Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Ollók, fűrészek, kések

Olyan metszőollókat forgalmazunk, amelyek egyszerre könnyűek és kényelmesen használhatók, így a legkülönfélébb kerti feladatokat is egyszerűen felveszi a harcot.
Rendezés:

Yato olló 215mm

Áruházi raktáron
960 Ft

Kerti kés K40

Rendelésre 2-7 nap
5.390 Ft 4.220 Ft

Varróolló, 13 cm

Rendelésre 2-7 nap
5.190 Ft 4.340 Ft

Gator Bush Machete bozótvágó

Rendelésre 2-7 nap
18.990 Ft 15.790 Ft

Extol ágvágó fűrész

(1)
Központi raktáron
2.840 Ft

Geko metszőolló, 20cm

Áruházi raktáron
1.550 Ft

Kézimunka-olló, 10 cm

Rendelésre 2-7 nap
5.190 Ft 4.340 Ft

Paraframe I zsebkés, dobozban

Rendelésre 2-7 nap
9.990 Ft 8.480 Ft

Gyermekolló, 15 cm, kék, Softgrip

Rendelésre 2-7 nap
1.750 Ft 1.450 Ft

Fix pengés fűrész SW84

Rendelésre 2-7 nap
20.290 Ft 16.790 Ft

görgős vágó 45 mm-es

Rendelésre 2-7 nap
7.090 Ft 5.910 Ft

Általános olló, 25 cm

Rendelésre 2-7 nap
10.690 Ft 8.810 Ft

Yato metszőolló, 200mm

Rendelésre 2-7 nap
4.140 Ft

Metszőollók


Majdnem minden kertész hűséges társa egy nagyszerű metszőolló. Mi a Szerszamkell-nél olyan metszőollókat forgalmazunk, amelyek egyszerre könnyűek és kényelmesen használhatók, így a legkülönfélébb kerti feladatokat is egyszerűen felveszi a harcot.


A metszőolló az egyik legfontosabb munkaeszköz a kertben. Az első szabály, hogy „általános olló” nem létezik. Az univerzális olló olyan, mint a svájci bicska. Mindent lehet vele csinálni, de igazán semmire sem jó.


A jó metszőolló legyen jó a metszett növény, a metsző ember számára egyaránt. A jól beállított és helyesen használt ollótól elvárjuk a gyors és balesetmentes munkát, a sima és roncsolásmentes metszőlapokat.

Az a jó olló, amelyikkel tisztán, roncsolásmentesen, minél kisebb sebeket ejtve tudunk vágni. Ehhez hegyes, keskeny pengék kellenek, amelyekkel szűk ágvillákban, elágazásokban is ügyesen tudunk dolgozni
Az a jó metszőolló, amelyiknél viszonylag kevés erő kell a vesszők elvágásához, és ez az erő a tenyerünk minél nagyobb felületén oszlik meg. A pengék közé fogva minél közelebb kerül az olló forgási tengelyéhez a metszett ág, annál jobb az olló „metszési geometriája”.

A kertész legjobb társa

Az alacsonyabbra lógó faágak metszésétől a rózsabokrok és futónövények hervadt virágainak eltávolításáig, mindenütt szükségünk van egy kiváló metszőollóra kertünk még szebbé tételéhez.
A metszőollók pengéinek kivitele szerint alapvetően két típust különböztetünk meg; mellévágó és rávágó metszőollót. A mellévágó metszőolló zöld, friss ágakhoz ajánlott, és ollószerűen végzi a tiszta vágást. A rávágó metszőollónak ezzel szemben csak egy vágóéle van, amely egy üllőre végzi a vágást, így tökéletes a kemény vagy száraz faágak, kisebb gallyak metszéséhez.


A legjobbak, de sajnos a legdrágábbak is a forgó nyelű ollók, amelyeknél a használat némi megszokást igényel, de cserébe nagyon kímélik az ujjainkat. Balkezeseknek elvileg egy tükörkép olló kellene, ám ebből sajnos kisebb a választék a piacon.

Ágvágók

Az ágvágók hidat képeznek a metszőollók és a fűrészek között, lehetővé téve a nagyobb ágak viszonylag irányított és pontos levágását.