Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Benzines fűnyíró kínálatunk

Benzinmotoros fűnyírók széles választékát találod a Szerszámkell oldalán. A legismertebb márkák, mint az Einhell, Makita, Fieldmann, Al-ko, Briggs&Stratton motoros fűnyírók várnak érvényes magyarországi garanciával. Ha erőteljes gépre van szükséged, akkor ne keress tovább - számtalan méret, motor, felszereltség megtalálható kínálatunkban, görgess lejjebb és válogass termékeink között. Mindent egy helyen megvásárolhatsz ami a fűnyiróhoz kell. Országos házhozszállítás, hatalmas raktárkészlet, kedvező árak...

Rendezés:

Fieldmann FZR 1010 Kézi Fűnyíró

(3)
Jelenleg nem elérhető
24.990 Ft

Hecht 5406 benzines fűnyíró, 1.8Le, 41cm

(9)
Áruházi raktáron
69.990 Ft 66.190 Ft
5%

Mar-Pol csónakmotor 52cm3

(3)
Jelenleg nem elérhető
58.690 Ft

 Így válassz benzines fűnyírót

Miért érdemes benzines fűnyírót választani?

A benzines fűnyírók az egyik legnépszerűbb eszközök a nagyobb kertek gondozásához, mivel erőteljesek és nagy területen is hatékonyan működnek. Ezek a gépek függetlenek az elektromos áramtól, ami nagyobb szabadságot biztosít a használat során. Az elektromos és akkumulátoros fűnyírókkal ellentétben, amelyek vagy vezetékhez kötöttek, vagy az akkumulátor gyors merülése korlátozza a használatukat, a benzines változatokkal megszakítás nélkül dolgozhatunk hosszú időn keresztül.

Az előnyök mellett fontos tisztában lenni a benzines fűnyírók hátrányaival is. Ezek általában hangosabbak és nehezebbek, mint elektromos társaik. Emellett a benzines motorok karbantartást igényelnek, beleértve az olajcserét, a szűrők tisztítását és a gyakori üzemanyag-töltést. A környezeti hatásokat sem szabad figyelmen kívül hagyni: a benzines motorok jelentős károsanyag-kibocsátással járnak, amely hozzájárul az üvegházhatású gázok növekedéséhez.

Összességében a benzines fűnyírók kiváló választás lehetnek azok számára, akik készek a nagyobb zajra és üzemanyag-fogyasztásra, cserébe gyors és hatékony fűnyírást kapnak nagy területeken. A döntés során mérlegelni kell a kert méretét, a rendelkezésre álló tároló helyet és a személyes kényelmi preferenciákat is.

Milyen típusú benzines fűnyírók léteznek?

A benzines fűnyírók széles választéka áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelő modellt. A legelterjedtebbek a következők:

 1. Tolókézi fűnyírók: Ezek a leginkább alapvető modellek, amelyek ideálisak kisebb, könnyen kezelhető területekhez. Előnyük a könnyű kezelhetőség és alacsony ár, hátrányuk viszont, hogy fizikai erőfeszítést igényelnek a használat során.

 2. Önjáró fűnyírók: Nagyobb kertek esetén az önjáró fűnyírók jelentenek megoldást. Ezek a gépek hajtóművel vannak felszerelve, így a használójuknak csupán irányítania kell őket, nem pedig tolania. Különösen hasznosak lehetnek lejtős vagy egyenetlen területeken.

 3. Rider fűnyírók: A legnagyobb kertekhez a rider, azaz ülő fűnyírók jelenthetik a legjobb választást. Ezek a gépek kényelmes üléssel és kiváló manőverező képességgel rendelkeznek, így a fűnyírás gyors és élvezetes feladattá válik, még nagyobb területeken is.

Minden típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, így a választás előtt érdemes mérlegelni a kert méretét, a terepviszonyokat és a személyes preferenciákat. Az önjáró modellek például drágábbak, de időt és energiát takaríthatnak meg, míg a tolókézi változatok olcsóbbak, de több munkát igényelnek a használójuktól.

Milyen méretű és teljesítményű fűnyírót érdemes választani?

A kert mérete és a fű jellege meghatározó tényezők a megfelelő benzines fűnyíró kiválasztásában. Kisebb kertek esetében, ahol a fűnyírás gyakorisága és intenzitása alacsonyabb, egy kisebb, kevesebb üzemanyagot fogyasztó és könnyebb kezelhetőségű modell tökéletesen megfelelő lehet. Ezzel szemben nagyobb kertek, ahol a fű gyorsan nő, és a terület is kiterjedt, egy nagyobb teljesítményű és szélesebb vágószélességű gép javasolt, ami jelentősen lecsökkenti a munkához szükséges időt.

A teljesítmény szempontjából a motor mérete (köbcentiméterben kifejezve) és típusa (kétütemű vagy négyütemű) a két legfontosabb faktor. A négyütemű motorok általában erőteljesebbek és hatékonyabbak, csendesebb működést és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást biztosítanak, ami ideális nagyobb kertekhez. Ezzel szemben a kétütemű motorok kisebbek, könnyebbek és gyakran olcsóbbak, de több karbantartást igényelnek és hangosabbak.

A vágószélesség is fontos szempont, mivel meghatározza, hogy mennyi idő alatt lehet a kertet lenyírni. Nagyobb vágószélesség jelentése egyszerre több terület nyírása, így gyorsabb munkavégzés, de nehezebb manőverezés szűk helyeken. A kert kialakítása és a fűnyírásra rendelkezésre álló idő alapján kell meghatározni a legideálisabb méretet és teljesítményt.

Mire kell figyelni a motor típusa és teljesítménye kapcsán?

A motor választása alapvetően befolyásolja a fűnyíró teljesítményét, megbízhatóságát és karbantartási igényeit. A két fő típus, a négyütemű és a kétütemű motorok között több különbség is van:

 • Négyütemű motorok: Ezek a motorok hosszú távon gazdaságosabbak, mivel kevesebb üzemanyagot fogyasztanak és kevésbé károsak a környezetre. Továbbá, csendesebb működésük révén kevésbé zavaróak a környezet számára. Azonban nehezebbek, ami befolyásolhatja a fűnyíró kezelhetőségét.

 • Kétütemű motorok: Ezek a motorok könnyebbek és gyakran olcsóbbak, viszont nagyobb karbantartást igényelnek, több károsanyagot bocsátanak ki és hangosabbak. Ideálisak kisebb kertekhez, ahol a súly és a költség fontosabb szempont.

A motor teljesítménye, amelyet általában lóerőben (HP) vagy köbcentiméterben (cc) mérnek, szintén fontos szempont. Nagyobb teljesítményű motorok képesek megbirkózni vastagabb, magasabb fűvel és nehezebb terepviszonyokkal is. Azonban fontos figyelembe venni az üzemanyag-fogyasztást és a zajszintet is, amikor nagy teljesítményű motort választunk.

Hogyan befolyásolja a fűnyíró pengéjének szélessége és minősége a vágást?

A pengének szélessége és minősége közvetlen hatással van a fűnyíró hatékonyságára és a vágás minőségére. Szélesebb pengékkel gyorsabban lehet nagyobb területeket nyírni, ami időt takarít meg, különösen nagyobb kertek esetében. Azonban, a nagyobb pengék nehezebben kezelhetők szűkebb helyeken és sarkokban, ami kompromisszumot követel a gyorsaság és a precizitás között.

A pengék anyaga és karbantartása szintén kulcsfontosságú. Magas minőségű acélból készült pengék élesebbek maradnak tovább, ami egyenletes és tiszta vágást eredményez. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a pengéket kopás és sérülés szempontjából, és szükség szerint élezzük vagy cseréljük őket. Egy tompa vagy sérült penge nemcsak rosszabb vágási eredményt eredményez, hanem megnöveli a motorra nehezedő terhelést is, ami rövidebb élettartamhoz vezethet.

Milyen extra funkciókat és tartozékokat érdemes figyelembe venni?

Amikor benzines fűnyírót választunk, nem csak az alapvető jellemzőket, mint a teljesítmény és a pengék mérete, hanem a különféle extra funkciókat és tartozékokat is érdemes mérlegelni. Ezek jelentősen megkönnyíthetik a munkát és növelhetik a gép sokoldalúságát:

 1. Mulcsozás: Sok modern fűnyíró rendelkezik mulcsozó funkcióval, amely apróra vágja a levágott füvet és visszateríti a gyepre, mint természetes trágya. Ez elősegíti a fű egészségét és csökkenti a kerti hulladék mennyiségét.

 2. Fűgyűjtő: A beépített fűgyűjtő kosarak vagy zsákok hasznosak lehetnek, mert összegyűjtik a levágott füvet, így az nem marad a gyepen, ami különösen hasznos lehet nedves időben vagy ha allergiások is használják a kertet.

 3. Magasságállítás: A magasságállítási lehetőség lehetővé teszi, hogy pontosan beállíthassa a kívánt vágási magasságot, ami létfontosságú a gyep egészségének fenntartásához. Ezáltal a fűnyíró alkalmazkodik a különböző évszakok és növénytípusok igényeihez.

 4. Oldalkidobás: Az oldalkidobó funkció lehetőséget biztosít arra, hogy a levágott füvet ne a gép gyűjtse össze, hanem az oldalán keresztül azonnal kiürítse. Ez hasznos lehet nagyon vastag vagy magas fű esetén, ahol a mulcsozás vagy a gyűjtés nem praktikus.

Ezek a funkciók jelentős mértékben befolyásolhatják a fűnyíró használatának kényelmét és hatékonyságát, ezért fontos, hogy a vásárlás előtt gondosan fontolóra vegyük őket.

Mennyire fontos a fűnyíró ergonómiája és kezelhetősége?

A fűnyíró ergonómiája és kezelhetősége kulcsfontosságú tényezők, amelyek hosszú távon befolyásolják a használati élményt. Egy jól kialakított, ergonomikus fűnyíró jelentősen csökkentheti a fizikai megterhelést és javíthatja a munka hatékonyságát. Néhány fontos szempont:

 • Markolat: Puha, csúszásmentes markolatok segítenek a kényelmes és biztonságos fogásban, különösen hosszabb munkavégzés során.

 • Súlyelosztás: A gép súlyának megfelelő elosztása segít a könnyebb manőverezhetőségben, különösen szűk vagy bonyolult területeken.

 • Zajszint: A kisebb zajszintű fűnyírók kevésbé terhelik a felhasználó hallását és kevésbé zavaróak a környezet számára. Ez különösen fontos lehet zajérzékeny területeken vagy városi környezetben.

 • Vibrációcsillapítás: A jó vibrációcsillapítás csökkenti a kéz és a kar fáradását, ami hosszú távon fontos a kényelem és az egészség megőrzése szempontjából.

A fűnyíró ergonómiájának és kezelhetőségének figyelmen kívül hagyása nemcsak hogy kellemetlen, de akár egészségügyi problémákhoz is vezethet, így ezeket a tényezőket mindenképpen fontos szem előtt tartani a választás során.

Milyen karbantartást igényel egy benzines fűnyíró és milyen gyakran?

A benzines fűnyírók megfelelő karbantartása elengedhetetlen a hosszú élettartam és a megbízható működés érdekében. A rendszeres karbantartás magában foglalja:

 • Olajcsere: A motor olajának rendszeres cseréje kritikus a motor egészségének megőrzése és a hatékony működés biztosítása érdekében. Általában minden szezon elején vagy 25-50 üzemóra elteltével ajánlott.

 • Levegőszűrő tisztítása és csere: A tiszta levegőszűrő biztosítja, hogy a motor ne szívjon be szennyeződéseket, ami hosszabb élettartamot és jobb teljesítményt eredményez. Ezt évente legalább egyszer, vagy szükség esetén gyakrabban kell elvégezni.

 • Pengék élezése és cseréje: Az éles pengék egyenletes és tiszta vágást biztosítanak. A pengéket rendszeresen kell ellenőrizni kopás és sérülés szempontjából, és élezni vagy cserélni, ha szükséges.

 • Gyújtógyertya ellenőrzése és csere: A gyújtógyertya állapota közvetlenül befolyásolja a motor indítását és működését. Évente érdemes ellenőrizni és szükség esetén cserélni.

Ezek a karbantartási feladatok nemcsak hogy biztosítják a fűnyíró hosszú távú megbízhatóságát, de javíthatják a teljesítményt és csökkenthetik a váratlan meghibásodások kockázatát.

Hogyan befolyásolják a különböző terepviszonyok a fűnyíró választást?

A különböző terepviszonyok jelentős mértékben meghatározzák, milyen típusú benzines fűnyírót érdemes választani. A fűnyírók kiválasztása során fontos figyelembe venni a kert domborzatát, a talaj típusát és az akadályok elhelyezkedését:

 1. Sík területek: Itt a legtöbb standard fűnyíró megfelelően működik. Tolókézi vagy alapvető önjáró modellek ideálisak lehetnek, mivel ezek könnyen kezelhetőek és gazdaságosak.

 2. Lejtős területek: Lejtős kertekben az önjáró fűnyírók kínálnak nagy segítséget, mivel ezek a gépek segítik a felhasználót a fűnyírásban anélkül, hogy a gravitációval kellene küzdeniük. Erősebb motorral és jobb hajtáslánccal rendelkező modellek biztosítják, hogy a munka gyors és hatékony legyen.

 3. Egyenetlen terep: A domborulatok és gödrök jelenléte komoly kihívást jelenthet. Itt a nagyobb, erősített felfüggesztéssel rendelkező fűnyírók, melyek jobb stabilitást és terhelhetőséget kínálnak, előnyösek lehetnek.

 4. Sűrűn beültetett területek: Szűk helyeken, ahol sok a növény vagy egyéb akadály, a kisebb méretű és jobb manőverezhetőségű fűnyírók, mint például azok, amelyek könnyen fordulnak és pontosan vágják a szegélyeket, ideálisak.

Ezen terepviszonyok mellett az is fontos, hogy a kiválasztott fűnyíró megfelelően bírja a terhelést és képes legyen hatékonyan működni a különböző környezeti feltételek mellett. A megfelelő fűnyíró kiválasztása nemcsak a fűnyírás hatékonyságát növeli, hanem hosszú távon a gép élettartamát is meghosszabbítja.

Pontokba szedve így használd a fűnyíród

 • A szezon első fűnyírásánál mindig friss olajat és üzemanyagot tölts bele

 • Használat után takarítsd el a kereket, a késeket és gépházat

 • Ne feledkezz meg a rendszeres késélezésről

 • A benzines fűnyírók esetén a gyertyákat kell ellenőrizned, a vezetékes modell esetén a kábeleket

 • Takarítsd a légszűrőket

 • Az elkopott, elöregedett, elszakadt alkatrészeket cseréld ki

 • Mindig ellenőrizd az olajszintet és megfelelő minőségű olajat használj.