Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Általános rögzitések - Tégla, Beton dübelek

Általános építőanyagokba (tégla falazat, beton, ytong, vagy fémszerkezetek) történő rögzitések, főként a háztartásban előforduló kisebb terheléshez alkalmas dübelek. Polc, kép, konyhabútor, lépcsőlap... Legyen bármi otthon és bármilyen falazat, a SzerszamKell barkácsáruházban talál rá rögzitési megoldást.

Rendezés:

Hogyan rögzítsünk egy polcot a falra?

Bármilyen falazatba és általános építőanyagokba történő rögzítésre valók. Leginkább háztartásban előforduló (pl.: polc rögzítése) kisebb terheléshez alkalmazott dübel a fémterpesztő dübel. A fém terpesztődübelt sejtbetonba fúrás nélkül lehet egyszerűen beütni. Csak a 60 mm hosszú kivitelnél kell egy Ø6 mm-es előfuratot készíteni. Minden más építőanyagban fúrjunk elő. Anyaga cinkkel galvanizált acél, bordás belső kialakítása jó csavarvezetést bíztosít, külső fogazata jó kihúzóerőt nyújt. Kiválóan alkalmas fa és faforgács csavarokhoz. A rézdübel hagyományos és közvetlenül szerelt rögzítőelemekhez tartozik. Korrózióálló anyagú, metrikus csavarokkal szerelhető. Fontos a megfelelő csavarhosszúság meghatározása. A terpesztőerő és ezzel a kihúzóerő a csavar meghúzási nyomatékával állítható be.