Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Rétegvastagság mérő műszerek

A rétegvastagságmérő műszer olyan eszköz, amelyet a festékréteg vastagságának vagy más bevonatok vastagságának mérésére használnak. Ezek az eszközök fontosak lehetnek a festett felületek minőségének és tartósságának ellenőrzésében, valamint az alkalmazott festék vagy bevonat egyenletes eloszlásának biztosításában. Számtalan műszaki területen hasznos szerszám, a hétköznapokban a legtöbben használtautó vásárlásnál veszik hasznát, a festék vastagság mérő műszerrel ugyanis laikusként is rá lehet jönni, ha egy rozsdaboglyát akarnak az emberre sózni, amit úgy kalapáltak össze romjaiból. Professzionális Holdpeak anyagvastagság és rétegvastagság mérők széles választékát találod a SzerszamKell online barkácsáruházban. Minden Holdpeak mérőműszerre 3 év garanciát vállalunk! Országos házhoz szállítás, hatalmas választék és raktárkészlet, kedvező árak...

Rendezés:

Hogyan működnek a professzionális rétegvastagság mérők?

A rétegvastagság mérők a legegyszerűbb mágnessel dolgoznak, ezért csak mágnesezhető felületeken működnek. A mágnes rátapad a felületre, majd egy kalibrált rugó ellenében el kell kezdeni lehúzni a mágnest. A leválasztáshoz szükséges erő mértékéből lehet következtetni a bevonat vastagságára A rétegvastagság-mérők egy része mágneses, vagy elektromágneses-indukciós mérőfejet használ, ezekkel a mágnesezhető fémekre felhordott rétegek vastagságát lehet mérni. Az anyagvastagság mérő  fémek, műanyagok, fa, papír, vagy akár drágakövek méréséhez. Lettek fejlesztve.  A precíz anyagvastagságmérők analóg és digitális formában is megvásárolhatóak. Az egyszerűen használható kézi készülékek a felhasználójának gyors és reprodukálható mérési eredményeket nyújtanak. A nagy pontosságú vastagságmérőink alkalmasak akár drágakövek, ékszerek mérésére is.

A Holdpeak anyagvastagság mérő precízen mér mikrométertől milliméterig

A modern technikának hála, vannak olyan mérőműszerek melyek bár látszólag egyszerűek, mégis nagy jelentőségű kérdésekben tudnak pontos választ adni képességeik révén. Ilyen eszköz az anyagvastagság századmilliméter pontosságú meghatározására alkalmas mérőműszer, mely többek között kitűnő szolgálatot nyújt minőségellenőrzés vagy éppen eredetiségvizsgálat esetében. Az olyan kifinomult, és könnyen kezelhető mérőműszerek, mint a Holdpeak anyagvastagság mérő képesek a legkülönbözőbb anyagok, mint például az acél, öntöttvas, alumínium, vörösréz, sárgaréz, cink, kvarcüveg, polietilén, PVC rétegek vastagságának precíz meghatározására, de igen alkalmasak akár századmilliméter vastagságú egymást fedő festékrétegek kimutatására, mérésére is. Ha tehát egy esetleges nagy értékű gépkocsi vásárlás esetén kételyeink támadnak az eladó által elmondottakkal kapcsolatban, nem kell mást tennünk, mint valamelyik Holdpeak anyagvastagság mérő eszközt igénybe vennünk, és precizitását felhasználva konkrét, az ügyet eldöntően pontos adatokhoz juthatunk.

A Holdpeak anyagvastagság mérő természetesen bármilyen más munkaterületen hasznos lehet, ahol jelentősége van a milliméterekre lebontható pontosságnak, vagy általában az anyagvastagság meghatározásának. Építkezések bizonyos fázisai, sorozatgyártott tárgyak, eszközök deformációinak meghatározása, szúrópróba szerű vagy folyamatos ellenőrzések az ipar és a szolgáltatások legkülönbözőbb területein, mindenütt hasznos, és szükséges eszköz a Holdpeak anyagvastagság mérő, mely ultrahangos technológiájával a legszigorúbb minőségi követelményeknek is megfelel. A kis méret, a kompakt kivitel és kis súly könnyen kezelhetővé, gyakorlatilag bárki által használhatóvá teszi a Holdpeak anyagvastagság mérő bármelyik változatát, melyet akár zsebben is hordhatunk a munkaterületen. A webshop kínálatában most három féle anyagvastagság mérő eszköz közül válogathat, melyek minden igényt kielégítenek ezen a téren, a három éves garancia pedig egyedülálló biztosíték a megbízható, és gondmentes működésre.

Hogy kell használni a festék vastagság mérő műszert használt autó átvizsgálásánál?

Az autó festék vastagság mérő műszer használata során fontos, hogy előkészítsük az autó festékfelületét alapos tisztítással, hogy biztosítsuk a pontos méréseket. Ezt követően gondoskodjunk a műszer megfelelő kalibrálásáról a gyártói utasításoknak megfelelően. A mérés során helyezzük a festék vastagság mérő műszert az autó festékfelületére, ügyelve arra, hogy megfelelően illeszkedjen a felülethez, és ne tegyük ki nagy nyomásnak.

Az olvasott értékek alapján értékeljük ki az autó festékfelületének állapotát, figyelembe véve az egyenletes és az eltérő vastagságokat.

Mindenképpen mérjünk több helyen, hogy megtudjuk mennyi az ép felületen a gyári festékvastagság.

Legyünk tisztában az egyes autógyártók által használt technológiákkal, előfordulhat, hogy egyes elemek eleve vastagabb festékréteget kaptak és ez még nem jelent korábbi javítást.

Nézd az összképet - egy újrafújt, vagy akár cserélt elem még nem feltétlen jelenti azt, hogy rommá törték az autót, egy durva jégeső is tud olyan károkat okozni, ami miatt cserélni kell a motorháztetőt és javítani a tetőt, de ettől még az autó esztétikai és funkcionalitási szempontból is lehet kifogástalan és egy jó vétel.

A rétegvastagság mérő tehát egy roppant hasznos eszköz, de ésszel kell használni ezt is, nehogy pár mikronnyi festékrétegen múljon az, hogy elszalasztasz egy kiváló vételt - vagy épp ellenkezőleg, egy ügyes fényező munkája elfedi előled, hogy egy totálkáros autót kipofoztak és épp madárnak néznek vele.