Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Akkus csavarozó, csavarbehajtó, fúrógép

Az akkus csavarozógép a háztartás egyik leghasznosabb szerszáma lehet. Lapraszerelt bútor összeszerelése, egy új kép falra tétele, egy zár kicserélése - ez csak pár hétköznapi példa a számtalan munkafolyamatból amire kényelmes és gyors megoldást jelentenek az akkumulátoros csavarozógépeink, vagy akár egy mini akkus csavarozó. Egész nap használnád? Míg egy akku a gépben van, egy másikat tölthetsz és máris egy életre hátat fordíthatsz a kábelek, hosszabbítók okozta kényelmetlenségnek.

Rendezés:

Ryobi ERGO 4 V csavarozó

Rendelésre 2-7 nap
16.890 Ft

Akkus csavarozó, minden idők legelterjedtebb gépe

Az akkus csavarbehajtók napjainkba olyannyira elterjedtek, hogy nem csak a szakemberek egyik alapgépét képezik, hanem szinte minden háztartásban megtalálhatóak.
A kézi csavarhúzókkal szembeni számos előnyüknek köszönhetően kaptak egyre nagyobb teret. Az egyik ilyen előnye az akkus csavarozógépeknek, hogy minimális erőt kell kifejtenie használójának, illetőleg a bitkészletek széles választékával bármilyen csavarozási feladat gyorsan és könnyen elvégezhető.

Az akkus csavarozó gépről általánosságban

Ami a külső kialakítást illeti, napjainkban ezeknek a kis gépeknek egyre ergonomikusabb és innovatívabb formát kölcsönöznek a gyártók. Azon túl, hogy a megnyerő, dizájnos forma több vásárlót jelent, funkcionális szerepe is van a kialakításnak. Nyilvánvalóan bizonyos kereteken belül a gyártók törekszenek minél egyedibb dizájnnal megalkotni akkus csavarozógépeiket, de nagy mértékben mégsem tudnak eltérni a standardtől.
Felépítésüket tekintve az akkumulátor a nyél tengelyében a motor mögött van elhelyezve. A villanymotor forgatónyomatékát - a fúró-csavarozókhoz hasonlóan - három bolygókerekes hajtómű növeli meg. Ez a felépítés minden akkus fúró jellemzője, azonban számos tulajdonságuk márkától és típustól függően igen eltérő.
Az üresjárati fordulatszám minden modell esetén 150-180 percenkénti fordulat közé tendál, azonban a súlyukat tekintve igen magas a fluktuáció. Egyes változatok 0,3 kg pehelysúllyal rendelkező mini csavarozók, míg vannak lényegesen nehezebbek is. Azonban ez nem igazán befolyásoló tényező a használatukat tekintve. 

Az akkumulátor és töltő típusa

Az egyik meghatározó tényező az akkumulátor tekintetében a gyártási technológia. A régebbi gyártmányok működését Ni-Cd akkuk biztosították, azonban mára ezek elavultak számos tulajdonságuk végett. Hátrányuk, hogy töltöttségi állapotuk nem ellenőrizhető és idő előtti rátöltéssel élettartamuk csökken, továbbá nehezebbek is, mint az újabb változatok.
Új generációs akkumulátorok vették át ezen régebbi típusok szerepét, az úgynevezett lítium ion akkumulátorok.
Jó néhány előnyös tulajdonságuk között mindenképp megemlítendő, hogy a hosszabb és tartósabb használatra lehet az esetében számítani. A Li-ion akkumulátorral üzemelő gép jóval kisebb súllyal rendelkezik, mint az Ni-Cd akkuval működtetett változatok. Bármikor károsodás nélkül tölthetőek.
A legtöbb akkus csavarozóknál már LED-es fény jelzi a felhasználó számára a gép töltöttségi állapotát.
A típus mellett meghatározó az akku feszültsége is, hisz minél magasabb, annál nagyobb teljesítmény leadására képes a szerkezet.

Az akkus csavarbehajtó specifikációi

Mint már az elején is említettük a gyártmányonként és típusonként is igen különböznek ezek a kis gépezetek.
A kényelmi kialakításokra igen nagy hangsúlyt fektetnek a gyártó cégek, hiszen nem mindegy hogy a hosszú munkafolyamatok alkalmával milyen az akkus csavarozó kézben tartása. Ezt az igényesebb típusok esetében legtöbbször még lágy burkolati elemekkel is kiegészítik.
A felhasználóbarát kialakításhoz nem csak a kényelmi funkciók tartoznak, de egyes specifikációk a géppel való gyorsabb munkát is elősegítik. Itt említhetjük meg a gyorscseréjű fúrótokmányt, amely lehetővé teszi a fúróhegy szerszámok nélküli gyors cseréjét.
Egyes gépek rendelkeznek gyorsleállítási funkcióval, amely megakadályozza a nem kívánt további működést a kezelőkapcsoló kioldása után.
A nyomaték beállításával és fordulatszám szabályozásával az elvégzendő feladat igényeihez optimalizálható az akkus csavarbehajtó.
Nem ritka a LED-lámpa integrálása, ennek előnye remekül kihasználható a sötét, rosszul megvilágított munkaterületeken.
Az igényes változatok már széles tartozékkínálattal és tároló koffereben vagy dobozban kerülnek az áruházak polcaira. Ezek a tartók nem csak a szállítást könnyítik meg, hanem a biztonságos tárolásban is jelentős szerepük van. Webshopunkban akár komplett akkumulátoros fúró csavarozó készlet is kapható, amiben egy helyen elérhető minden kisebb-nagyobb kiegészítő is.