Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Oszlopos fúró, talpas fúró, állványos fúrógép

Az oszlopos és állványos fúrókkal precízen, kényelmesen és legfőképpen magas biztonsággal készíthet furatokat fába fémbe és műanyagba egyaránt. A stabilan rögzített fúrónak és a fúrni kívánt anyag rögzítésének köszönhetően nagyon pontos fúrásokat lehet végrehajtani velük így kiválóan alkamasak alkatrészek összeszerelésének előkészítésére. Az oszlopos fúrók kissebb míg az állványos fúrók nagyobb munkadarabok megformálására alkalmasak.

Rendezés:

Optimum Optidrill DH 28FT padfúró

Jelenleg nem elérhető
1.059.990 Ft

Optimum DH 32GSV oszlopos fúrógép

Jelenleg nem elérhető
2.389.990 Ft

Optimum Optidrill DH 35G fúrógép

Jelenleg nem elérhető
2.349.990 Ft

Optimum DH 45G fúrógép

Jelenleg nem elérhető
2.869.990 Ft

Milwaukee távtartó 50mm

Rendelésre 2-7 nap
57.730 Ft

Az oszlopos fúró kiválóan alkalmas közepes méretű alkatrészek fúrására, nagyjából 640 mm furatátmérőig. A hatékony, és egyben balesetmentes munkakörülmények megteremtése miatt a fúrófej merev rögzítéssel, stabilan kapaszkodik az oszlophoz. Az asztal függőlegesen emelhető, és mozgatható, így a furathelyre állást könnyedén, gyorsan meg tudod oldani, felesleges erőlködés, és egyéb nehézségek nélkül. A gépi előtolás arra hivatott, hogy még precízebbé tegye a munkafolyamatokat, ezzel leegyszerűsítve a feladatok végrehajtását. Az oszlopos fúró főhajtóműve 4-6 fokozattal rendelkezik, egy fordulathoz 3-4 előtolás tartozik. Az állványos verzió nagyban hasonlít az oszlopos kialakításra, ám közepes, és nagyobb munkadarabok megformálására alkalmas. A kivitel tekintetében az még markáns különbség, hogy a géptest szekrényes, ami az oszlopos fúró oszlopát váltja ki.
Az oszlopos rendszer feltalálása azon egyszerű tényen alapul, hogy kézi fúrógép segítségével egész egyszerűen lehetetlen két oldalról, pontosan derékszögben, nagy szorítóerővel dolgozni. Ha azon lamentálsz már egy ideje, hogy szívesen beszereznél egy ilyen hasznos eszközt, akkor a legjobb, ha górcső alá veszed a minőség, a teljesítmény, és az ár triumvirátusát, melyek ideális keveréke adja ki végül a számodra tökéletes választást. Jogosan vetheted fel, előbbi megjegyzésre reagálva, hogy egyes kézi fúrógépek állvánnyal is rögzíthetők. Igen ám, de ez a fajta módszer nem ad akkora stabilitást, mint az oszlopos variáns. Az meg tényleg csak hab a tortán, hogy a kézi verzió fordulatszáma nem módosítható olyan tág spektrumon, mint az állványra helyezhető gyártmányok. Az oszlopos fúró sava-borsa az erőben, és a forgatónyomatékban rejlik, épp ezért nem érdemes kis teljesítményben gondolkodnod, még akkor sem, ha így némi pénzt takaríthatnál meg. Nincs arányban a kigazdálkodott zsebpénz, a lefaragott paraméterek jelentőségével. A fúrási gyorsaságot több tényező határozza meg. Prioritást élvez a megmunkált anyag típusa,a furat nagysága, a fúró konkrét típusa, valamint a megkövetelt vágási minőség. A fémes anyagokat minden esetben rögzítsd megmunkálás előtt, a kézi szorítás balesetveszélyes, így ezzel ne próbálkozz!