Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Popszegecshúzók és lemezvágó ollók

Egy- és kétkaros popszegecshúzók, szegecsanya készletek, lemezvágó ollók jobbos balos és egyenes kivitelben, illetve mindenféle lemezmegmunkáló szerszámok széles választékban, raktárról, azonnal a SzerszamKell barkácsáruházban. Hatalmas raktárkészlet, kedvező árak, országos házhoz szállítás...

Rendezés:

HANS popszegecshúzó egykezes 255mm 1974

Központi raktáron
10.590 Ft 8.990 Ft
15%

Z-Tools szegecsanya húzótüske, M10

Áruházi raktáron
1.360 Ft 1.020 Ft
25%

Z-Tools szegecsanya húzótüske, M12

Áruházi raktáron
1.360 Ft 1.020 Ft
25%

Karos lemezolló BS-300

Rendelésre 2-7 nap
208.990 Ft

Karos lemezolló BS-200

Rendelésre 2-7 nap
177.990 Ft

Karos lemezolló BS-400

Rendelésre 2-7 nap
248.990 Ft

Stanley Popszegecsfogó

Központi raktáron
15.190 Ft

Stanley 6-MR55 Popszegecsfogó

Jelenleg nem elérhető
8.010 Ft

Szegecshúzók, popszegecshúzók, kétkaros szegecsehúzók

A szegecs a kötőgépelemek csoportjába tartozó anyag, mely szerkezeti elemek, gépelemek összekötésére szolgál. A szegecselt kötés a roncsolás nélkül oldhatatlan kötések közé tartozik.

A szegecskötések napjainkban számos felhasználási területen háttérbe szorultak, a legtöbb területen felváltották őket a kohéziós kötések, (mint például a hegesztés, forrasztás és ragasztás) azonban ennek ellenére is még mindig található számos olyan terület, ahol ezt a kötési formát használják (pl. hidak, kazánok, hajók és repülőgépek stb. építésénél).

A szegecsek anyagukat tekintve leggyakrabban acélból, vagy annak valamilyen ötvözetéből készülnek, de megtalálhatóak alumíniumból, sárga- és vörösrézből készült szegecsek is. A szegecs anyagát úgy válasszuk meg, hogy a szilárdsági, tömítési, esztétikai és egyéb követelményeknek megfeleljen. Az elektrokémiai korrózió elkerülése érdekében az összekötendő fémek alapanyagának megfelelő anyagot kell választani a szegecs anyagának. Nem fémes anyagok kötéséhez (például műanyag vagy fa felületek rögzítéséhez) illetve korróziónak kitett helyeken rézből készült szegecsek használata javasolt.

Azokon a helyeken, ahová a szegecselő szerszámokkal nem lehet hozzáférni a szegecselni kívánt területekhez robbanószegecset vagy popszegecset kell alkalmazni.

A robbanó szegecs működési elve, hogy az ilyen típusú speciális szegecsek szárába robbanó töltet van, mely 150C-ra felhevítve felrobban, és a robbanás eredményeként a záró fejet szétfeszíti, s ezáltal létrehozza a kötést.

A popszegecs egy oldalról készíthető kötés, melynek szerszáma a popszegecs húzó. A popszegecs húzó használata egyszerű. A popszegecs fogóba a speciálisan ehhez a szerszámhoz kialakított nyers szegecset (popszegecset) kell helyezni, úgy, hogy a szegecs vastagabb végét helyezzük az előzőleg már kifúrt lyukba. A fogó két szárának összenyomásával a szegecs közepén keresztülfutó tüskét tudjuk mozgatni, melynek eredményeképpen a lágy fémből készült szegecs a furat túloldalán elkezd zömítődni. Ezzel összeszorítja a két egymáshoz rögzítendő anyagot. Amikor megfelelő a rögzítés a szegecshúzó elvágja a tüskét. A popszegecs húzók felhasználási területtől függően megtalálhatóak hobbi- és professzionális felhasználási területekre is. Mechanikai szerkezetét tekintve a kereskedelemben megtalálhatóak az egykezes-, pneumatikus-, akkumulátoros- és két karos popszegecs húzók is.

A popszegecs behúzás utáni viselkedését és szilárdsági tulajdonságait a szegecs anyagminőségén kívül a popszegecs kialakítása is jelentősen befolyásolja. Az eltérő típusok viselkedése más és más, ezért a szegecstípus kiválasztásakor mérlegelni kell azt, hogy a felhasználni kívánt területen az egyes tulajdonságoknak milyen mértékben kell majd megfelelnie a popszegecsnek. Ilyen tulajdonságok például a szegecstest merevsége, tömítettség foka, a szegecs vízzáró képessége, a húzószár fej visszatartása, furatkitöltő képessége, a zajmentesség, a szegecs összehúzó képessége. Ezek alapján megkülönböztethetünk nyitott-, zárt-, d-fejű-, süllyesztett fejű-, nagyfejű-, korrózióálló-, festett-, alu- és acél popszegecseket.

Lemezvágó olló vásárláshoz tudnivalók

A lemezvágó olló olyan eszköz, amelyet általában fémmegmunkálás során alkalmaznak. Feladata, hogy vágja és formálja a fémlapokat, lemezeket vagy más vékonyabb fémalkatrészeket. Ezek az ollók rendkívül éles pengékkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a precíz vágást és alakítást.

Különböző típusai vannak, például a kézi lemezvágó ollók, amelyeket kézzel használnak, vagy akár gépi változatok is léteznek, amelyek segítségével könnyebben és hatékonyabban lehet nagy mennyiségű lemezt vágni.

Főként az építőiparban, acéliparban, autógyártásban és más olyan iparágakban használják, ahol a precíziós vágás és formázás fontos szerepet játszik az anyagok megmunkálásában. Azok a szakemberek és barkácsolók, akiknek szükségük van precíz vágásra és alakításra fémlemezekkel dolgozva, gyakran választják ezt az eszközt.

Lemezvágó ollót választani olyan tényezőktől függ, amelyek az adott feladathoz és igényekhez leginkább illeszkednek. Néhány fontos szempont, amelyeket érdemes figyelembe venni:

1. Anyagvastagság: Az olló kiválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy milyen vastagságú anyagokat szeretnél vágni vele. Vannak olyan ollók, amelyek kifejezetten vastagabb anyagokhoz lettek tervezve.

2. Kézhasználat: Kézi vagy gépi ollót választasz? Ha kisebb mennyiségű vágást végzel, egy kézi olló is megfelelhet, de nagyobb mennyiségű vágáshoz érdemesebb lehet egy gépi változatot választani.

3. Élesség és vágási pontosság: Fontos az olló élessége és a vágási pontosság. A precíz vágás érdekében érdemes olyan ollót választani, amelynek élei élesek és pontosak.

4. Kényelem: Kényelmesen kell használni az ollót, ezért figyelj arra, hogy jól illeszkedjen a kezedhez és könnyen kezelhető legyen.

5. Márka és minőség: Megbízható márkák és jó minőségű ollók általában hosszabb ideig szolgálnak és jobb teljesítményt nyújtanak.

6. Felhasználási terület: Fontos megfontolni, hogy milyen célra használod az ollót. Ha például ipari célokra van szükséged, más jellemzők lehetnek számodra fontosak, mint egy hobbi barkácsolónak.

Ezek a szempontok segíthetnek abban, hogy kiválaszd az igényeidnek és a feladatoknak legmegfelelőbb lemezvágó ollót. Érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen típusú munkára használnád, és ennek megfelelően választani.