Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Rövid kulcsok

A speciális – rövid – kulcsok különlegessége az, hogy a rövid száruk miatt ergonomikus a nyélkialakításuk a könnyebb fogás és a hatékonyabb meghúzás miatt. Ismerd meg a rövid kulcs kínálatunkat, nézz szét nálunk.

Rendezés:

Kis kulcsok nagy feladatokhoz

Ez jellemző a rövid kulcsokra 
A rövid villáskulcsok, rövid csillag-villáskulcsok vagy a rövid racsnis kulcsok ugyanazt a funkciót látják el, mint a nagyobb testvéreik - a kötőelemek meghúzását és meglazítását -, de vannak különbségek és helyzetek, amelyekben az egyiket a másik helyett kell használni mert fontos, hogy a szár a lehető legrövidebb legyen. Az átlagos – rövid – kulcs 10 milliméteres, de akadnak közte még kisebbek, például 8-9 milliméteresek is éppúgy, mint az átlagos méretet alulról súroló 13-14 milliméteresek. 

A rövid csillag-villáskulcsra jellemző, hogy általában Cro-Va (Crome Vanadium) acél ötvözet, a méretük megfelel a DIN 3113 standardnak, a nyélkialakításuk ergonomikus, gyakori, hogy hőkezeltek a nagyobb szilárdság érdekében ahogy az is, hogy krómozottak selyemfényűek. A legtöbbre törésgaranciát vállalunk. A fent már említett méretben kaphatóak, a használatuk megkönnyíti a munkát, de egyes esetben elengedhetetlen.

A racsnis csillag villáskulcsok általában krómozott matt felületeket kapnak, náluk fontos a fogak száma és a méret, egyébként éppen ugyanolyan ötvözetből készülnek, mint a rövid csillag-villáskulcsok, a meghajtott profilban különböznek. A fent már említett méretben kaphatóak, a használatuk megkönnyíti a munkát, de egyes esetben elengedhetetlen, de ugyanolyan teljes értékű szerszámok, mint a nagyobb társaik.

Ezek a kulcsok célszerszámok, ritka, hogy akár egy egész szettre szükségünk van belőlük, ezért inkább egyesével érdemes beszerezni őket.
Ismerd meg a készletünket és válaszd ki a számodra megfelelőt.