Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Talicska választékunk

Levegős, vagy tömör kerekes talicskát szeretnél? Nézz szét a kínálatunkban és válassz erős és praktikus talicskát.
Rendezés:

Talicska, tömör gumis, 60l

Jelenleg nem elérhető
33.990 Ft

A talicska kiváló segítség a kertes háznál. Könnyen mozgatható és praktikus eszköz, amely segít a kerti munkákban. Használata megkönnyíti a szállítást, földet, növényeket vagy egyebeket szállíthatunk vele könnyedén. Ideális a kerti hulladék összegyűjtésére is. Praktikus eszköz a kertészkedésben és a ház körüli teendők könnyebbé tételére.

Milyen talicskát válassz?

Azt gondolnánk, hogy minden talicska egyforma, hiszen ez egy pofon egyszerű szerkezet. A valóságban azonban sokkal árnyaltabb a kép. Bizony ma már nagyon sok formájú, nem csak a kivitelezés szempontjából, hanem a felhasználói igényeket tekintve és a használhatóság tekintetében is különböznek egymástól.

A „hagyományos” egykerekes talicskáknál nézd meg, hogy milyen anyagból készült  a puttony és milyen a formája. Figyelj arra, hogy milyen anyagból készült a váz és hány darabból áll.

Az egy darabból készült, merev csőváz szerkezetű talicskák fognak legtovább kiszolgálni. De ha jellemzően nem kőműves igényeket megszégyenítő használattal tervezel, akkor egy könnyű, szétszedhető, elemekből álló csőváz is elég lehet a kertben. Ezek nagy előnye, hogy kis helyet foglalnak és könnyen szállíthatóak.

A puttony anyaga a horganyzott acél előnyösebb, mint a festett lemezputtony, mert ennek belseje bizony sok sérülésnek van kitéve, és a sérülések mentén hamar elindulhat a korrózió. Bár az igazság az viszont, hogy az erős csőváz festéksérülései a későbbi használatot nem igazán befolyásolják.

A puttony formáját viszont a beszerzéskor mérlegelnünk kell. Földmunkákhoz, kerti munkákhoz, építkezéskor folyékony, fél-folyékony anyagok szállításakor előnyösebb a "mélyputtony”, a lapos viszont univerzálisabb, és nagyobb kiterjedésű anyagok mindenképpen könnyebben eltolhatók el rajta.

Fontos szempont még a kerék átmérője, valamint, hogy a gumija tömör vagy felfújható. Egy levegős, nagy méretű kereket sokkal könnyebb tolni, viszont itt kerülni kell a szegeket, nehogy defektet kapj.

Praktikus választás lehet egy kétkerekű talicska, amely a gyakorlatban rendkívül kellemes és stabil haszálatot mutat és még a mélyebb talajban sem süllyed el olyan könnyen.