Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

házi vízművek, Einhell, Extol házi vízművek

A házi vízművek kútból vagy esővíz tárolóból történő házi vízellátásra való szivattyú és tartály. A tartály az egyenletes vízellátást biztosítja. A szivattyú egy normál kerti szivattyúval azonos. Szívóoldalra kell bekötni a kút vizét, általában 1"-os belső menetes csőcsatlakozással. A kimenő oldalon tolja fel a vizet a ház vízhálózatába, általában az is 1" belső menetes csatlakozású. A házi vízműveket szokták hidrofornak is hívni. Einhell, Al-Ko márkájú házi vízművek hatalmas választékban a SzerszamKell webáruházból országos házhoz szállítással.

Rendezés:

A házi vízmű ismérvei

A házi vízmű roppant praktikus eszköz, ami könnyebbé varázsolhatja a mindennapjaidat, arról nem is beszélve, hogy mennyi pénzt megtakaríthatsz a közbenjárásával. Hogy hogyan? Itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba! Az esővíz tárolóból, vagy kútból kitűnő minőségű víz nyerhető, ami aztán eredményesen felhasználható a háztartásban. Miért kéne a csapból folyó alternatívát alkalmaznod a WC leöblítéséhez? Amikor ezt sokkal gazdaságosabban, környezetkímélőbben is megvalósíthatod. A vízmű szivattyúból, és tárolóból álló szerkezet. A tároló elengedhetetlen ahhoz, hogy a víznyerés mértéke állandó legyen, tehát ilyen módon egyenletesség biztosítható. A szivattyú egy normál, kertekből már jól ismert szivattyúval azonos. A szívó oldalon bekötött csőben áramlik a kútból, vagy esővíz tárolóból kinyert víz, amit a rendszer a kimenő oldalon tol fel, egyenesen az érintett ház vízhálózatába.

A hidrofor kifejezés is ezt az apparátust jelöli.

A fenti leegyszerűsített, ám a lényeget tökéletesen bemutató leírásból minden kétséget kizáróan kiderül, hogy egy ilyen beruházás több fronton is támogathatja víznyerési terveidet. Nem elég, hogy kiaknázhatod az udvarodon álló kút, vagy esővíz tároló előnyeit, azaz felhasználhatod a bennük található, egyébként „felesleges” státuszban lévő vizet, még spórolhatsz is, nem keveset.

Házi vízmű – igényeidre szabva!

A működési elv minden hidrofor készülék esetében azonos, de egyes részletek eltérhetnek. Nyilván például a hozam mértéke sem mellékes, ami azért a legtöbb esetben nem univerzalizálható. Neked valószínűleg egészen mások az egyedi elvárásaid, és igényeid, mint a két településsel odébb élő vásárlónak. Ez így természetes. Éppen ezért jó, ha hallgatsz az egyedi véleményekre, de a végső kiválasztás tökéletességének érdekében a legkifizetődőbb (minden tekintetben, szó szerint) ha felméred saját igényeidet, elképzeléseidet, feltételeidet, és lehetőségeidet, hogy aztán azok pontos tudatában hozd meg, életre szólóan jó döntésedet. Ilyen alapos előkészületek után nem érhetnek negatív, nem várt meglepetések, s egyetlen dolgod marad, hogy kiélvezd a rendszeredben rejtőző, a poharadba tiszta vizet töltő előnyöket!