Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Medence takarók

Medence takarófóliák, melyet célszerű használaton kivüli időszakban a medencére teriteni. A letakart medence kevésbé piszkolódik és jobban tartja a meleget. Egyszerűen ráteriti és a perem alatt megköti. Ha újból jó az idő csak le kell venni. Összehajtva kis helyen is elfér.

Rendezés:

A szolártakaró fólia praktikus és gazdaságos lehetőséget nyújt a medence vizének nap erejével történő felmelegítéséhez.
A buborékfóliákon keresztül a napsugarak 3-5 °C-kal jobban melegítik fel a medence vízhőmérsékletét. Valamint az este folyamán kevésbé engedi lehűlni a medencevíz hőmérsékletét, ezáltal napközben már egy melegebb vizet kell felmelegíteni. Összességében 4-5 °C-kal melegebb vízben fürödhetünk, mint szolártakaró nélküli medencében.


A fólia csökkenti a víz elpárolgását és lassítja a víz kihűlését, valamint megakadályozza a szennyeződések vízbe kerülését.
A szolártakaró teljes felületén polietilén légkamrák vannak, így kiváló hőmegtartást biztosít. Egyúttal csökkenti a vegyszerek használatának szükségességét és a víz elpárolgását is. Könnyen rögzíthető a medencére és éppolyan könnyen le is vehető róla.

Nagyon egyszerű a használata és a telepítése, emellett sok praktikus előnnyel is rendelkezik.
A családi medence használatakor kulcskérdés, hogy elég meleg-e már a vize a fürdéshez? Lényeges, hogy a napközben kellemessé vált víz elég meleg maradjon másnap reggelre is, vagy csak sokkal lassabban veszítsen a hőfokából.

Szolárfólia használatával átlagosan 4-5 Celsius fokot is nyerhetünk. Ennyivel melegebb marad a víz és ez nem kevés! Szokták úgy is mondani, hogy 2-3 derűs nap melegét tarthatjuk meg vele. A szolártakaró fizikai értelemben egy légpárnás paplan, ami közvetlenül a víz teljes felszínével érintkezve ejti csapdába a hőt.

Mennyi hőt remélhetünk a használatával?


Kültéri fűtött medencéknél az energiamegtakarítás akár a 40%-ot is elérheti, beltéri medencéknél viszont további elektromos energia-megtakarítást is eredményez, hiszen a párátlanító berendezés is ritkábban kapcsol be, ha fedett a víz.
Aktív melegítő hatás kültéren: ha csak közvetlenül a fürdés előtt vesszük le, akkor a napsugarak melegítő hatását kihasználva a szolárfólia képes arra, hogy emelje a víz hőfokát és nem kell külön fizetni fűtésért, mert a nap ingyen van.


Ez különösen akkor értékes, mikor szép, napos idő van, ám a levegő hőmérséklete még viszonylag alacsony. A szolár medencetakaró fólia használatával a szezonunkat tudjuk kitolni, hiszen tavasszal, vagy ősszel már nem mindig van olyan jó idő, hogy átmelegedjen rendesen a medencénk, és élvezetes legyen a fürdés.


Ami még megfontolandó: ha a családi medencében relaxálunk, nem tudunk hosszas tempókkal úszni, így lényeges, hogy jó meleg legyen a víz. Amiben még simán elvan egy mozgó, sportoló, úszó ember, az már tartós üldögélésre, vagy kisgyerekek számára túl hideg!


Biztonsági tipp: ne engedjük, hogy a medence vizére felrakott szolártakaróra gyerek, vagy háziállat rámenjen, mert balesetveszélyes és megsérülhet!