A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Menü
0

Szerszamkell Blog

Levegős tűzőgépek

Sziasztok! Ma a levegős tűzőgépekről írok nektek! Mint biztosan tudjátok a tűzőgépek különböző anyagok rögzítésére szolgálnak. Noha először a kalapács és a szeg jut eszünkbe amikor anyagot kell rögzítenünk, a gyors haladás érdekében mindenképpen a tűzőgép használatát javaslom. Ezen belül is azt, hogy bátran használj  levegős  tűzőgépet illetve szettet.

Milyen porszívót vegyek? - Ipari száraz-nedves porszívók

Elöljáróban a legfontosabb, amit tisztáznunk kell nevezetesen az, hogy az ipari porszívókban a közös vonás a víz! A piacon száraz-nedves porszívók egyaránt megtalálhatóak. Ipari porszívókat főként az építőiparban használnak, nevéből is adódóan ipari szennyeződést porszívózhatunk vele. Működési elve hasonló a háztartási porszívókéhoz, azonban a száraz-nedves ipari porszívók működhetnek porzsákkal vagy porzsák nélkül is.

Milyen porszívót válasszak? - Háztartási porszívók 1.

Háztartási porszívókkal minden háztartásban találkozhatunk, de ismerjük is őket? Vagy csak használjuk, és azt sem tudjuk ki segít minket nap, mint nap? Hát akkor most segítek, és bemutatom nektek az egyszemélyes kis takarító személyzetet... :-) Porszívók két nagy családja van az ipari és a háztartási.

Raktári kézikocsi

Sziasztok! Kézikocsit - a molnárkocsival ellentétben akkor használunk ha nagyobb terjedelmű és / vagy ömlesztett árut kell szállítani egy akadálymentes területen. Ez nagyon fontos kritérium mert míg a molnárkocsival kis helyeken, lépcsőkön, küszöbökön is át tudunk menni, addig a négy kerekű kézikocsival nem mindenhol. Platója viszont jóval nagyobb mint a molnárkocsi kis teherhordója.

Molnárkocsi választék

Nevéből fakadóan a molnárkocsit kezdetben a pékek és a malomban dolgozó molnárok használták a nehéz, alaktalan és kézben nehezen cipelhető zsákok szállítására. Egy évszázaddal ezelőtt az emberi erő nem volt annyira értékes mint ma, ezért segítő eszközöket kevés helyen használtak. Mára a molnárkocsi szinte minden munkahelyen hasznos vagy nélkülözhetetlen.

Hidraulikus emelő berendezések - krokodil emelők, olajemelők

Most nézzük meg részletesebben és járjuk jól körbe ezt a témát is. A hidraulikus emelő igen gyakran használt eszköz a minden napjainkban a kézi erő megsokszorozására. Legegyszerűbb formája egy kis keresztmetszetű henger, amely nagy keresztmetszetű hengerhez csatlakozik csővezetéken keresztül. A rendszert vízzel vagy olajjal, esetleg különleges hidraulikafolyadékkal töltik fel. A vékony hengerben kis erővel elmozdított dugattyú átnyomja a folyadékot a nagy hengerbe, amely következménye lesz, hogy a dugattyúját sokkal nagyobb teherrel szemben képes lesz elmozdítani.

Talán túlzó a cím, de azt mindenesetre elismerhetjük, hogy nem lennénk a kézikocsik helyében. Hatalmas segítség, nagy terhet vesz le rólunk a raktárban, üzletben, de akár otthon is...
Hogyan működik az elektromos festékszóró, vajon jobb mint a levegős?

Amikor lakásod, házad felújításán munkálkodsz és nagy falfelületet szeretnél festeni vagy éppen kerítést és garázskaput  fontold meg a  festékszóró használatát! Az alábbiakban a festékszórókról olvashatsz, bővebben pedig az  elektromos változatáról.

Kertes házak tulajdonosai jól tudják, hogy a nyári hónapok beköszöntével bizony exponenciálisan megugranak a ház körüli teendők. Ezeknek jelentős részét a kert karbantartása teszi ki ilyenkor és minél nagyobb a kert, annál több időt kell sajnos rászánni sokszor heti szinten, hogy szép, ápolt, rendezett és gazoktól mentes maradjon. 

Minden építésznek, építőipari szakembernek szüksége van egy megbízható eszközre, mellyel pontos méréseket végezhet, ráadásul a belsőépítészek, lakberendezők számára igazából mindennapos, már-már rutinnak számító feladat a távolság- és felületmérés.