Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Ágaprító, ágdaráló gépek

Ágprítógépek széles választékát találod a kategóriában, termékeinkkel könnyedén eltüntetheted a nagy mennyiségű zöldhulladékot is kertedből. Nagyszerű ágdarálóink apró darabokra zúzzák a metszésből, vágásból származó gallyakat, fanyesedéket. Minőségi, erőteljes motorral szerelt ágapritók akár 3 év érvényes magyarországi garanciával! Güde, Hecht, Einhell, Scheppach és további kiváló márkákat találsz lejjebb görgetve, nézz szét az oldalon!

Rendezés:

Einhell GC-KS 2440 ágaprító kés

(1)
Jelenleg nem elérhető
5.490 Ft

Hecht 6285 XL ágaprító 2800W

(1)
Központi raktáron
89.990 Ft 80.990 Ft
10%

Hecht 6173 benzinmotoros ágaprító 4,3LE

Központi raktáron
179.990 Ft 161.990 Ft
10%

Hecht 6284 XL ágaprító 2800W

Központi raktáron
86.990 Ft 78.290 Ft
10%

Güde Ágaprító GH2800

(1)
Központi raktáron
124.990 Ft

Benzines ágaprító GH 5.6-50

Jelenleg nem elérhető
298.990 Ft

Güde GH 11.7-100 Ágaprító

Jelenleg nem elérhető
769.990 Ft

Hecht 6280 XL ágaprító, 2800W

(4)
Jelenleg nem elérhető
99.990 Ft

Hecht 6642 benzinmotoros ágaprító 11,2KW

Áruházi raktáron
799.990 Ft 719.990 Ft
10%

Ágdaráló, a kerti aprítógép

Most egy olyan kerti eszközt mutatunk be, melynek nem szezonális vagy időszakos a használata. Az ágaprító, vagy szecskázó gép minden évszakban remekül kihasználható. A nyári időszakban metszések idején könnyedén felapríthatóak segítségükkel az apróbb ágak, csakúgy, mint, az őszi-téli időszakban.
Az felaprított gallyak kevesebb helyen elférnek, hamarabb komposztálhatók, mulcsozásra is alkalmasak. A talajba való visszajuttatással a bennük lévő tápanyag által a növényzet szebbé és egészségesebbé válik.
A tűzgyújtási tilalmak bevezetésével is sok esetben jó szolgálatot tehet az aprítógép, ha szeretnénk megszabadulni a felesleges kerti hulladékoktól.

Az ágaprítóról általánosságban

A kerti típusok működtetéséhez elengedhetetlen az elektromos áramellátás. Hátrányuk, hogy a vezetékek bizonyos fokig korlátozzák a gép mozgatását, de amúgy könnyen mozgathatóak és vihetőek a kertben, illetve ezek a gépek helyhez kötöttek, a gallyakat viszed hozzájuk és nem magát a gépet kell ide-oda cipelni. A nagyüzemi változatok már traktorra kapcsolt meghajtásúak is lehetnek, gondolj csak például a közterületfenntartókra, akik hatalmas gépekkel nagyon vastag ágakat is ledarálnak pillanatok alatt.
Mint már feljebb említettük, nagyon hasznos kis gépezetek, mert környezetbarát megoldásként kiváltják a régi tüzeléses módszert.

A drága fenyőkéreggel végzett talaj takarásra helyett használható az ágaprító berendezés által ledarált hulladék. Ezen alkalmazásnak több előnye is megmutatkozik, mégpedig, hogy

  • a letakart talaj nagyobb mértékben tartja magában a nedvességet, ezáltal kevesebb vizet kell elhasználni
  • ezeken a részeken nehezebben bújnak át a gyomok
  • a darálék lassan lebomolva folyamatos tápanyag utánpótlást biztosít

Azonban az is előfordulhat, hogy több az apriték, mint amennyit a kertben fel tudunk használni, ebben az esetben sincsen probléma, hiszen ha a gallyakat, vesszőket aprítva tesszük a komposztálóba, akkor hamarabb és jobb minőségben készül el a komposzt, illetve sokkal kisebb helyen elfér, mint egy nagy kupac gally.
Az ágaprító gép pontosabb megnevezése gallyaprító lenne, mert a berendezés csak a gallyak felaprítására képes, az ágak nagyon vastagok ahhoz, hogy a gép ledarálja azokat. A kisebb gépek aprítási teljesítménye a négy centiméter átmérőt nem meghaladó ágak alatt van, viszont a nagyobbak a hét centisekkel is elboldogulnak.

A számunkra megfelelő ágdaráló megválasztása

Mielőtt nagyon belemerülnénk a keresgélésbe, érdemes átgondolni, hogy mekkora volumenű munkára szeretnénk használni, továbbá, hogy milyen gyakorisággal. Ha egy rendkívüli tereprendezés igényli az ágaprító beszerzését, akkor lehet, hogy egy gépbérléssel jobban járunk, ahol is egy nagy teljesítményű géppel gyorsabban és nagyobb mennyiséget tudunk összeaprítani.

Ezen felül még a gép szállítását némely esetben a gépet bérbeadó cég el is végzi és további pozitívum, hogy nem foglal helyet a szerszám tárolóban vagy a garázsban.
De amennyiben biztosan tudjuk, hogy szeretnénk az ágaprító berendezést rendszeresen használni, abban az esetben mindenképp érdemes beruházni egyre.

Vásárlásnál minden esetben nézzük meg a termék specifikációit. Itt a legfontosabb adatok, hogy mekkora méretű gallyak ledarálására képes és a zöld lombot viszi-e a gép. A nagyobb teljesítmény hatékonyabb és gyorsabb munkát eredményez, ugyanakkor nem mindegy, hogy a működés közben mekkora zajt generál a gép, bár erre is van megoldás, egy fülvédő használata.

Az, hogy képes-e a kerti aprítógép a zöld lomb bedarálására függ a zúzóhengerek és kések típusától és állásától. Némely típusoknál csak kések a kések aprítják a rájuk merőleges irányból beérkező vesszőket. A késes megoldás nem a leghatékonyabb, mert nem képes a zöld hulladékot feldolgozni. Ez bizonyos szempontból picit veszélyes és nehézkesebb, mert emberi erővel való betolást igényel.

A használat helyétől függően fontos lehet, hogy mekkora gyűjtőzsák csatlakoztatható hozzá, és az rögzített-e. A gyűjtőzsákon kívül, apríthatjuk a gallyakat vödörbe vagy akár a földre is, a második esetben csak szét kell terítenünk a ledarált övényi részeket. Az ágaprító kialakításából adódóan viszonylag zárt rendszer, azonban mégis ajánlott megfelelő védőfelszerelés használat, védőszemüveg, arcvédő és kesztyű.