Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

LED reflektorok - LED panelek és lámpák

Beltéri és kültéri LED-es reflektorok, megvilágítók házra, üzemre, hajóra, autóra széles választékban a SzerszamKell online barkácsáruházban. Országos házhoz szállítás minden LED reflektorra és stecklámpára, hatalmas raktárkészlet, kedvező árak.

Rendezés:
Rendelésre 2-3 napon belül
4.890 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
11.440 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
3.590 Ft
Külső raktárban
21.790 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
3.890 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
7.600 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
7.600 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
6.380 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
15.390 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
2.640 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
12.380 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
25.700 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
35.220 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
25.700 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
2.460 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
35.220 Ft

Mi a különbség a LED reflektor és hagyományos reflektor között?

Az utóbbi évek legnagyobb világitástechnikai újitás kétség kivül a LED "polgári" felhasználása és a LED-es izzók, LED-es reflektorok és LED lámpák elterjedése. A LED (Light Emmiting Diode) azaz fénydióda. A világító dióda félvezető anyagból készült fényforrás.

Minőségi, energiatakarékos LED reflektorok falra szerelhető kivitelben, fehér fényű. 230V-os aljzattal ellátott IP65-os védettségű kültéren és beltéren egyaránt használható fényvető. Rendkívül hosszú élettartamú, akár 50.000 óra működésre képes. Számtalan célra alkalmazható, bejáratok teraszok, reklámtáblák megvilágítása. A hideg fehér20W-os kültéri LED reflektor nagyjából 200W-os hagyományos fényvetőnek a fényerejével egyezik meg. Élettartalma 50 ezer óra, ez tízszerese a hagyományos izzónak vagy halogén izzóénak. A LED reflektor hőleadása működés közben minimális, ezért nem melegszik illetve nincs hő formájában távozó energia veszteség. A LED reflektorokat ajánljuk minden olyan helyre, ahol eddig hagyományos reflektorokat használtak. A fénye valamivel fehérebb a halogén szálizzós reflektoroknál, ezért erősebbnek is hat illetve szebben verődik vissza fehér felületekről, a megvilágított felületen lévő színeket is élethűbben adja vissza a halogén reflektoroknál. Ezért reklámtáblák, cégtáblák megvilágítására, bejáratok, műhelyek, raktárak elé az ajtó fölé világításnak és számtalan célra alkalmasak. Éjjelre biztonsági okokból is alkalmaszható terület megvilágításra. 120 fokos szögben világít, ha ennél nagyobb teret kell bevilágítani javasoljuk, hogy 2db egymáshoz képest 90 fokban elhelyezett reflektort szerelj fel, így akár egy teljes épületszakasz bevilágítható középről. Alkonykapcsolóval kombinálva sötétedéskor automatán felkapcsol, hajnalban lekapcsol. Ha napi 10 óra éjszakai világítással számolunk, akkor egy 10W-os reflektor havi fogyasztása durván 3,0kW óra, azaz kb 150 Ft...

A süllyeszthető LED panelek elterjedtek számos építészeti területen. A hideg fehér 18W-os süllyeszthető LED panel nagyjából 150-180W-os hagyományos fényvetőnek a fényerejével egyezik meg. Élettartalma 50 ezer óra, ez tízszerese a hagyományos izzónak vagy halogén izzóénak. A LED panel hőleadása működés közben minimális, ezért nem melegszik illetve nincs hő formájában távozó energia veszteség. A LED paneleket ajánljuk minden olyan helyre, ahol eddig hagyományos reflektorokat, világító testeket használtak. A hideg fehér fénye valamivel fehérebb a halogén szálizzós reflektoroknál, illetve a neonnál ezért erősebbnek is hat illetve szebben verődik vissza fehér felületekről, a megvilágított felületen lévő színeket is élethűbben adja vissza a halogén reflektoroknál. Ezért ajánlott dekoratív üzletek, bemutatótermek, autószalonok, high-tech irodák és lakások megvilágítására. Ha napi 10 óra világítással számolunk, akkor egy 10W-os reflektor havi fogyasztása durván 3,0kW óra, azaz kb 150 Ft.

LED reflektorok, LED panelek, és LED lámpák
A LED világításnak (legyen az LED reflektor, LED panel, vagy LED lámpa) szinte kizárólag előnyei vannak. A LED fényforrások átlag 90%-kal fogyasztanak kevesebbet, mint a hagyományos izzók, nem melegszenek (ezzel nem adnak le felesleges hőt) elnyűhetetlenek (sokkal jobban bírják a ki- be kapcsolgatást mint bármilyen más fényforrás) és jelentősen hosszabb az élettartamunk mint a hagyományos izzóknak. Éppen ezekért az előnyös tulajdonságaiért a a LED kitűnő választás.

LED reflektorok
Többféle LED reflektorok közül választhatsz szerszámKell kínálatában, és a legtöbb esetben nem kell kompromisszumot hoznod, mert a LED reflektor beltéri és kültéri használatra is alkalmasak. Vannak olyan LED reflektorok melyek időkapcsolósok (egy ideig világítanak csak) vannak mozgásérzékelők, és minden esetben képesek kiváltani a hagyományos, túl sokat fogyasztó régi reflektorokat, miközben minden olyan előnnyel bírnak, amit a LED fényforrásoktól már elvárunk, megszoktunk. (A kültéri LED reflektorok víz, csepp és porállók is, a hosszú működésért)

LED panelek
A LED panelek a modern lakások elegáns (süllyesztett) dekoratív világítástechnikai megoldásai. Előnyük - a kompakt és modern megjelenés mellett – az, hogy akár 50 000 óra is lehet az élettartamuk, emellett nem adnak le hőt, szinte bármennyiszer le-és felkapcsolhatóak, valamint az alacsony fogyasztásuk. Érdemes eldöntened, hogy hideg fehér fényű legyen (ez a fény élesebb és erősebb) vagy inkább melegfehér (kicsit sárgásabb és „melegebb”) illetve azt is, hogy milyen fényerőre lesz szükséged. 

LED lámpák
A LED lámpák lehetnek kültériek, és beltériek is. Mindkettőre jellemző az alacsony fogyasztásuk, a hosszú élettartam, a strapabíróság, illetve az is, hogy az ilyen lámpák általában modern megjelenésűek, és időtállóak. Egyes fajtái akár elemmel vagy akkumulátorral is működnek.
Ismerd meg a LED reflektorokat, a LED lámpákat, a LED paneleket és válaszd ki a számodra megfelelőt. Ha szakmai segítségre van szükséged keress minket munkaidőben, a kollégáink szívesen segítenek választani. 

Milyen a LED reflektor? Hol olcsó a LED reflektor?

Hol vegyek LED lámpát? Tud valaki olcsó LED panelt?

Teszik fel a kérdést sokan. Hol kaphatok olcsón LED-es reflektort, süllyeszthető LED panelt, LED izzót azonnal, raktárról?

Egy kis LED történelem: "A dióda által kibocsátott fény színe a félvezető anyag összetételétől, ötvözőitől függ. A LED inkoherens keskeny spektrumú fényt bocsát ki. A fény spektruma az infravöröstől az ultraibolyáig terjedhet. 1994-ben a kék fényt kibocsátó LED feltalálói, Akaszaki Iszamu, Amano Hirosi és Nakamura Súdzsi, alapjaiban alakította át a világítási technológiát, amiért húsz évvel később, 2014-ben Nobel-díjjal ismerték el a három japán tudós munkáját." (forrás: Wikipedia)

A LED-eket eddig visszajelzőnek használták gépekben, berendezésekben. A LED két legnagyobb előnye az energiatakarékosság és a rendkivül hosszú működési élettartam. Viszont a hátrányait csak az utóbbi néhány év kutató munkájával tudták leküzdeni, mi szerint kis fényerejű és csak egy igen keskeny sugárzási szögben látható a fénye. Mióta ezeket a hátrányait leküzdötték a LED-es fényforrásoknak szinte robbanás szerűen elterjedtek és terjednek is folyamatosan az élet minden területére beférkőzve. A populáris felhasználások leginkább a világitás, tv-k és monitorok, autók lámpái, reklámfeliratok, design fények, karácsonyi fények, stb. Kis áramfogyasztását annak köszönheti, hogy a felvett teljesitmény több mint 90%-át fénnyé alakitja, szinte nem termel hőt - mig a hagyományos izzók esetében a felvett teljesitmény 80-90%-a hővé alakul, a maradék teljesitmény adja a fényt, igy egy "pazarló" fényforrásnak is nevezhetjük a hagyományos izzókat.

A fogyasztás egyszerű dolog, hiszen az Wattban van megadva, amit eddig is jól ismertünk. A régi 60W-os izzó fényét ma már egy fejlett LEDes égő 6W-ból előállítja

A fény erősségét Lumenben mérjük. A régi megszokott Tungsram 100W-os izzón 1000 Lumen van megadva.
Körülbelül 10-11-el kell elosztani a Lumen értéket, hogy megkapjuk milyen hagyományos izzó fényét váltja ki. Az izzószálas égők után megjelent a halogén 100W is, amiknek a fénye már valamivel több volt elődeiknél (1350-1500 lumen). A 600-650 lumenes égő nagyjából 60W-os hagyományos izzó fényerejéhez, és egy 1000-1100 Lumen körüli pedig a 100W-oséhoz hasonlítható.

1000-1100 Lumen = 100W hagyományos izzó, 600-650 Lumen = 60W hagyományos izzó

A szinhőmérsékletet Kelvinben mérjük, ez határozza meg a világitótest szinét, mely a sárgástól a fehéren át egészen a kékes fehérig terjed - a Kelvin értékétől függően.

Meleg fehérnek leginkább a 2700-3000 Kelvines színt szoktuk mondani. A 2700 Kelvin már elég erősen sárgás a 3000 kissé kevésbé az.

Tiszta fehérnek (más néven természetes fehér, napfény fehér) színnek a 4000-4500 Kelvin körüli értéket mondjuk. Ez a szín a kifejezetten fehér déli napsütéshez hasonlítható kinti fény színe. Ha egy kartonlapot teszünk az égő elé az nem lesz sem sárgás sem kékes színezetű, hanem megmarad eredeti fehér színűnek. A tárgyak színe sem változik ebben a megvilágításban. Ez a szín egyre elterjedtebb a vásárlók körében, és lassan leváltja a régről megszokott sárgás színárnyalatot. Természetesen, akik már megszokták és szeretik a sárgás színt azoknak ugyan úgy elérhető a 2700-3000 Kelvines széria.

Hideg fehérnek a 6000-6500 Kelvin körüli színeket mondjuk. Ez a szín már kicsit kékesebb, de tárgyak csillogó megvilágítására (ékszerüzlet), fehér csempés környezetbe, áru megvilágításra kifejezetten alkalmas. A hideg fény feltűnőbb erőteljesebb fényhatást eredményez. 

LED reflektorok: A LED reflektorok belső lelkivilága egy vezérlő elektronika és egy egy chip, melybe beleintegrálták a fénydiódákat. A LED reflektoroknak hihetetlen magas a fényhasznosítási mutatója: 80 Lumen/Watt! Ez az érték mutatja, hogy egy Watt teljesítményből mekkora fényerőt képes előállítani az égő, tehát minél magasabb ez az érték, annál jobb, hiszen kevesebbet fogyaszt és többet világít. A hideg fehér 20W-os kültéri LED reflektor nagyjából 200W-os hagyományos fényvetőnek a fényerejével egyezik meg. Élettartalma 50 ezer óra, ez tízszerese a hagyományos izzónak vagy halogén izzóénak. A LED reflektor hőleadása működés közben minimális, ezért nem melegszik illetve nincs hő formájában távozó energia veszteség. A LED reflektorokat ajánljuk minden olyan helyre, ahol eddig hagyományos reflektorokat használtak. A fénye valamivel fehérebb a halogén szálizzós reflektoroknál, ezért erősebbnek is hat illetve szebben verődik vissza fehér felületekről, a megvilágított felületen lévő színeket is élethűbben adja vissza a halogén reflektoroknál. Ezért reklámtáblák, cégtáblák megvilágítására, bejáratok, műhelyek, raktárak elé az ajtó fölé világításnak és számtalan célra alkalmasak. Éjjelre biztonsági okokból is alkalmaszható terület megvilágításra. 120 fokos szögben világít, ha ennél nagyobb teret kell bevilágítani javasoljuk, hogy 2db egymáshoz képest 90 fokban elhelyezett reflektort szerelj fel, így akár egy teljes épületszakasz bevilágítható középről. Alkonykapcsolóval kombinálva sötétedéskor automatán felkapcsol, hajnalban lekapcsol. Ha napi 10 óra éjszakai világítással számolunk, akkor egy 10W-os reflektor havi fogyasztása durván 3,0kW óra, azaz kb 150 Ft... A LED reflektorok 10W-tól egészen akár 200W teljesitményig bezárólag kaphatóak. A 200W-os LED-es reflektor nagyjából 1800-2000 W hagyományos reflektor világitó teljesitményének felel meg.

A LED-es reflektorok legelterjedtebb formája a COB LED és SMD LED. Az utóbbiból elérhető RGB, azaz szines kivitel is. A LED reflektorokat szerelhetik mozgásérzékelővel is. A mozgásérzékelős LED reflektorokon állitható a világitás ideje és a szürkület szintje is, mikor kapcsoljon be a reflektor. A LED reflektorok esetében számottevő a spórolás mértéke, mintegy tizedét fogyasztják a hagyományos halogén reflektoroknál.

Azonban a reflektorokon kivül számos otthoni és irodai világitás is megoldható LED-el, például világitó LED panelek, melyek lehetnek falon kivüliek vagy süllyeszthetőek vagy akár álmennyezetbe illeszthetőek is.

A LED izzók kinézetre hasonlóak a hagyományos izzókhoz, azonban hasonlóan a LED reflektorokhoz COB vagy SMD LED-el van szerelve. létezik E27, E14, GU9, GU10 foglalatokkal. A hagyományos neon fénycsővek T9-es foglalattal 60 és 120cm kivitelben is kaphatóak. A neon fénycsövek alapvetően is alacsony fogyasztásúak - az izzókhoz hasonlitva, azonban a LED fénycsövek takarékossága a neon fénycsövekhez képest nem számottevő. Élettartamuk viszont sokkal hosszabb, akár 50 ezer üzemórát is elérhetik.

Fontos megjegyezni a LED fényforrásokkal kapcsolatban, hogy az élettartamuk ami általában 30 - 50 ezer üzemóra, nagyon nagy mértékben függ a kapcsolások számától, mivel elektronika van bennük, igy minden le és felkapcsolás az elektronika kapcsolási impulzusok csökkentik az elektronika élettartamát. A fénydióda kapacitása mindig több, mint az elektronikáé.