Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Szerszamkell Blog

Mi a szénkefe és mire való?

Mi a szénkefe és mire való?

Bár rendszerint bele sem gondolunk, a szénkefék a mindennapjaink részét jelentik, sőt, nélkülük rengeteg olyan eszközünk lenne, amelyeket nem tudnánk használni.
Szivattyú szárazon futás

Szivattyú szárazon futás

Ha létezik nagy ellenség a szivattyúk világában, akkor az egyik ilyen mindenképpen a szárazon futás. Amikor szárazon fut a szivattyú, azt jelenti, hogy nem kap vizet valami miatt a működése alatt, vagyis bár működik, de víz nélkül. Ilyenkor a szerkezet valami miatt a szívóoldalon elejti a vizet, ezért a rendszerben megszűnik a vízszállítás. Ez nem csak abban az esetben jelentkezhet, ha egyáltalán nincs folyadék a szivattyú rendszerében, hanem akkor is, ha a folyadék mennyisége egy bizonyos szint alá csökken. Ez pedig igen komoly károkat tud okozni a szivattyúban. Lássuk, mi mindent érdemes tudni a jelenségről, mit tehetünk ellene és mi a megoldás akkor, ha megtörtént a baj?

Amit az első tavaszi fűnyírásról tudni érdemes

Amit az első tavaszi fűnyírásról tudni érdemes

Odakinn egyre melegebb az idő, hosszabbá válnak a nappalok, ráadásul az ablakot kitárva a madárcsicsergés mellett lassan a fűnyírók zaja is beszűrődik a házba. Bizony, a tavasz megérkezésével eljön a fűnyírás ideje is. Azonban a szezon első ilyen megmozdulása nem merül ki annyiban, hogy azon szurkolunk, induljon be a hónapok óta nem használt szerkezet és mielőbb legyünk túl rajta. Ebben a bejegyzésben minden ezzel kapcsolatos, fontos dolgot összegyűjtöttünk.

Fűnyírás kisokos

Fűnyírás kisokos

Ahogy közeleg a jó idő, úgy jön el vele együtt a fűnyírás szezonja is. Ez pedig mindenkit érint, aki kertes házban él, legyen szó egy egészen kis udvarról vagy hatalmas kertről. Ám nem kell, hogy ez a tevékenység a kevésbé szeretett kültéri munkák közé tartozzon.
Milyen szivattyú fajták léteznek?

Milyen szivattyú fajták léteznek?

Mivel a választék igen széles, mindenki könnyedén megtalálhatja magának a leginkább megfelelőt közöttük. Lássuk, milyen szivattyú fajták vannak és melyik milyen esetben használható hatékonyan!
A medencegépészet karbantartása

A medencegépészet karbantartása

Mire kell figyelni, hogy a medence minél hosszabb ideig jól működjön? Mik a kötelező karbantartási munkák az év során?
Kulcskészlet kisokos

Kulcskészlet kisokos

Milyen fajta kulcsok vannak, mire lehet szükség a ház körül egy átlagos családban?
Legjobb DIY barkács termékek

Legjobb DIY barkács termékek

Egyre nagyobb teret hódítanak a „csináld magad” projektek, ami tulajdonképpen bármire vonatkozhat, amit csak a ház körül vagy a négy fal között te magad is meg tudsz tenni. Ha te is kedvet kaptál a DIY ezermesterkedéshez, akkor érdemes néhány alap barkács terméket otthon tartanod arra az esetre, ha esetleg elkapna az ihlet. 
Áramfejlesztő kiválasztása és amit tudni kell róla

Áramfejlesztő kiválasztása és amit tudni kell róla

Az nem kérdés, hogy egy áramfejlesztő használata számos előnnyel jár és nagyon sokat tud segíteni olyan helyzetekben, amikor elmegy az áram vagy nincs kéznél megfelelő energiaforrás. Azonban a maradéktalan működéshez ideális szerkezetet is kell választanunk, vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy a széles kínálatból melyik mellett tesszük le a voksunkat. Lássuk, mi mindenre érdemes ennek kapcsán odafigyelni!

Mire van szükség egy medence rendben tartásához?

Mire van szükség egy medence rendben tartásához?

Ha az ember kertjében áll egy medence, az megfizethetetlen élmény. Nem véletlen, hogy az utóbbi időben igen nagy népszerűségben örvendenek a különböző mobil, felállítható medencék, hiszen ma már tökéletesen nyújtják ezek is mindazt az élményt, amit épített társaik. Azonban csak akkor tudjuk élvezni ezek minden előnyét hosszú távon, ha gondoskodunk a víz és a felület renden tartásáról, valamint annak tisztaságáról. Ebben a bejegyzésben minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk ezzel kapcsolatban.

Milyen gyakran és hogyan érdemes vágni a sövényt?

Milyen gyakran és hogyan érdemes vágni a sövényt?

Hogyan érdemes metszeni ezeket a növényeket? Ebben a bejegyzésben minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk ezzel kapcsolatban!

Kézi vagy gép gyalut érdemes választani?

Kézi vagy gép gyalut érdemes választani?

Bár egy igen régi szerszámról beszélünk amikor gyaluról van szó, tulajdonképpen két és fél évezrede van velünk és Görögországban született. Ugyanis amikor fejlődésnek indult a fafeldolgozás és beindult a bútorkészítés is, az emberek igényei egyre nőttek, így mindig több és több szerszámra volt szükség. A gyalu pedig rengeteg új lehetőséget adott az embereknek. Ma pedig már számos kézi és gépi gyalu is rendelkezésünkre áll, ha egy fafelület simára varázsolásáról van szó. Lássuk, melyiket érdemes választani a sok különböző típus közül!

Amint az áramfejlesztő használatáról tudni érdemes

Amint az áramfejlesztő használatáról tudni érdemes

Ha elmegy az áram, akkor bizony egy időre bizonyos szempontból megáll az élet, hiszen ma már szinte minden árammal működik. Legyen az a kazán szabályozója, a hűtő, a számítógép vagy akár a kenyérpirító, valahogy meg kell oldani ezt a helyzetet, amennyiben hosszú távon fennáll. Ilyen esetekhez nagyon hasznos, ha van kéznél egy áramfejlesztő, amely a családi házak mellett irodákat, üzemeket vagy akár egy kültéri rendezvényt is elláthat megfelelő mennyiségű árammal, ha arra van szükség. Lássuk, mit érdemes tudni a működéséről.

A praktikus szerszám rendezés alapjai

A praktikus szerszám rendezés alapjai

Legyen szó időközönként szükséges ház körüli hobbiról, hobbiról vagy hivatásról, ha szerszámra van hozzá szükség, akkor bizony ott szükség van egy ideális tárolóra is. Hiszen egyrészt így jóval könnyebb megtalálni azt az eszközt, amire éppen szükségünk van, nem beszélve arról, hogy nem megfelelő tárolás esetén korrodálódhat is a felületük. Ebben a bejegyzésben most összegyűjtöttünk néhány praktikus szerszámos ládát!

Milyen felszerelésre van szükség az otthoni festéshez?

Milyen felszerelésre van szükség az otthoni festéshez?

Ráférne már a szobára egy festés, de semmi kedved egy szakembert kerülgetni és igazából anyagi kereted sincs az ő munkadíjának a megfizetésére? A jó hír az, hogy egy kis odafigyelés mellett te magad is könnyedén kifestheted a nappalit, a hálószobát vagy egyéb helyiségeket a házban. Megmutatjuk, mi mindenre lesz szükség hozzá és mire ajánlott odafigyelni.