Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Fázissorrend tesztelők

A fázissorend tesztelő készüléket a fázis jelenlétének ellenőrzésére, illetve fázissorrend megállapítására tervezték. A kereskedelmi forgalmoban többféle háromfázisú villamos hálózatok és berendezések tesztelésére alkalmas kézi műszer kapható. A fázissprend tesztelő jelzi a helyes fázissorrendet, illetve a motorok megbontása nélkül megállapítható annak forgásiránya. A 3 fázisú motorok megfelelő bekötésének alapvető része a megfelelő fázissorrend. Ezekkel a műszerekkel a tesztelő egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan lehet leellenőrizni  a fázissorrendet.

Professzionális fázissorrend tesztelők széles választékát találod a SzerszamKell online barkácsáruházban. Válogass kínálatunkból!

Rendezés:

Yato Fáziskereső

Áruházi raktáron
1.020 Ft

Gadget fázisceruza

Központi raktáron
340 Ft

Rendelj fázissorrend tesztelőt a SzerszamKell barkácsáruházból

A fázisceruza egy olyan eszköz, amelyet elektromos rendszerekben és áramköri elemzések során használnak. A fázisceruza segítségével az elektromos vezetőkön való jelenlétét és a fázis jelenlétét lehet ellenőrizni anélkül, hogy közvetlenül érintenénk azokat. Általában egy fémcsőből áll, amely végén egy műanyag fogantyúval rendelkezik. A fázisceruza segítségével az elektromos vezetékeket vagy eszközöket megközelítve képesek vagyunk érzékelni az elektromos feszültséget, és így felismerhetjük, hogy az adott vezeték vagy eszköz éppen aktív-e vagy sem. Ezáltal a fázisceruza segít a biztonságos munkavégzésben és az elektromos áramütés elkerülésében. 

A fázisceruzát általában elektromos szakemberek, villanyszerelők, karbantartók és otthoni barkácsolók használják elektromos vezetékek, kábelek vagy eszközök feszültségének érzékelésére. Ennek több oka is van:

1. Biztonság: A fázisceruza lehetővé teszi az elektromos rendszerek működésének ellenőrzését anélkül, hogy közvetlen kapcsolatba kerülnének az elektromos vezetékekkel. Ez csökkenti az áramütés vagy más sérülések kockázatát.

2. Hibaelhárítás: A villanyszerelők és karbantartók használják a fázisceruzát a hibák azonosítására és meghatározására az elektromos rendszerekben. Segítségével könnyen megtalálhatják az áramkimaradások vagy más problémák forrását.

3. Telepítés és szerelés: A fázisceruza hasznos eszköz a villanyszerelők számára az új eszközök, lámpák vagy aljzatok telepítésekor. Segítségével ellenőrizhetik, hogy a vezetékek aktívak-e, vagy nincs feszültség alatt állnak-e.

Mindenkinek, aki elektromos munkákat végez vagy hibaelhárítási feladatokat lát el, érdemes rendelkezni egy fázisceruzával, hogy biztonságosan és hatékonyan tudja kezelni az elektromos rendszereket és berendezéseket.

Termékeink között vannak már néhány ezer forintos termékek is, amennyiben otthon bármilyen elektromossággal kapcsolatos barkácsolást, bütykölést végzel, akkor mindenképp érdemes beruháznod egy egyszerűbb eszközre a biztonságod érdekében!

Hogy működik pontosan a fázisceruza?

A feszültségmérő alapvetően egy egyszerű, de hatékony eszköz, amely lehetővé teszi az elektromos feszültség jelenlétének érzékelését anélkül, hogy közvetlenül érintkezne az elektromos vezetékekkel vagy eszközökkel. A fázisceruza működési elve a következő lépésekre épül:

1. Érzékelő csúcs: A fázisceruza végén található egy érzékelő csúcs, amely általában fém. Ez a csúcs segít a fázisceruza közelítésével az elektromos vezetékekhez vagy eszközökhöz.

2. Félvezető érzékelő: A fázisceruza belsejében található egy félvezető érzékelő, amely képes észlelni az elektromos feszültséget.

3. Jelzőfények: Ha az érzékelő észleli az elektromos feszültséget, akkor a fázisceruza jelzőfényeket aktivál. Ezek a jelzőfények általában LED-ek vagy kis izzók, amelyek világítanak vagy villognak, jelezve ezzel az aktív feszültséget.

4. Hangjelzés (opcionális): Egyes fázisceruzák hangjelzést is használnak az elektromos feszültség jelenlétének jelzésére. Ezáltal a felhasználó hallható figyelmeztetést kap a feszültség jelenlétéről.

Amikor a fázisceruza közelít az elektromos vezetékekhez vagy eszközökhöz, az érzékelő érzékeli az elektromos feszültséget, és ennek eredményeként aktiválja a jelzőfényeket vagy a hangjelzést. Fontos megjegyezni, hogy a fázisceruza általában nem képes meghatározni a feszültség pontos értékét vagy fázisát. Csak annyit jelez, hogy van-e elektromos feszültség jelen a vizsgált vezeték vagy eszköz környékén. Ezért a fázisceruza egy gyors és praktikus módszer az elektromos feszültség jelenlétének ellenőrzésére, de más mérőeszközökkel kell kiegészíteni a részletesebb méréseket és diagnosztikát.