Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Védőeszközök, munkaruhák

Külföldön az egyéni védőeszközöket és a munkaruhákat összefoglaló mozaikszóval PPE-nek hívják. Az egyéni védőfelszerelés (PPE) a szem, a fej, a fül, a kéz, a légzőrendszer, a test és a lábak védelmére szolgáló védőruházatot jelenti tehát. Ezeket az eszközöket azért használják, hogy megvédjék az egyént a sérülés és a fertőzés kockázatától, miközben minimalizálják a kémiai, biológiai és fizikai veszélyeknek való kitettséget. A személyi védőfelszerelés a végső védelmi vonal. Ismerd meg a Szerszámkell kínálatában található egyéni védőeszközöket és ruhákat.

Miért fontosak a védőeszközök és munkaruhák?

  • A védőeszközök és munkaruhák a munkahelyi sérülések, megbetegedések és halálesetek megelőzésének utolsó védelmi szintjeként működnek ezért kiemelten fontosak. Íme néhány előnye az egyéni védőeszközök használatának:
  • A védőfelszerelés / munkaruha megelőzi a szükségtelen munkahelyi sérüléseket;
  • A védőfelszerelés / munkaruha megvédi a munkavállalókat a túlzott vegyi hatástól
  • A védőfelszerelés / munkaruha megakadályozza a baktériumok és fertőző betegségek, köztük a COVID-19 terjedését;
  • A védőfelszerelés / munkaruha segít a vállalkozásoknak megfelelni a jogszabályi előírásoknak és javítja a munkavállalók termelékenységét és hatékonyságát.

A legfontosabb típusuk és a használatuk előnyei

A munkavédelmi cipők a lábat védik. Biztonsági cipőt kell viselniük azoknak a munkavállalóknak, akik sok időt töltenek állva és kemény felületen járva. A lábujjvédő megakadályozza a lábsérüléseket, ha nehéz szerszámok vagy építőipari berendezések esnek a lábra. Ezek a cipők a szúrt sebektől és más, éles tárgyak által okozott sérülésektől is megvédik a munkavállalót. Amikor a hegesztés biztonságáról van szó, a kezeket kiváló minőségű hegesztőkesztyűkkel kell védeni. A hegesztés során számos kockázattal kell szembenézni. A hegesztőkesztyűket azért gyártják, hogy megvédjék a kezeket a hőtől, a lángoktól és az áramütéstől.  A kesztyűk típusai a hegesztési eljárás szerint változnak ahogy a különböző védőkesztyűk is munkaspecifikusak. 

A munkaruha elsősorban azért fontos, hogy megvédje a munkatársat, komfortosabbá tegye a munkát, strapabíró ám ez együvé tartozást is megtestesíti miközben extrákat is nyújtanak (például óvnak a széltől, a naptól, zsebeik vannak).
A különböző térd és ízületvédők hosszú távon fejtik ki a hatásukat azzal, hogy preventív módon védik a térdet a kemény felületektől, a komplett téli ruházat elemei pedig olyan megoldásokkal és anyagokkal készültek, amelyek a legzordabb körülmények között a megfázástól óvnak. 

Számos oka van annak, hogy a vágásálló ruházatra lehet szükséged, a legnyilvánvalóbbak a veszélyes munkakörök. A vágásálló ruházat fő célja, hogy sikeresen korlátozza a vágások kockázatát és megvédje a kulcsfontosságú artériákat és vérereket ha a sérülés elkerülhetetlen. Az elektromos szigetelőruházat célja az, hogy az esetleges áramütések ellen védje meg a tested. Kifejezetten fontos akkor, ha a munka során elektromos árammal is találkozol. 

Ismerd meg a több százféle védőeszközünket és munkaruhánkat és válaszd azt amelyik a legjobban megvédi a munkatársaidat.