Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Ajtózárak, zárbetétek

A lakásod, otthonod biztonsága ma már sokkal bonyolultabb, és több lehetőséget rejt, mint régen, egyfajta zárhoz számozott kulcsok jártak, amivel nagy eséllyel ki tudtad nyitni a kertkaput, vagy akár a lakásba is bejuthattál., Ma már többféle megoldás létezik az otthonunk biztonságára: a bevéső zárak, a normál zárak, vagy akár a biztonsági zárak is. Segítünk dönteni, melyiket válaszd. 
 

Rendezés:

Tedd biztonságossá a lakásodat!

A bevésőzárak
A legtöbb nyílászárót bevésőzárral szerelik. Ennek az egyik ok az esztétika, a másik az, hogy a bevésőzárak általában magyar szabványok (így szabvány méretekben lehet gondolkodni) a belső szerkezetük masszív. Ha éppen most építkezünk akkor elegendő a zár befoglaló méreteinek megfelelő nyílást vésni az ajtón, majd a kulcsnyílásnak és kilincsnek furatot fúrni. Ezután egyszerűen csavarokkal beszerelni az ajtóba, zárcserekor fontos, hogy a befoglaló méretek egyezzenek, és a kulcsnyílás és a kilincs távolsága is megegyezzen. A bevésőzárak előnye a könnyű hozzáférés, az alacsony ár, és a hosszú élettartam mellett az is, hogy megbízhatóak.

A zárbetétek
A zárbetétek a zár lelke, többféle változatban kapható: kampós, ajtó tolózár. Általában kemény fémből készülnek, a betörőknek ezt kell feltörniük, ezért fontos, hogy a lehető legjobb minőségű legyen. Attól függően, hogy áll a kulcs van horizontális, és vertikális zárbetét is és csoportosíthatjuk őket az anyag szerint is mert létezik nikkelezett, réz, krómozott, és az úgynevezett újezüst, ami rézből, nikkelből és cinkből álló ötvözet. A zárbetét karbantartása egyszerű: ha nem kitett az időjárásnak akkor nem igényel karbantartást. Ha a betétbe nehezen megy bele a kulcs, akad, akkor a WD 40 lesz a tökéletes megoldás. Azzal kell befújni: zsírozni, vajazni, házi praktikákkal kezelni nem szabad mert az csak ront a helyzeten.

A biztonsági zárbetétek
A biztonsági zárbetét egy gyűjtőfogalom, és szorosan kapcsolódik az Elzett zárhoz amire jellemző a kitűnő minőség, az, hogy magyar szabvány, általában sárgarézből készül, és alkalmas beltéri és kültéri ajtókba, kapukba és egyéb helyen, ahol a biztonság megkívánja. Lehet szimmetrikus és aszimmetrikus is. Ha most rakjuk be akkor elegendő a kiválasztott zárbetét befoglaló méreteinek megfelelő nyílást vésni az ajtón és abba belerakni, ha pedig zárat kell cserélni akkor vegyük ki az ajtóból a régi zárbetétet. Mérjük le a főbb méreteket, majd hasonlítsuk össze a fotón látható műszaki rajzok méreteivel és az alapján vegyük meg az újat. 


Ha fontos a biztonságod, akkor még ma válaszd ki a megfelelő zárbetétet, vagy hívj minket, és szívesen segítünk meghozni a megfelelő döntést.