Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Ollók, fűrészek, kések

Olyan metszőollókat forgalmazunk, amelyek egyszerre könnyűek és kényelmesen használhatók, így a legkülönfélébb kerti feladatokat is egyszerűen felveszi a harcot.
Rendezés:

Yato olló 215mm

Áruházi raktáron
1.080 Ft

Kerti kés K40

Áruházi raktáron
5.490 Ft

Vital csontfűrész

Rendelésre 2-7 nap
8.790 Ft

Extol metszőolló (180mm)

(1)
Áruházi raktáron
4.960 Ft

Olfa SCS-4 olló, 3.5cm

Rendelésre 2-7 nap
5.330 Ft

MAT Group olló, 13cm

Rendelésre 2-7 nap
570 Ft -tól

Festa műszaki olló, 65/220mm

Áruházi raktáron
2.430 Ft 1.580 Ft

Fiskars K60 oltókés

Áruházi raktáron
6.190 Ft 4.950 Ft

Ollóélező

Áruházi raktáron
1.690 Ft 1.610 Ft

Kézimunka-olló, 10 cm

Rendelésre 2-7 nap
5.990 Ft

Általános olló, 25 cm

Áruházi raktáron
11.790 Ft

Varróolló, 13 cm

Rendelésre 2-7 nap
5.990 Ft

Strap Cutter Fekete

Rendelésre 2-7 nap
12.590 Ft

Gyermekolló, 15 cm, kék, Softgrip

Áruházi raktáron
2.190 Ft 1.750 Ft

Prybrid-Utility pengekés

Rendelésre 2-7 nap
10.490 Ft

Quadrant Modern zsebkés, fa markolat

Áruházi raktáron
12.190 Ft 11.590 Ft

Metszőollók


Majdnem minden kertész hűséges társa egy nagyszerű metszőolló. Mi a Szerszamkell-nél olyan metszőollókat forgalmazunk, amelyek egyszerre könnyűek és kényelmesen használhatók, így a legkülönfélébb kerti feladatokat is egyszerűen felveszi a harcot.


A metszőolló az egyik legfontosabb munkaeszköz a kertben. Az első szabály, hogy „általános olló” nem létezik. Az univerzális olló olyan, mint a svájci bicska. Mindent lehet vele csinálni, de igazán semmire sem jó.


A jó metszőolló legyen jó a metszett növény, a metsző ember számára egyaránt. A jól beállított és helyesen használt ollótól elvárjuk a gyors és balesetmentes munkát, a sima és roncsolásmentes metszőlapokat.

Az a jó olló, amelyikkel tisztán, roncsolásmentesen, minél kisebb sebeket ejtve tudunk vágni. Ehhez hegyes, keskeny pengék kellenek, amelyekkel szűk ágvillákban, elágazásokban is ügyesen tudunk dolgozni
Az a jó metszőolló, amelyiknél viszonylag kevés erő kell a vesszők elvágásához, és ez az erő a tenyerünk minél nagyobb felületén oszlik meg. A pengék közé fogva minél közelebb kerül az olló forgási tengelyéhez a metszett ág, annál jobb az olló „metszési geometriája”.

A kertész legjobb társa

Az alacsonyabbra lógó faágak metszésétől a rózsabokrok és futónövények hervadt virágainak eltávolításáig, mindenütt szükségünk van egy kiváló metszőollóra kertünk még szebbé tételéhez.
A metszőollók pengéinek kivitele szerint alapvetően két típust különböztetünk meg; mellévágó és rávágó metszőollót. A mellévágó metszőolló zöld, friss ágakhoz ajánlott, és ollószerűen végzi a tiszta vágást. A rávágó metszőollónak ezzel szemben csak egy vágóéle van, amely egy üllőre végzi a vágást, így tökéletes a kemény vagy száraz faágak, kisebb gallyak metszéséhez.


A legjobbak, de sajnos a legdrágábbak is a forgó nyelű ollók, amelyeknél a használat némi megszokást igényel, de cserébe nagyon kímélik az ujjainkat. Balkezeseknek elvileg egy tükörkép olló kellene, ám ebből sajnos kisebb a választék a piacon.

Ágvágók

Az ágvágók hidat képeznek a metszőollók és a fűrészek között, lehetővé téve a nagyobb ágak viszonylag irányított és pontos levágását.