Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Zuhanykabinok - zuhanyajtók - kádak

Komplett zuhanykabinok és üveg zuhanyajtók széles választékát találja a SzerszamKell online barkácsáruházban. Országos házhoz szállítás, hatalmas raktárkészlet, kedvező árak...

Rendezés:

Zuhanyfal 100 x 190cm

Rendelésre 2-7 nap
50.890 Ft

Zuhanyfal 80 x 190cm

(1)
Rendelésre 2-7 nap
47.890 Ft

Zuhanyfal 90 x 190cm

Rendelésre 2-7 nap
49.890 Ft

Zuhanypanel fekete,140*20cm

Rendelésre 2-7 nap
107.990 Ft

Tudj meg többet a zuhanykabinokról

 

A lakosságot megosztó kérdés, hogy fürdés vagy zuhanyzás. Nyilván valóan mindkét opciónak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A kérdés az, hogy a saját szempontjainknak melyik a megfelelőbb. Vannak, akik a kádat részesítik előnyben, mert szeretnek egy fárasztó nap után a meleg vízzel teli kádban ellazulni és vannak, akik pedig inkább a pezsdítő zuhanyozás mellett döntenek. 
A kényelmi szempontok helyett sok esetben a helyviszonyok a döntőek, hogy kád vagy inkább zuhanykabin kerül jön beépítésre.
Azonban nagyrészt a kis alapterülettel rendelkező fürdőszobák tulajdonosai döntenek a zuhanykabin mellett, ugyanis ezek a kabinok kis helyigényűek és mellettük még kényelmesen elhelyezhetőek a fürdőszoba további elengedhetetlen kellékei is, mint a mosdó vagy egyéb berendezések, kiegészítők.
Mindemellett a mai tervezésű zuhanykabinok igen dekoratív látványt is nyújtanak. A gyártók igen széles termékpalettát vonultatnak fel, így a zuhanykabin kiválasztása sem az egyszerűbb feladatok közé tartozik.

Zuhanykabin pro és kontra

A zuhanykabinok az alapterületüket illetően lehetnek standard méretekkel rendelkezők és lehetnek ezektől eltérő egyedi méretezésűek is.  A különböző típusú zuhanykabinoknál megválasztható a kabinba lépés ideális módja is. Az emberek jó része idős korára pont emiatt dönt a fürdőkád lecserélése mellett, mert már nehézkes és veszélyes a kádba való be-és kiszállás, míg a zuhanykabin használatánál ez a probléma nem áll fenn.
A zuhanykabinoknál megvan az a lehetőség is, hogy a tálcát a padlószintbe süllyesszék vagy egész egyszerűn elhagyják azt, így még a kerekes székesek is könnyedén tudják használni. 
Az igényes kialakítású zuhanykabin tagadhatatlanul emeli a fürdőszoba színvonalát, ám ezek igazán a nagy alapterülettel rendelkező helyiségek esetén érvényesülnek.  
A kényelem és az innováció a zuhanykabinok esetében is megmutatkozik. Ma már a fürdőszoba szalonok elengedhetetlen részét képezik a masszázs célokat is megvalósító zuhanypanelek. 
Akik viszont a fürdés szerelmesei a zuhanykabin semmilyen előnyös tulajdonsága sem fogja meggyőzni a fürdőkád lecseréléséről. Az bizonyos, hogy a kádban lehet zuhanyozni, viszont zuhanykabinban nem lehet egy jó meleg fürdőt venni.
A takarítási szempontokat is figyelembe véve szintén hátrányos helyzetben van a zuhanykabin a fürdőkáddal szemben, mert amíg a kád tisztítása viszonylag gyorsan elvégezhető, addig a kabiné sokkal időigényesebb, különösképpen, ha átlátszó vagy különféle mintákkal díszített oldalburkolattal rendelkező zuhanykabinunk van.  Az oldalfalra lerakodott vízkő még a különleges vízlepergető bevonattal ellátott kabinokat sem kíméli. 
Sok fürdőszoba küzd a penészedéssel melynek oka, nem megfelelő szellőzöttség és hogy zuhanyzáskor nagyobb mennyiségű pára kerül a levegőbe. Így ajánlatos ezt a szempontot is figyelembe venni, ha zuhanykabin beépítésén gondolkozunk. 

Kabin típusok és ajtómegoldások

A legegyszerűbb változat a sarokba építhető zuhanykabin, ezek a fürdőszoba egyik csempézett sarkában kapnak helyet. A választék közülük a négyzetes, negyed-, vagy háromnegyed-köríves alapú. 
Ezeken kívül lehetőség van a zuhanykabinok szabadon álló változatainak kialakítására, de elterjedtetek a falazott és csempével burkolt zuhanykabinok is.
A zuhanykabinok általában felül nyitottak és magasságuk 180-195 cm. Ritkaság számba mennek a felül kupolával rendelkező típusok, ennek oka, hogy ebben az esetben a nem megfelelő szellőztetés, nagyon gyorsan penészedét vonz maga után. 
A leglényegesebb szempont, hogy kabinba való kényelmes belépés, ezt az elhelyezés és a falak ajtómegoldásai határozzák meg. 
Az ajtómegoldások ugyanolyan fontossággal bírnak egy zuhanykabin beépítésének tervezésénél, mint a zuhanykabin alapja.
Itt kétféle metódus közül választhatunk. Az egyik típus teljes-, illetve osztott felületével csap körül kifelé nyílik. Ennek néminemű hátránya, hogy megnöveli a kabin helyigényét. A forgáspont némely esetben az ajtó sarkától távolabb helyezkedik el, amely a csökkenti a belépés szélességet. A csapkörül elforogva nyitható ajtók esetében az ajtó szélességével azonos szabad tér szükséges az ajtó nyitásához.
A helyspórolás szempontját tekintve praktikusabbak az osztott felületű tolóajtók, melyek nyitáskor az oldalfalak mellé gördülnek. Az ilyen típusú ajtók az íves és egyenes falakkal határolt sarokbelépős kabinoknál használatosak. 
A kabinok oldalának anyaga a legtöbb esetben áttetsző vagy teljesen átlátszó üveg-, vagy akrillapok. A műanyagok kivitelűeknek az áruk is alacsonyabb és általában 3 és 5 mm között változik a vastagságuk. Az átlátszó akrillapból készültek 5-6 mm-esek viszont felületük könnyen karcolódik, így nem mindegy, hogy milyen textíliákkal tisztítjuk.
Az üveg betétlapokat 3, 4, 6, vagy 8 mm-es vastagságú biztonságos edzett üvegből készítik. Az exkluzív változatok minden esetben vastag üveggel készülnek, melyekre jellemző, hogy a falhoz rögzítő konzolok anyaga krómacél.
Az előkelő, impozáns zuhanykabinok közül sok ívelt oldallapokkal határolt. Ezen zuhanykabinok esetében a minőség mellett a látványt is igen meghatározó.
Maguk a zuhanykabin övegei lehetnek átlátszóak, egyik oldalon strukturált felülettel rendelkezők vagy anyagukban színezettek.