Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Kettős villáskulcsok

Tudtad, hogy a villáskulcsok feje általában 15 fokkal van elforgatva azért, hogy ezzel is megkönnyítse a fogást és az erőkifejtést? Ez igaz akkor is ha olyan kettős villáskulcsokról beszélünk ahol a kettő fej eltérő méretű és eltérő irányban áll. Nézz szét a kettős villáskulcs kínálatunkban és szerezd meg a számodra szükségeset a SzerszámKell kínálatából!
 

Rendezés:

villáskulcs, CV., 8x9mm

Áruházi raktáron
596 Ft 335 Ft

Erba villáskulcs, CrV, 6x7mm

(5)
Központi raktáron
460 Ft -tól

Z-TOOLS villáskulcs 18x19mm

Áruházi raktáron
1.260 Ft 575 Ft

GK Tools villáskulcs, 46x50

(1)
Központi raktáron
14.190 Ft

HANS villáskulcs, 18x19mm

Áruházi raktáron
3.090 Ft 2.170 Ft

Kettős villáskulcsok, a hasznos megoldások

Kettős villáskulcs, minden szerszámosláda kötelező darabja
A kettős villáskulcs egy olyan elengedhetetlen eszköz, amelyet anyák, csavarok és más különböző kötőelemek elfordításakor használnak. A szabványos (kettős) villáskulcsok egy hosszú fémnyélből állnak, amelynek mind a kettő végén egy kulcsszerű fogóval megragadható és elfordítható a csavar. A kettős villáskulcs kialakítása elsőre fura lehet, hiszen a 19-es mérettel szemben a 21-es a 23-assal szemben pedig a 25-ös található, de ez mindössze azért van, hogy könnyű legyen megjegyezni. Ha kell azonnal a páros számút veheted elő, ahol a 20-as a 22-essel lesz párban. Ahogy írjuk tehát a kettős villáskulcs végei különböző méretűek, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy két különböző méretű csavart is kicsavarjanak. És ez egyben azt is jelenti, hogy a teljes kulcskészlet fele akkora, mintha egyvégű kulcsokból állna.

Kettős villáskulcs használata
Ezeket az eszközöket leginkább az anyacsavarok (vagy csavarfanyák) illetve a hatlapú fejescsavarok meghúzására és kiengedésére használjuk. A villáskulcs abban különbözik a csillagkulcstól, hogy ez utóbbi teljesen körülöleli a csavart a villáskulcs pedig nem. Összefoglaló nevük a csavarkulcs.

Így válaszd ki a kettős villáskulcsot
Mivel mindegyik kettős villáskulcs szinte törhetetlen, legtöbbször króm-vanádium (azaz krova) a választásban ez nem lehet döntő. Ami viszont az, az a méret, tudnod kell, hogy mekkora csavarhoz szeretnéd. Egy darab kettős villáskulcsot akkor érdemes venni, ha elveszett, inkább szettben jó hiszen úgyis éppen az fog hiányozni amelyik kell- ez afféle villáskulcs Murphy törvény. A legtöbb kettős villáskulcs felületjavított, általában krómozott matt. Beszéljük meg, hogy mit is takar ez a méret: az ilyen villáskulcsok mérete tulajdonképpen a csavarokéhoz igazodik. Oké, akkor mi a csavarméret: a csavarméret a csavarok két szemközti és egymással párhuzamos lapjának távolsága természetesen milliméterben megadva.

A kettős villáskulcs szett
Ahogy már említettük érdemes azon elgondolkodni, hogy valóban egy darab kettős villáskulcsot szeretnél-e vagy jobban megéri biztosra menni és inkább egy teljes szettet vásárolni. Általában a szett mellett szól a jobb ár-érték arány mellett az is, hogy így vélhetőleg minden méret a rendelkezésedre áll majd. 
Ha villáskulcs kell, akkor SzerszámKell! Nézz szét a kettős villáskulcsaink, a kettős villáskulcs szettjeink között és találd meg azt vagy azokat a szerszámokat melyek megkönnyítik a munkádat!