Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Csavarbehajtók, csavarozók, akkumulátoros szerszámgépek

Akkus csavarbehajtók akár 3db akkumulátorral is, kofferben, ajándék tartozékokkal, számtalan kivitelben széles választékban a legnagyobb gyártóktól mint Einhell, Makita, Bosch, PowerPlus, Hyundai a SzerszamKell barkácsáruházban országos házhoz szállítással

Rendezés:
Rendelésre 2-3 napon belül
15.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
26.800 Ft

Akkus csavarozó, minden idők legelterjedtebb gépe
 

Az akkus csavarbehajtók napjainkba olyannyira elterjedtek, hogy nem csak a szakemberek egyik alapgépét képezik, hanem szinte minden háztartásban megtalálhatóak. 
A kézi csavarhúzókkal szembeni számos előnyüknek köszönhetően kaptak egyre nagyobb teret. Az egyik ilyen előnye az akkus csavarozó gépeknek, hogy minimális erőt kell kifejtenie használójának, illetőleg a bitkészletek széles választékával bármilyen csavarozási feladat gyorsan és könnyen elvégezhető. 

Az akkus csavarozó gépről általánosságban

Ami a külső kialakítást tekinti napjainkban ezeknek a kis gépeknek egyre ergonomikusabb és innovatívabb formát kölcsönöznek a gyártók. Azon túl, hogy a megnyerő dizájnos forma több vásárlót jelent, funkcionális szerepe is van a kialakításnak. Nyilván valóan bizonyos kereteken belül a gyártók törekszenek minél egyedibb dizájnnal megalkotni akkus csavarozó gépeiket, de nagy mértékben mégsem tudnak eltérni a standardtől. 
Felépítésüket tekintve az akkumulátor a nyél tengelyében a motor mögött van elhelyezve. A villanymotor forgatónyomatékát - a fúró-csavarozókhoz hasonlóan - három bolygókerekes áttelmű növeli meg. Ez a felépítés minden akkus csavarozó gépre jellemző, azonban számos tulajdonságuk márkától és típustól függően igen eltérő. 
Az üresjárati fordulatszám minden modell esetén 150-180 percenki fordulat közé tendálható, azonban a súlyukat tekintve igen magas a fluktuáció. Egyes változatok 0,3 kg pehely súllyal rendelkeznek, míg vannak olyan akkus csavarbehajtók, amelyek lényegesen nehezebbek. Azonban ez nem igazán befolyásoló tényező a használatukat tekintve. 

Az akkumulátor és töltő típusa

Az egyik maghatározó tényező az akkumulátor tekintetében az akku típusa. A régebbi gyártmányok működésüket Ni-Cd akkuk biztosították, azonban mára ezek elavultak számos tulajdonságuk véget. Hátrányuk, hogy töltöttségi állapotuk nem ellenőrizhető és idő előtti rátöltéssel élettartamuk csökken továbbá a súly tekintetében is nagyobb tömeggel kell számolni. 
Új generációs akkumulátorok vették át ezen régebbi típusúak szerepét, az úgynevezett lítium ion akkumulátorok. 
Jó néhány előnyös tulajdonságuk között mindenképp megemlítendő, hogy a hosszabb-tartósabb használatra lehet az esetében számítani. A Li-ion akkumulátorral üzemelő gép jóval kisebb súllyal rendelkezik, mint az Ni-Cd akkuval működtetett változatok. Bármikor károsodás nélkül tölthetőek. 
A magasabb árfekvésben lévő akkus csavarozóknál már LED-es fény jelzi a felhasználó számára a gép töltöttségi állapotát. 
Az akkumulátor típusa mellett meghatározó az akku feszültsége. 

Az akkus csavarbehajtó specifikációi

Mint már az elején is említettük a gyártmányonként és típusonként is igen különböznek ezek a kis gépezetek. 
A kényelmi kialakításokra igen nagy hangsúlyt fektetnek a gyártó cégek, hiszen nem mindegy hogy a hosszú munkafolyamatok alkalmával milyen az akkus csavarozó kézben tartása. Ezt legtöbbször az igényesebb típusok esetében még a lágy burkolati elemekkel is kiegészítik.
A felhasználóbarát kialakításhoz nem csak a kényelmi funkciók tartoznak, de egyes specifikációk a géppel való gyorsabb munkát is elősegítik. Itt említhetjük meg a gyorscseréjű fúrótokmányt, amely lehetővé teszi a fúróhegy szerszámok nélküli gyors cseréjét. 
Egyes gépek rendelkeznek gyorsleállítási funkcióval, amely megakadályozza az akkus csavarozó nem kívánt tovább működését a kezelőkapcsoló kioldása után. 
A nyomaték beálltás és fordulatszám szabályozásával az elvégzendő feladat igényeihez optimalizálható az akkus csavarbehajtó. 
Nem ritka a LED-lámpa beintegrálása, ennek előnye remekül kihasználható a sötét, rosszul megvilágított munkaterületeken. 
Az igényes változatok már széles tartozékkínálattal és igényes tároló koffereben vagy dobozban kerülnek az áruházak polcaira. Ezek a tartók nem csak a szállítást könnyítik meg, hanem a biztonságos tárolásban is jelentős szerepük van.