Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Szerszamkell Blog

Az egyik legsokoldalúbb szerszám a kompresszor. A sűrített levegőt szállító eszköz számos munka során nélkülözhetetlen: csőszerelőknek a fűtési rendszerek nyomáspróbájához, gumiszervizben az abroncsok fújásához, fényezőknek festés során, ácsmunkákhoz – csak hogy néhány példát említsünk. Nagyon jól jön, amikor kis réseket kell portalanítani, de medencék, vízi játékok felfújásához is nagy segítség.

Milyen szivattyút vegyek fúrt kúthoz?

Ha valaki fúrt kútból nyer vizet, abban egészen biztos lehet, hogy egy nagy vízhozamú, jó minőségű, emberi fogyasztásra is alkalmas vizű kút tulajdonosának mondhatja magát. Ahhoz azonban, hogy a benne levő vizet könnyedén kinyerhesse a mindennapok során, szüksége lesz egy megfelelő szivattyúra is, amely a több méter mély kútban is rendíthetetlenül dolgozik. Lássuk, mire érdemes odafigyelni ennek kapcsán!

Milyen porszívót vegyek? Ha porszívókról van szó, akkor a választék terén a határ gyakorlatilag a csillagos ég. Hiszen mindenki azt a modellt keresni, amellyel nem csak kényelmes a munka, de tökéletesen el is végzi a dolgát. Azonban nem könny kiválasztani ezek közül a számunkra minden szempontból megfelelő típust. Összegyűjtöttük ezzel kapcsolatban a legfontosabb tudnivalókat, hogy könnyebb legyen a választás!
Milyen szivattyút vegyek ásott kúthoz?

Ugyan ma már nem a legkorszerűbb víznyerési technikák között tartják számon az ásott kutat, annak idején igen fontos szerepet játszottak az ásott kutak az emberek életében. Aki pedig anno eredményesen használta ezt a technikát, az jellemzően ma sem mond le róla. Ám ahhoz, hogy valóban maradéktalanul használható legyen a kialakított víznyerőhely, mindenképpen szükség lesz egy megfelelő szivattyúra is. Megmutatjuk, milyen érdemes választani!

Milyen oszlopos fúrót vegyek?

Ceruzával jelöljük a furat helyét, majd fúrunk és…. egy picit megcsúszott. Kinek nem ismerős helyzet? Van, amikor ez nem jelent különösebb problémát, de bizony van, amikor tizedmilliméter pontossággal kell fúrni. Ezt segítheti egy oszlopos fúrógép.

Milyen sövényvágót vegyek?

A feladat adott, ha sövények és bokrok formára nyírásáról és igazításáról van szó, ám az, hogy ehhez milyen eszközt érdemes választani, az nem minden esetben egyértelmű. Mivel az ollóval történő kézi vágás ma már elavult módszernek számít, érdemes a sokkal kevésbé időigényes, biztonságos és precíz munkát segítő sövényvágók között szétnézni. Összegyűjtöttük e szerkezetekkel kapcsolatos leglényegesebb tudnivalókat.

Milyen krova készletet vegyek?

Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne helye egy krova készletnek, hiszen újra és újra adódhat olyan szituáció és kerülhet elő olyan megoldandó feladat, amelyben hatalmas segítséget jelenthet egy ilyen szerszámos pakk. Erre pedig csak akkor jön rá az ember, amikor kéznél vannak a megfelelő szerszámok és csak ki kell venni a táskából a feladat megoldásához leginkább megfelelőt. De mégis mi minden található egy ilyen készletben és melyik típust érdemes választani? Összegyűjtöttünk minden fontos információt ezzel kapcsolatban, tarts velünk a krova világába!

Milyen gyalugépet vegyek?

A gyalugépek síkfelületek vagy síkokból összetett termékek, főként tömörfa megmunkálását szolgálják. Termelékenysége kicsi, hiszen kézi munkát igényel, ugyanakkor nélkülözhetetlen a gyártásban. Sokan otthon, hobbi barkácsolásban is megpróbálkoznak a gyalulással. Annak, aki gyakran fúr, farag otthon, folyamatosan újabb és újabb dolgokat épít fából, kötelező helye van a szerszámai között a gyalulógépnek. A következőkben ahhoz próbálunk segítséget adni, hogy mindenki könnyedén beszerezhesse az őt leginkább szolgáló modellt.

Milyen vegyszer kell a medencébe?

Míg nincs az embernek saját medencéje, addig nem is gondolja, hogy mennyi mindenre kell figyelni, mi mindent kell egyensúlyba hozni ahhoz, hogy a víz kristálytiszta és élvezhető legyen egész nyáron át. Ehhez hoztunk útmutatót!

Milyen homokszűrőt vegyek?

Mióta elérhető áron elérhető bárki számára viszonylag nagy méretű medencék is, egyre több udvarban, kertben látni nyaranta. Kétség nem fér hozzá, nagyon praktikus, hogy elég csak kilépni a nappaliból és már csobbanhatunk is. A víz tisztaságát egész nyáron megőrizni viszont nem egyszerű – egy szuper homokszűrővel egy lépéssel közelebb vagyunk az átlátszóan kék, kristálytiszta vízhez.

Milyen hosszabbítót vegyek?

Nincs háztartás, ahol ne lenne legalább egy hosszabbító zsinór gyakori használatban. Vagy kevés a konnektor, vagy túl messze onnan, ahol szükségünk lenne rá. Kertben is jól jön, ha a teraszról kell áramot vinnünk egy kicsit távolabb. A hosszabbító vásárlásakor sokan csak azt nézik, hogy hány méter hosszú, pedig vannak egyéb fontos szempontok is. Vegyük sorra ezeket!

Így nyaralj, bulizz, pihenj szúnyogok nélkül! Ha szeretnéd magad felvértezni szúnyogok, kullancsok, vagy legyek ellen, hogy idegesítő rovarok nélkül élvezhesd a nyári estéket a szabadban és a szobában egyaránt, akkor megmutatjuk, mi a teendőd!
Milyen fűnyírót vegyek?

Fűnyírót választani nem könnyű. Még ha el is határozzuk magunkat az elektromos vagy a benzines típus mellett, akkor is rengetegféle gép marad a kínálatban. Vannak azonban szempontok, segítő kérdések, amelyeket ha megválaszolunk magunknak, rögtön tudni fogjuk, melyiket vegyük meg.

Milyen ipari porszívót vegyek?

Addig viszonylag hamar eljut egy szakember, hogy felismerje, ipari porszívóra bizony szüksége van. Főként az építőiparban tevékenykedőknek nélkülözhetetlen, ha nem szeretnék, hogy a munkálatokból adódó por, törmelék és egyéb szennyeződés károsítsa a munkaterületet, illetve maguk és munkatársaik egészségét. Az elhatározás után jön azonban a felismerés, hogy rengetegféle ipari porszívó van a piacon. Vajon milyen ipari porszívót érdemes venni?
Ehhez adunk most segítséget! Hogy az ipari porszívó valóban megkönnyítse a munkádat és ne okozzon bosszúságot.

Milyen inverteres hegesztőt vegyek?

Ha valaki manapság hegesztőt vásárol, szinte kivétel nélkül inverteres hegesztőre esik a választása. Nem nagyon szól ugyanis érv a hagyományos transzformátoros mellett, az inverteres hegesztő minden tekintetben korszerűbb technológiát képvisel, amelynek sokoldalúbb a felhasználása, hatékonyabb vele a munkavégzés.