Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Hőkamera kínálatunk

Az infravörös kamera, más néven hőkamera, egy olyan eszköz, amely képes érzékelni és megjeleníteni a tárgyak hőmérsékletét. Ezek az eszközök a tárgyak által kibocsátott infravörös sugárzást érzékelik, és átalakítják azt látható képpé, ahol a különböző hőmérsékletek különböző színekkel jelennek meg. Professzionális Holdpeak infravörös hőkamerák széles választékát találod a SzerszámKell online barkácsáruházban. Minden Holdpeak mérőműszerre 3 év garanciát vállalunk! Országos házhoz szállítás, hatalmas választék és raktárkészlet, kedvező árak...
Rendezés:

Profi hőkamera a legjobb áron

A hőkamera megterheléssel nem járó vizsgáló módszer. Segítségével a bőr alaphőmérsékletét, a különböző területek hőmérséklet-különbségét, a hő- vagy hideg ingerekre való reagálásának módját, hőváltozások dinamikáját lehet felfedezni. A hőkamera nem elsősorban anatómiai képleteket mutat, hanem a képletek által termelt és kisugárzott hőmérsékleteket különbözteti meg, vagyis funkcióról, működésről árulkodik, és nem a képlet nagyságáról, alakjáról. Ezért a szervezet regulációjának változását nem értő orvosok bajban vannak annak használatával és az észlelt eltérések leírásával. A hőkamerákat a hadiiparban pl. a rakéták irányítására, a határrendészetben éjjellátásra, az építészetben a nyílászárók tesztelésére, a közegészségügyben a súlyosan fertőző betegek tömegből való kiemelésére használják

Mire jó a hőkamera?

1. Épületek és szerkezetek ellenőrzése: A hőkamerákat gyakran használják az épületek hőveszteségének és szigetelési problémáinak azonosítására. Az ilyen típusú kamerák segítségével könnyen megtalálhatók a szigetelési hiányosságok, a hőhídok és a vízszivárgások.

2. Elektromos rendszerek felügyelete: A hőkamerákat használják az elektromos rendszerek és felszerelések hőmérsékletének ellenőrzésére. Segítenek az elektromos hibák, túlmelegedés vagy szivárgások korai azonosításában, lehetővé téve a megfelelő karbantartást vagy javítást.

3. Mechanikai berendezések ellenőrzése: A hőkamerákat alkalmazzák a gépek és mechanikai berendezések működési hőmérsékletének ellenőrzésére. Ez lehetővé teszi az esetleges problémák, például csapágyak túlmelegedésének vagy kenési problémáknak az azonosítását.

4. Tűz- és mentési műveletek: A tűzoltók gyakran használják a hőkamerákat tűzesetekben vagy mentési műveletek során a rejtett források, például rejtett tűz vagy emberek lokalizálására.

5. Környezeti monitoring: A hőkamerákat környezeti monitoringra is használják, például a talajhőmérséklet, a vízfolyások vagy a vadállatok észlelésére.

Az infravörös kamerák tehát sokféle területen alkalmazhatók a hőmérsékleti viszonyok megfigyelésére és problémák azonosítására, ami lehetővé teszi a hatékonyabb karbantartást, felügyeletet és mentési műveleteket.