Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Digitális multiméterek

Holdpeak digitális multiméterek a hobbi általános célú alapvető VDC, VAC, ADC, ellenállás, stb mérésfunkciótól a professzionális és speciális multiméterekig terjedő termékskálából válogathat, akár ingyenes házhoz szállitással a SzerszamKell barkácsáruházban!

Rendezés:

Digitális lakatfogó

Jelenleg nem elérhető
7.490 Ft

BGS-40100 Multiméter 6-24 V

Jelenleg nem elérhető
45.290 Ft

BGS-63400 Multiméter

Jelenleg nem elérhető
10.190 Ft

BGS-723 Dióda teszter 3-48 V

Jelenleg nem elérhető
3.890 Ft

Flexibilis hurok

Központi raktáron
29.890 Ft

Stanley Multiméter

Központi raktáron
11.390 Ft

Kiknek ajánljuk a digitális multimétereket?

A digitális multimétereket elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek fontos a gyors és pontos mérés. Ez az eszköz ideális mind az amatőr, mind a professzionális felhasználók számára. Barkácsolók, villanyszerelők, elektronikai hobbisták és akár háztartási felhasználók is könnyedén használhatják. A digitális kijelzők könnyen értelmezhetőek, és az egyszerűsített mérési funkciók miatt ideális választás azoknak, akik kevésbé járatosak a mérési technikákban.

Miért válaszd ezt a típust?
- Pontosság: A digitális multiméterek rendkívül pontos méréseket tesznek lehetővé, amelyeknél nem szükséges becsléseket végezni.
- Könnyű leolvashatóság: A digitális kijelzők könnyen értelmezhetőek, és a mért értékeket egyértelműen mutatják.
- Sokoldalúság: Különböző mérési funkciókkal rendelkeznek, például feszültség, áramerősség, ellenállás és egyéb elektronikai paraméterek mérése.

Professzionális villanyszerelő multiméter

A professzionális multimétereket elsősorban villanyszerelőknek és műszaki szakembereknek tervezték. A választásnál az alábbi szempontokra érdemes odafigyelni:

- Pontosság és precizitás: A villanyszerelők munkájuk során olyan helyzetekkel találkoznak, ahol a méréseknek kritikusnak kell lenniük. Ezért a multiméternek rendkívül pontosnak és precíznek kell lennie.
- Biztonság: Fontos, hogy a multiméterek megfeleljenek a biztonsági előírásoknak, különféle védőfunkciókkal rendelkezzenek a felhasználók védelme érdekében.
- Műszaki specifikációk: A villanyszerelők speciális műszaki specifikációkra is szükségük lehet, például nagyobb tartományú feszültségmérésre vagy speciális frekvenciamérésre.

Milyen speciális funkciókat kínálnak ezek a multiméterek?

- True RMS mérés: Ez a funkció pontos méréseket biztosít nem csak szinuszos, hanem más hullámformájú jelek esetén is. A True RMS egy mérőmódszer, ami pontosabb eredményeket ad az árammérések során. Amikor az áram hullámzó vagy nem egyenletes, a True RMS segít kiszámolni az áram effektív értékét, vagyis azt az értéket, amit egyenletes árammal kellene felcserélni ahhoz, hogy ugyanazt a hatást érjük el. Ez különösen fontos, amikor olyan eszközöket mérünk, amelyeknél a feszültség vagy áram változó vagy hullámzó, mint például néhány fényforrás vagy elektromos készülék. A True RMS segít abban, hogy pontosabb eredményeket kapjunk a valóságos áramviszonyok között.
- Kapacitás mérés: A professzionális multiméterek gyakran rendelkeznek kapacitás mérési képességgel, amely ideális villamos rendszerek elemzéséhez.
- Frekvenciamérés: Szükséges lehet olyan eszköz, amely képes a frekvencia mérésére is, például egy áramforrás hibáinak azonosításához.

Ezen szempontok figyelembevételével a villanyszerelők biztosak lehetnek abban, hogy a professzionális multiméterük minden kihíváshoz felkészült és megfelel a magas szakmai követelményeknek.

Miért fontos a megfelelő multiméter kiválasztása?

A multimétereket különféle mérésekre tervezték, és a megfelelő kiválasztás elsősorban attól függ, hogy milyen típusú méréseket szeretnél elvégezni. Például:

- Feszültségmérés: Ha a feszültségmérések a fő szempont, akkor fontos olyan multimétert választani, amely különböző feszültségtartományokon képes pontosan mérni.
- Áramerősség mérése: Ha az áramerősség mérése a fő cél, akkor olyan multiméterre van szükség, amely megfelelően képes kezelni az áramméréseket, és lehetővé teszi az eszköz bekötését az áramkörbe.
- Ellenállásmérés: Az ellenállásméréshez kiválasztott multiméternek pontosan kell mérnie az ellenállást, különböző tartományokon.

A pontos célkitűzések segítenek a megfelelő műszaki jellemzők kiválasztásában és egy olyan multiméter beszerzésében, amely minden szükséges mérési feladatot ellát.

Milyen projektekhez ajánlott a digitális vagy professzionális multiméter?
- Digitális multiméterek: Ha otthoni projektekkel foglalkozol, például villanyszerelés otthon vagy kis barkácsprojektek, akkor a digitális multiméterek kiváló választás lehetnek. Ezek általában könnyen használhatók, és széles körű méréseket végezhetnek.
- Professzionális multiméterek: Szakemberek és villanyszerelők számára, akik összetettebb projektekkel foglalkoznak, például ipari környezetben vagy speciális elektromos rendszereknél, a professzionális multiméterek lehetnek megfelelőek. Ezek a multiméterek speciális funkciókkal rendelkeznek, amelyek megfelelnek a magasabb szakmai követelményeknek.

A megfelelő multiméter kiválasztása tehát az alkalmazásoktól és a konkrét mérésektől függ, így biztosítható, hogy az eszköz hatékonyan és pontosan teljesíti az elvégzendő munkát.

Hogyan válaszd ki a megfelelő multimétert?

A megfelelő multiméter kiválasztásához fontos figyelembe venni a készülék műszaki paramétereit. Ez magában foglalja:

- Feszültségmérési tartomány: Ellenőrizd, hogy a multiméter képes-e a tervezett feszültségmérésekre. A készüléknek rendelkeznie kell elegendő tartománnyal az alkalmazásokhoz.
- Áramerősség mérése: Ha áramerősséget is szeretnél mérni, győződj meg arról, hogy a multiméter megfelelő áramerősség-tartománnyal rendelkezik.
- Ellenállásmérés: Ha az ellenállásmérés is fontos, ellenőrizd az ellenállás mérési tartományt.
- Extra funkciók: Tekintsd meg a készülék extra funkcióit, például a frekvenciamérés, kapacitásmérés vagy hőmérsékletmérés lehetőségét. Ezek a funkciók növelhetik a multiméter használhatóságát különféle projektekben.

Ár-érték arány és garancia feltételek:
- Ár-érték arány: Értékeld az ár-érték arányt, figyelembe véve a multiméter árát és az általa kínált funkciókat. Nem mindig a legdrágább eszköz a legjobb választás. Fontos, hogy a készülék megfeleljen az elvárásaidnak, de ne fizess túl sokat olyan funkciókért, amelyeket sosem fogsz használni.
- Garancia feltételek: Győződj meg róla, hogy a választott multiméterhez tartozik garancia. A garancia fontos biztosíték, hogy a készülék minőségi és hibamentesen működik. Ellenőrizd a garancia időtartamát és a szervizfeltételeket. 

FONTOS - webshopunk kizárólag hivatalos, magyarországi garanciával forgalmaz termékeket!

A műszaki paraméterek és az ár-érték arány gondos mérlegelése, valamint a jó garanciafeltételek segítenek abban, hogy a leginkább megfelelő multimétert választhasd ki, ami hosszú távon megbízhatóan szolgálja majd igényeidet.