Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Aprítógépek - ágapritók

Aprítógépek széles választékát találja a SzerszamKell online barkácsáruházban, olyan ismert márkák mint Einhell, Makita, Fieldmann, Al-ko, Bort, PowerPlus, Defort. Minőségi erőteljes motorral szerelt ágapritók akár 3 év érvényes Magyarországi garanciával! Mindent egy helyen megvásárolhat ami a kertjéhez kell. Országos házhoz szállítás, hatalmas raktárkészlet, kedvező árak...

Rendezés:
Rendelésre 2-3 napon belül
38.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
69.620 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
84.100 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
74.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
31.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
52.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
41.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
53.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
221.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
59.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
56.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
527.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
46.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
279.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
32.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
62.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
52.990 Ft

Ágaprító vagy aprítógép


Most egy olyan kerti eszközt mutatunk be, melynek nem szezonális vagy időszakos a használata. Az ágaprítók minden évszakban remekül kihasználhatóak. A nyári időszakban metszések idején könnyedén felapríthatóak az apróbb ágak, csakúgy, mint, az őszi-téli időszakban. 
Az felaprított gallyak kevesebb helyen elférnek, mulcsozásra alkalmasak. A talajba való visszajuttatással a bennük lévő tápanyag által a pázsit szebbé és egészségesebbé válik.
A tűzgyújtási tilalmak bevezetésével is sok esetben jó szolgálatot tehet az aprítógép, ha szeretnénk megszabadulni a felesleges kerti hulladékoktól.

Az ágaprítóról álltalánosságban

A kerti típusok működtetéséhez elengedhetetlen az elektromos áramellátás. Hátrányuk, hogy a vezetékek bizonyos fokig korlátozzák a gép mozgatását, de amúgy könnyen mozgathatóak és vihetőek a kertben. A nagyüzemi változatok már traktorra kapcsolt meghajtásúak is lehetnek.
Mint már feljebb említettük, nagyon hasznos kis gépezetek, mert környezetbarát megoldásként kiváltják a régi tüzeléses módszert. A drága fenyőkéreggel végzett talaj takarásra helyett használható az ágaprító berendezés által ledarált hulladék. Ezen alkalmazásnak több előnye is megmutatkozik, mégpedig, hogy a letakart talaj nagyobb mértékben tartja magában a nedvességet, továbbá, hogy ezeken a részeken nehezebben bújnak át a gyomok.
Azonban az is előfordulhat, hogy több az apriték, mint amennyit a kertben fel tudunk használni, ebben az esetben sincsen probléma, hiszen ha a gallyakat, vesszőket aprítva tesszük a komposztálóba, akkor hamarabb és jobb minőségben készül el a komposzt. 
Az ágaprító gép pontosabb megnevezése gallyaprító lenne, mert a berendezés csak a gallyak felaprítására képes, az ágak nagyon vastagok ahhoz, hogy a gép ledarálja azokat. A kisebb gépek aprítási teljesítménye a négy centiméter átmérőt nem meghaladó ágak alatt van, viszont a nagyobbak a hét centisekkel is elboldogulnak.

A számunkra megfelelő ágaprító megválasztása

Mielőtt nagyon belemerülnénk a keresgélésbe, érdemes átgondolni, hogy mekkora volumenű munkára szeretnénk használni az ágaprító gépet továbbá, hogy milyen gyakorisággal. Ha egy rendkívüli tereprendezés igényli az ágaprító beszerzését, akkor lehet, hogy egy gépbérléssel jobban járunk, ahol is egy nagy teljesítményű géppel gyorsabban és nagyobb mennyiséget tudunk összeaprítani.
Ezen felül még a gép szállítását némely esetben a gépet bérbeadó cég el is végzi és további pozitívum, hogy nem foglal helyet a szerszám tárolóban vagy a garázsban.
De amennyiben biztosan tudjuk, hogy szeretnénk az ágaprító berendezést rendszeresen használni, abban az esetben mindenképp érdemes beruházni egyre.
Vásárlásnál minden esetben nézzük meg az aprítógép specifikációit. Itt a legfontosabb adatok, hogy mekkora méretű gallyak ledarálására képes és a zöld lombot viszi-e a gép. A nagyobb teljesítmény hatékonyabb és gyorsabb munkát eredményez, ugyanakkor nem mindegy, hogy a működés közben mekkora zajt generál a gép, bár erre is van megoldás, egy fülvédő használata.
Az, hogy képes e az aprítógép a zöld lomb bedarálására függ a zúzóhengerek és kések típusától és állásától. Némely típusoknál csak kések a kések aprítják a rájuk merőleges irányból beérkező vesszőket. A késes megoldás nem a leghatékonyabb, mert nem képes a zöld hulladékot feldolgozni. Ez bizonyos szempontból picit veszélyes és nehézkesebb, mert emberi erővel való betolást igényel.
A használat helyétől függően fontos lehet, hogy mekkora gyűjtőzsák csatlakoztatható hozzá, és az rögzített-e. A gyűjtőzsákon kívül, apríthatjuk a gallyakat vödörbe vagy akár a földre is, a második esetben csak szét kell terítenünk a ledarált övényi részeket. 
Az ágaprító kialakításából adódóan viszonylag zárt rendszer, azonban mégis ajánlott megfelelő védőfelszerelés használat, védőszemüveg, arcvédő és kesztyű.