Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Kettős villáskulcsok

Tudtad, hogy a villáskulcsok feje általában 15 fokkal van elforgatva azért, hogy ezzel is megkönnyítse a fogást és az erőkifejtést? Ez igaz akkor is ha olyan kettős villáskulcsokról beszélünk ahol a kettő fej eltérő méretű és eltérő irányban áll. Nézz szét a kettős villáskulcs kínálatunkban és szerezd meg a számodra szükségeset a SzerszámKell kínálatából!
 

Rendezés:

villáskulcs, CV., 24x27mm

Előrendelhető
2.690 Ft 1.760 Ft

Yato Kettős villáskulcs 21x23mm

Központi raktáron
1.890 Ft 1.320 Ft

Z-TOOLS villáskulcs 20x22mm

Áruházi raktáron
1.610 Ft 1.010 Ft

Yato Villáskulcs C.V.13x17mm

Központi raktáron
1.190 Ft 834 Ft

Yato Villáskulcs C.V. 6x7mm

Központi raktáron
695 Ft 485 Ft

Yato Profi villáskulcs, 8x9mm

Központi raktáron
780 Ft 545 Ft -tól

HANS villáskulcs, 18x19mm

Áruházi raktáron
3.090 Ft 2.170 Ft

Erba villáskulcs, CrV, 6x7mm

(5)
Áruházi raktáron
460 Ft -tól

Kettős villáskulcsok, a hasznos megoldások

Kettős villáskulcs, minden szerszámosláda kötelező darabja
A kettős villáskulcs egy olyan elengedhetetlen eszköz, amelyet anyák, csavarok és más különböző kötőelemek elfordításakor használnak. A szabványos (kettős) villáskulcsok egy hosszú fémnyélből állnak, amelynek mind a kettő végén egy kulcsszerű fogóval megragadható és elfordítható a csavar. A kettős villáskulcs kialakítása elsőre fura lehet, hiszen a 19-es mérettel szemben a 21-es a 23-assal szemben pedig a 25-ös található, de ez mindössze azért van, hogy könnyű legyen megjegyezni. Ha kell azonnal a páros számút veheted elő, ahol a 20-as a 22-essel lesz párban. Ahogy írjuk tehát a kettős villáskulcs végei különböző méretűek, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy két különböző méretű csavart is kicsavarjanak. És ez egyben azt is jelenti, hogy a teljes kulcskészlet fele akkora, mintha egyvégű kulcsokból állna.

Kettős villáskulcs használata
Ezeket az eszközöket leginkább az anyacsavarok (vagy csavarfanyák) illetve a hatlapú fejescsavarok meghúzására és kiengedésére használjuk. A villáskulcs abban különbözik a csillagkulcstól, hogy ez utóbbi teljesen körülöleli a csavart a villáskulcs pedig nem. Összefoglaló nevük a csavarkulcs.

Így válaszd ki a kettős villáskulcsot
Mivel mindegyik kettős villáskulcs szinte törhetetlen, legtöbbször króm-vanádium (azaz krova) a választásban ez nem lehet döntő. Ami viszont az, az a méret, tudnod kell, hogy mekkora csavarhoz szeretnéd. Egy darab kettős villáskulcsot akkor érdemes venni, ha elveszett, inkább szettben jó hiszen úgyis éppen az fog hiányozni amelyik kell- ez afféle villáskulcs Murphy törvény. A legtöbb kettős villáskulcs felületjavított, általában krómozott matt. Beszéljük meg, hogy mit is takar ez a méret: az ilyen villáskulcsok mérete tulajdonképpen a csavarokéhoz igazodik. Oké, akkor mi a csavarméret: a csavarméret a csavarok két szemközti és egymással párhuzamos lapjának távolsága természetesen milliméterben megadva.

A kettős villáskulcs szett
Ahogy már említettük érdemes azon elgondolkodni, hogy valóban egy darab kettős villáskulcsot szeretnél-e vagy jobban megéri biztosra menni és inkább egy teljes szettet vásárolni. Általában a szett mellett szól a jobb ár-érték arány mellett az is, hogy így vélhetőleg minden méret a rendelkezésedre áll majd. 
Ha villáskulcs kell, akkor SzerszámKell! Nézz szét a kettős villáskulcsaink, a kettős villáskulcs szettjeink között és találd meg azt vagy azokat a szerszámokat melyek megkönnyítik a munkádat!