Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

SDS-Plus fúrókalapácsok

A tégla és beton falazat átfúrására, vésésére alkalmas szerszámok az SDS-Plus rendszerű, gyors-tokmányos (légdugattyús) fúró- és vésőkalapácsok. Legyen szó villany- vagy vízvezekékek cseréjéről, egy fal átfúrásáról vagy véséséről, az SDS-Plus rendszerű gépek biztos segítséget nyújtanak számodra. Görgess lejjebb és nézd végig fúró vésőgép kínálatunkat!

Rendezés:

Güde Ütvefúró KH 26 E

Központi raktáron
45.890 Ft

Széles fúrókalapács kínálattal vár a Szerszámkell!

Ha már ellátogattál oldalunkra, akkor vess egy pillantást gazdag fúrókalapács kínálatunkra. Több száz termékkel várunk, hogy a számodra legmegfelelőbb darabot választhasd ki, ami a munkádat legjobban szolgálja. Néhány szempontot is szeretnénk a figyelmedbe ajánlani a választás előtt. Természetesen fúrókalapácsaink nem üvegfúrók, úgyhogy ezt fontosnak tartjuk megemlíteni. Azt tanácsoljuk, hogy pontosan gondold át először, hogy mire is szeretnéd használni az eszközt, milyen felületen fúrnál vele, hogy az ahhoz a legmegfelelőbben működjön majd. Amennyiben betonba használod arra figyelj, hogy semmiképp ne nyomd a fúrókalapácsot, mert ekkor leszorítod az ütőművet és kiiktatod az ütőenergiát. Legjobb csak tartani, és szabadon hagyni, hogy működjön. Kérjük, hogy arra is figyelj, hogy a fúró és vésőkalapács nem használható hosszútávon csak vésésre.

A fúrókalapács választásánál ha betonfúrásra a keményfém-lapkás fúrófejet választod, akkor jársz jól, amelyeknek tompa, de igen kemény éle van. A fa illetve fémfúrók beton fúrásához nem alkalmasak, mert az élük sajnos nagyon gyorsan használhatatlanul elkopik a betonban. De a fúrókalapács esetében is célszerű, ha kisebb fúróátmérővel előfúrsz, majd 2-3 mm-es lépésekkel haladsz.

Ezzel a módszerrel meghosszabbítható a betonfúró élettartama, ami szintén nem közömbös anyagi szempontból. Ha betonvassal dolgoznál, vagy nagyobb kavicsokkal, ott a legjobb fúrókalapácsnak is meggyűlik a baja, mert a kavicsot a nagy ütési energia összetöri ugyan, de vigyázz, mert a betonvas tönkreteszi a fúróhegyet. Létezik azonban olyan SDS befogású három, illetve négyélű fúrószár, aminek nem okoz gondot a betonvas sem.

Ezt is gondosan tekintsd át kínálatunkban, ha ilyenünk nincs és nem lehet egy új furattal elkerülni a vasat, akkor HSS-G fémfúróval kell kifúrni, természetesen kikapcsolt ütőművel. Kisebb furatokhoz nincs szükség nagy teljesítményű fúrógépre, 6-800 W-os fúrókalapács ütési energiája is megfelelő, a nagyobb átmérők fúrásánál nagyobb teljesítményű, SDS-Max befogású fúró vésőgép használatos. A gyémántszemcsés koronafúró pedig a betonban előforduló vasalást is elforgácsolja.

Ha kérdésed lenne, keresd bátran a vevőszolgálatot, és segítünk neked választani és dönteni.

Mit takar az SDS-Plus tokmányos fúrógép elnevezés?

Az SDS-Plus az SDS szabványok egyik változata amelyet 5 kg-nál kisebb fúrókapalácsoknál alkalmaznak. A szabványnak köszönhetően ezek a gépek mindig ugyanolyan 10 mm átmérőjű fúrószárrakkal működnek így minden SDS-Plus fúrógép kompatibilis minden SDS-Plus fúrószárral.

A szerszámok cseréje nagyon egyszerű ezeknél a gépeknél, mivel csak a tokmányon található gumírozott gyűrűt kell hátrahúzni és a szerszámbefogóban található görgők máris szabad utat biztosítanak a fúró- vagy  vésőszár behelyezésére és kivételére. A befogó és a szár kialakításának - a tokmányban található három görgő belefekszik a fúrószáron lévő három horonyba - és a pneumatikus ütőrendszernek köszönhetően ezek a fúrókapalácsok nagy erejű ütésekre képesek, ám használatukhoz nagyon fontos megtanulnk, hogy stabilan tartsuk, ne pedig erővel szorítsuk, toljuk őket, mert azzal ezt az ütőerőt akár ki is iktathatjuk.

A fúrókalapácsokon található egy kapcsoló amivel a fúrást ki lehet kapcsolni illetve egy retesz amivel a vésőszárat több pozícióban is tudjuk rögzíteni, így a gép alkalmassá válik vésési feladatok elvégzésére is de a fúrókalapács nem kimondottan vésésre van tervezve - arra ott vannak a vésőkalapácsok amikkel nem lehet fúrni -, az ezekben található pneumatika ütvefúrásra van tervezve, a gyártók a 70% fúrás, 30% vésés arányt javasolják egy egy munka elvégzésénél ezekkel a gépekkel.

Teljesítmény tekintetében a fúrókalapácsoknál az ütési erő fontosabb tényező mint a motor elektromos teljesítménye, mivel beton fúrásánál alacsony fordulatszámon a kell őket használni, így a fúrószár sem melegszik fel és nem utolsósorban a gép élettartama is meghosszabodik.