Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Fa létra kínálatunk

Könnyűnek tűnik, de nem az: ahhoz, hogy ki tudjuk választani a számunkra ideális fa létrát, először azt kell eldönteni mikor, és mire akarjuk használni. Nem mindegy, hogy a falétrát otthoni barkácsoláshoz, ritka használathoz vagy profi munkához, mindennapi használatra választjuk. Összegyűjtöttük mire figyelj a fa létra választásakor, valamint a kategóriából többféle fa létrát is megvásárolhatsz kedvező áron!

Rendezés:

Amit tudni kell a fa létráról

Egy létra lehet egy oldalon járható, és két oldalon járható létra. Az egy oldalon járható létra az a típus, amire csak az egyik oldalról tudsz fellépni, ezért valaminek neki kell döntened, hogy felmehess rajta. A mi kínálatunkban nem találsz egy oldalon járható létrát, minden falétránk kétoldalon járható, mert az a modernebb, a biztonságosabb.

A mi modern fa létráink kétoldalon járhatóak. A létra faanyaga kezelt, csomómentes, és csiszolt, erős, masszív, nem igényel különösebb törődést és a Magyar Szabványnak megfelel, 120-150 kilogramm teherbírásúak. A kínálatunkban található falétrák megközelítőleg 0,5-2,5 méterig használhatóak. Maximálisan odafigyelünk a biztonságodra, ezért a létrák fokai megerősítettek, csúszásmentesek, és középen a szétcsúszást megelőzhető láncokkal látták el őket. 

Így válaszd ki a falétrát

Az összes fa létránk biztonságos, megfelel a Magyar Szabványnak, ezért talán az a legfontosabb kérdés, hogy hány fokból álljon, és milyen magasságig tudd használni. A legmagasabb (8 fokos) fa létráink munkamagassága 229 centiméter (ilyen magasan állsz a legfelső fokán) és ebben az esetben extra biztonsági lánccal is védünk a szétcsúszás ellen.

Így tárold helyesen a fa létrát

Habár létráink anyaga jól kezelt és a mostoha körülményeket is jól bírják, azonban ha egy kicsit odafigyelsz rá, akkor sokkal-sokkal tovább kiszolgál téged. A fa létra karbantartása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy hosszú élettartamú legyen és biztonságosan használható maradjon. Itt van néhány fontos dolog, amit tudni kell erről:

1. Rendszeres tisztítás: Időről időre tisztítsd meg a fa létrát a por, a szennyeződések és az egyéb lerakódások eltávolítása érdekében. Használj enyhe szappanos vizet és egy puha kefét vagy ruhát a tisztításhoz, majd szárítsd meg a napon (ezt meleg/szeles időben végezd, hogy ne legyen sokáig vizes a fa)

2. Felületvédelem: A fa létrák felületét érdemes kezelni faolajjal vagy faápolóval, hogy megvédjük őket a nedvességtől, a rovarkártól és a korróziótól. Ezzel megakadályozhatjuk a fa rothadását és hosszabb élettartamot biztosíthatunk számára.

3. Rendszeres ellenőrzés: Időről időre ellenőrizd a létra állapotát, hogy meggyőződj róla, hogy nincsenek-e repedések, törések vagy más sérülések. Ha találsz ilyeneket, azonnal javítsd meg őket, hogy elkerüld a további károkat és a baleseteket.

4. Tárolás: Tárold a fa létrát száraz, jól szellőző helyen, ahol nem érheti nedvesség vagy túlzott hőmérséklet-változás. Kerüld a közvetlen napfényt és az esőt, mivel ezek ronthatják a fa állapotát.

5. Használat közbeni óvatosság: Mindig ügyelj a biztonságra, amikor a fa létrát használod. Győződj meg arról, hogy stabilan és biztonságosan áll, és mindig tartsd megfelelő távolságot a vezetékektől és más elektromos forrásoktól.

Természetesen ezeket nem kell vérkomolyan venni, nézz rá évente egyszer, mondjuk tavasszal, ellenőrizd, hogy nincs-e gond vele, ettől többet nem feltétlen kell foglalkozni egy masszív, jó minőségű fa létrával.