Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Faszerkezet gyorsépítő állványcsavarok

PRO-FAST faszerkezet építő csavarok, melyek előfúrás nélkül gyors építéshez alkalmasak. Széles választék, legjobb árak, azonnal raktárról a SzerszamKell barkácsáruházban

Rendezés:

Festa ácskapocs, 320x10mm

Jelenleg nem elérhető
785 Ft

Festa ácskapocs 12x320mm

Jelenleg nem elérhető
945 Ft

PRO FAST faszerkezeti gyorsépítő facsavarok

A PRO FAST és PRO FIX nevű faszerkeze építő csavarok hasonlóan az állvány csavarokhoz nagy méretű faszerkezetek gyors összeszereléséhez alkalmas. A hagyományos állvány csavarokkal és szegeléssel ellentétben a rögzítőereje többszöröse mivel nagy szilárdáságú acél alapanyagból készül, menet mélysége nagyobb így nagyobb felületen rögzíti a két gerendát egymáshoz. Kialakításának köszönhetően hosszabb kivitelben gyártható, egészen 400 mm-ig. Elérhető süllyesztett és lapos fejjel, torx meghajtással. A torx bit meghajtásnak köszönhetően a legnagyobb felületen csatlakozik a torx bit behajtó a fejhez.

Előfúrás nélkül kialakíthatóak vele faszerkezetek, jelenleg a leggyorsabb kötést biztosítja tetőszerkezetek és könnyű szerkezetes házak összeszerelésénél. Kromátolt bevonatának köszönhetően még kültéren is hosszú évekig ellenáll a rozsdának. A süllyesztett fejű facsavarok fejkiképzése metszetből tekintve ék alakú, melynek köszönhetően alakítható ki a nevéből is fakadó süllyesztés. Ennek köszönhetően a fej elsüllyed a rögzítendő tárgy felületében, nem lóg ki, nem akad bele semmibe. Főként olyan helyekre ajánlott ahol a süllyesztés fontos a sík végfelület miatt. Olyan anyagok rögzítésére lehet használni ami elég puha ahhoz, hogy a fej elsüllyedjen benne, főként fa, pozdorja, OSB vagy műanyag. Fémek esetén érdemes egy süllyesztést kialakítani ahova a fej besimul.

A süllyesztett fejű metrikus csavarok régebben lapos horonnyal készültek, de ez nem bizonyult megfelelőnek főleg gyors szerelési környezetben. Manapság a süllyesztett fejű csavar kereszt hornyú fejjel készül. Ennek a csavarfej kialakításnak legnagyobb előnye, hogy a csavarhúzó vagy bitfej nem pattan ki belőle, illetve kétszer nagyobb felületen csatlakozik a behajtó a fejhez a régivel szemben, ezért dupla akkora behajtási nyomaték alkalmazható. A süllyesztett fejű csavarok horganyzott kivitelben készülnek mely jónéhány évig segít a rozsdásodás megelőzésében. A leggyakrabban  használt kötőgépelem a csavarkötés. Ez a kötésfajta az ékhatás elvén működik, a csavar felület lényegében egy hengerre felcsavart lejtőnek tekinthető, ahol a szorító hatást a csavar és az anya egymáshoz viszonyított elfordításával hozzák létre.

A csavarok készítésére különböző szabványosított menetprofilokat használnak, éles menetet metrikus, trapéz, fűrész vagy zsinór menetet. A kötőcsavarok rendszerint metrikus normál vagy finommenettel készülnek.  Trapéz és fűrészmenetet elsősorban mozgató csavarorsókon alakítanak ki. A zsinór menet elsősorban erősen szennyezett környezetben működő csavarokon használják.