoló segítségével kapcsolt primer tekercsek, vagy a vasmagban lévő járom mozgatása ad lehetőséget. 
Kifejezetten óriási hátránya, hogy hegesztés közben nincsen mód az áramerőséget szabályozására. 
A korszerű típusok már olyan technológiával gyártottak, amelyek képesek érzékelni a hegesztés közben történt változásokat és ennek tükrében módosítják az áramerősséget vagy feszültséget. A hegesztőpálca esetleges letapadása esetén is könnyebb a munkadarabról leválasztani azt, illetőleg az ív begyújtása is egyszerűbb, 
Az inverteres hegesztő a hálózati feszültséget egyenárammá alakítja végül a frekvenciaváltó közreműködésével lüktető feszültséggé. Majd a középfrekvenciás transzformátor feladata, hogy a megfelelő értékre csökkentse a feszültséget. A transzformátor által elvégzett utolsó fázisa által létrejön a hegesztéshez szükséges egyenfeszültség. Még a többszöri energiaátalakítás ellenére is az inverteres hegesztő jobb hatásfokot mutat, mint a hagyományos hegesztő transzformátorok.

A hegesztőgépek specifikációi között megtalálható a bekapcsolási idő, amely jelzi számunkra, hogy a berendezés mennyi ideig üzemelhet folyamatosan az adott áramerősség mellett károsodás nélkül. Az inverteres hegesztő gépek rendelkeznek túlmelegedés védelemmel, ezt jelző lámpa jelzi a használónak, ilyen esetben nincsen dolgunk a berendezéssel, mert a beépített ventilátor gondoskodik a megfelelő hűtésről.
Fentebb már tárgyaltuk, hogy az inverteres hegesztő olyan előnnyel rendelkezik a hagyományos gépekkel szemben, hogy lehetőség van az áramerősség fokozatos szabályozására az anyagvastagságnak megfelelően, mindemellett működés közben a hegesztő automatán szabályozza az áram erősségét. 
Az ív rövidülése esetén tudhatjuk, hogy az elektróda letapad, ekkor az áramerősség növelésével az elektródánk felizzik. A másik eset mikor az ív túl hosszú ilyenkor a használó elegendő idővel rendelkezik, hogy a munkadarabhoz közelítse az ívet, anélkül hogy az kialudna, amíg a gép csökkenti az áramerősséget. 
Minden próbálkozás ellenére, ha az elektróda mégis letapadna, akkor a legkisebb értékre csökkenti a gép a hegesztőáramot. A lehűlés következtében, így könnyedén leválasztható az elektróda a munkadarabtól, a fogóból való kivétel nélkül.
További előnyként irható fel a könnyű ívgyújtás, melynek során az áramerősség 30%-kal megemelkedik, majd visszaáll a beállított értékre.