Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Metszőolló, macséta, ágvágó olló

Olyan metszőollókat forgalmazunk, amelyek egyszerre könnyűek és kényelmesen használhatók, így a legkülönfélébb kerti feladatokat is egyszerűen felveszi a harcot. A kategóriában kertész ollók, macsáta, bozótvágó kések széles választéka vár, ha vágni, metszeni kell bármi a kertben, akkor itt megtalálod a megfelelő célszerszámot!

Rendezés:

Fieldmann FZNR 1013 ágvágó

(1)
Központi raktáron
8.990 Ft

Fieldmann FZNR 1022 ágvágó

(1)
Központi raktáron
8.990 Ft

Extol ágvágó fűrész

(1)
Áruházi raktáron
2.410 Ft

Extol metszőolló (180mm)

(1)
Központi raktáron
4.190 Ft

Extol metszőolló (215mm)

(1)
Központi raktáron
4.920 Ft

Festa zsebkés, 110mm

Központi raktáron
2.220 Ft

Festa zsebkés, 120mm

Központi raktáron
2.210 Ft

Festa oltókés, 110mm

Központi raktáron
2.220 Ft

Geko metszőolló, 20cm

Központi raktáron
1.680 Ft

Geko ágvágó olló, 730mm

(1)
Központi raktáron
6.190 Ft

Ollóélező

Központi raktáron
1.990 Ft

Yato olló 215mm

(1)
Rendelésre 2-7 nap
1.080 Ft

Majdnem minden kertész hűséges társa egy nagyszerű metszőolló. Mi a Szerszamkell-nél olyan metszőollókat forgalmazunk, amelyek egyszerre könnyűek és kényelmesen használhatók, így a legkülönfélébb kerti feladatokat is egyszerűen felveszi a harcot.

A metszőolló és a kertész olló kiváló eszközök a növények ápolásához és formázásához. Ezek a szerszámok segítenek a növények karbantartásában, metszésében és ápolásában, lehetővé téve a pontos vágást a megfelelő növényi részekre.
A metszőolló az egyik legfontosabb munkaeszköz a kertben. Az első szabály, hogy „általános olló” nem létezik. Az univerzális olló olyan, mint a svájci bicska. Mindent lehet vele csinálni, de igazán semmire sem jó.

Miért legyen otthon metszőolló?

1. Növények egészsége: A metszőolló segítségével könnyen eltávolíthatjuk a beteg vagy sérült részeket, megőrizve a növény egészségét és segítve az új növekedést.
2. Formázás és esztétika: Ideális eszköz a növények formázásához és ápolásához, hogy szép és rendezett legyen a kertünk vagy beltéri növényeink.
3. Természetes növekedés elősegítése: Az ollóval történő metszés segít a növények természetes növekedésének támogatásában és a virágzás elősegítésében.
4. Kényelem és könnyű használat: Könnyű és ergonomikus kialakításúak, így kényelmesen használhatók akár hosszabb időn át is.
Az otthoni metszőolló és kertész olló rendkívül hasznos eszköz lehet a kert gondozásában és a növények ápolásában, segítve a növények egészségét és a környezet szépségét.

A jó metszőolló legyen jó a metszett növény, a metsző ember számára egyaránt. A jól beállított és helyesen használt ollótól elvárjuk a gyors és balesetmentes munkát, a sima és roncsolásmentes metszőlapokat.

Az a jó olló, amelyikkel tisztán, roncsolásmentesen, minél kisebb sebeket ejtve tudunk vágni. Ehhez hegyes, keskeny pengék kellenek, amelyekkel szűk ágvillákban, elágazásokban is ügyesen tudunk dolgozni
Az a jó metszőolló, amelyiknél viszonylag kevés erő kell a vesszők elvágásához, és ez az erő a tenyerünk minél nagyobb felületén oszlik meg. A pengék közé fogva minél közelebb kerül az olló forgási tengelyéhez a metszett ág, annál jobb az olló „metszési geometriája”.

A kertész legjobb társa

Az alacsonyabbra lógó faágak metszésétől a rózsabokrok és futónövények hervadt virágainak eltávolításáig, mindenütt szükségünk van egy kiváló metszőollóra kertünk még szebbé tételéhez.
A metszőollók pengéinek kivitele szerint alapvetően két típust különböztetünk meg; mellévágó és rávágó metszőollót. A mellévágó metszőolló zöld, friss ágakhoz ajánlott, és ollószerűen végzi a tiszta vágást. A rávágó metszőollónak ezzel szemben csak egy vágóéle van, amely egy üllőre végzi a vágást, így tökéletes a kemény vagy száraz faágak, kisebb gallyak metszéséhez.
A legjobbak, de sajnos a legdrágábbak is a forgó nyelű ollók, amelyeknél a használat némi megszokást igényel, de cserébe nagyon kímélik az ujjainkat. Balkezeseknek elvileg egy tükörkép olló kellene, ám ebből sajnos kisebb a választék a piacon.

Ágvágók

Az ágvágók hidat képeznek a metszőollók és a fűrészek között, lehetővé téve a nagyobb ágak viszonylag irányított és pontos levágását.

A növények metszésének ideális időpontja és mikéntje attól függ, hogy milyen típusú növényről van szó:

Dísznövények és cserjék:

Az általános szabály az, hogy a dísznövényeket legjobb a virágzásuk előtt vagy után metszeni. A kora tavaszi időszak (március-április) ideális lehet a téli ágak eltávolítására. A nyári virágzó növényeket (pl. rózsa) érdemes a virágzásuk után metszeni, hogy előkészítsük őket az újabb növekedésre.

Gyümölcsfák:

A gyümölcsfák metszését a téli nyugalom időszakában, a lombhullást követően (téli vágás) érdemes elvégezni. Ekkor könnyebben láthatóak a fa szerkezeti részei, és az ilyenkor történő metszés segíthet a gyümölcsfa formájának és termőképességének javításában.

Konyhakert:

A zöldségeket és fűszernövényeket általában a növekedési időszakban (tavasz, nyár) rendszeresen érdemes metszeni vagy visszavágni. Például a paradicsomnövényeket érdemes a föld feletti hajtásokat visszavágni, hogy a növény energiáját a termés kialakítására összpontosítsuk.

Minden növény esetében fontos az időzítés és az eljárás helyes alkalmazása, hiszen ez segít a növények egészségének és termékenységének megőrzésében. Emellett célszerű az egyes növénytípusokra vonatkozó specifikus útmutatásokat is figyelembe venni.