Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Szerszámtárolási megoldások széles választéka

Legyen szó villany-, vízvezeték- mosógépszerelőről egy közös, mindenkinek szüksége van szerszámtároló táskára. Erre kínálunk megoldást akár műanyagból, akár fémből akár textilből. Szuper szerszámtárolási ötletek széles választékban műhelybe, vagy akár a műhelytől távoli munkavégzéshez is.

Szerszámkocsik és szerszámtároló szekrények
Szerszámkocsik és szerszámtároló szekrények
Szerszámkocsik üresen és szerszámokkal együtt, szerszámos szekrények széles választékban azonnal raktárról akár ingyen szállítással....
Munkapadok, satupadok és szerelőasztalok
Munkapadok, satupadok és szerelőasztalok
Fém szerelőasztalok, keményfa tetejű satupadok és fából készült gyalupadok, állítható szerelőállványok széles választékát találod a SzerszamKell barkácsáruházban, országos házhozszállítással
Szerszámosládák fémből
Szerszámosládák fémből
Szétnyitható, gurulós, többfiókos fém szerszámosládák széles választékát találod a SzerszamKell barkácsáruházban
Szerszámosládák műanyagból
Szerszámosládák műanyagból
Fiókos és zárható tetejű műanyag szerszámosládák, szivacsozott géptartó kofferek, gurulós műanyag szerszámtároló ládák széles választékban a SzerszamKell barkácsáruházban
Szerszámos övtáskák - ács szegtáskák
Szerszámos övtáskák - ács szegtáskák
Kiváló ár-érétk arányú szerszámtartó övtáskák és ács szegtáskák széles választékát találod a SzerszamKell barkácsáruházban, országos házhoz szállítással
Szerszámtartó táskák textilből
Szerszámtartó táskák textilből
Textil szerszámos táskák széles választéka
Alkatrész tárolók, szortimenterek, fali szerszámtartók
Alkatrész tárolók, szortimenterek, fali szerszámtartók
Fali szerszámtartók perforált hátfallal, fém és műanyag szortimenterek, alkatrész tárolók

Szerszámtárolók és szerszámosláda típusok minden mennyiségben

A nagy ütemben haladó automatizálásnak köszönhetően számos szakma került veszélybe vagy már el is tűnt, azonban vannak területek, ahol egy jó szakembert semmi nem helyettesíthet. Ezen szakemberek munkája terén nélkülözhetetlenek a szerszámgépek és kéziszerszámok. Míg a műhelyekben megannyi fiók, szekrény és tároló segíti ezeknek az eszközöknek a rendszerezetten és rendben tartását, addig a gyártóknak azt is meg kellett oldania, hogy a mesteremberek a kiszállások alkalmával illetőleg a külső helyszíneken is minél több szerszámot képesek legyenek magukkal vinni.
A szerszámgyártó vállalatok nem csupán egyre kiválóbb és innovatívabb gépeket dobnak piacra, de igyekeznek szakszerű tárolásukra és szállításukra kiváló megoldásokkal szolgálni. Ilyen formán lehetőségünk van tömérdek fajtájú és típusú szerszámos ládából kiválasztani a számunkra leginkább megfelelő modellt.
A következőkben megnézzük milyen típusú szerszámtárolók közül válogathatunk.

A szerszámtárolók típusai

 • Szerszámtartó kofferek
  A tárolás, talán egyik legtipikusabb módja a kofferek használata. Aki vásárolt már szerszámgépet, bizonyosan találkozott már a szerszámtartó kofferrel, hiszen a legtöbb esetben a vásárláskor ilyen kofferekben kapjuk meg a kiválasztott gépünket. Ezen kofferek vagy speciálisan az adott gépek számára vannak kialakítva vagy egy kivehető betéttel rendelkeznek. Legfőbb előnyük, hogy stabilan tartják a gépet és a szállítások alkalmával sem fog a gép benne csúszkálni, ezzel a gyártó kizárta a szállítás közbeni sérülés lehetőségét. További előnyük, hogy a kofferben helyet kapnak a szerszámgép kiegészítő is, mint például az akkumulátor, töltő vagy egyéb tartozékok.
  A nem kivehető betétes változatok fröccsöntéssel állítják elő, melyek anyaga strapabíró műanyag.
  Léteznek olyan verziók is, ahol lehetőség van csupán a különböző betétek cseréjére, így ha az egyik gépre éppen nincs szükségünk, kivesszük a betéttel együtt és másikat teszünk bele.
  Puritán megoldást jelentenek a betét nélküli kofferek is, azonban ezek használata nem kifizetődő, mert a gép rázkódása, a tároló falához való ütközése különféle mechanikai sérüléseket eredményezhet.
 • Kéziszerszám tárolók
  Ezen csoportunk részét megannyi típusú tároló alkotja a hátitáskától indulva a nyitott szerszámtáskán keresztül egészen a szerszámmellényekig.
  Az egyszerű szerszámtárolás részét képezi a vödrös megoldás, láda vagy valamilyen táska. Igazán itt nincs akkora jelentősége, mint a gépek esetében, hiszen a szerszámok nem rendelkeznek elektronikával, amely sérülés miatt tönkremehet és a gép szervizelését eredményezheti. Ezeket a megoldásokat, ma is használják pl. építkezéseken és egyéb területeken is.
  Azonban egy rendezett tárolóban, szerszámos ládában, táskában mindig hamarabb megtalálható a használni kívánt eszközt. Ennek okán, sokan ezen szerszámtárolók használata mellett döntenek.
  A hátizsákok, melyek inkább hasonlítanak egy kisiskolás hátitáskájához, roppant mód erősek és strapabíróak. Annak is kell lenniük, nem ceruzákat és tollakat tartanak bennük, hanem nehéz szerszámokat, így ami jellemzi ezeket a hátizsákokat az a nagyfokú tartósság, elszakíthatatlan anyag és tömör alap, amely meggátolja a táska felborítását. A nagy belső tároló rész szinte minden szerszámot elnyel és kis zsebek és tárolók lehetőséget kínálnak a tiplik, alátétek és szegek megfelelő tárolására.
  Egy másik remek megoldás a szerszámok szakszerű, ám de gyorsan hozzáférhető tárolására, az a nyitott tetejű ovális vagy téglalap alakú szerszámos táska, melynek szállítását a felső fogantyú könnyíti meg. Felülről nyitott rakodórésszel rendelkezik így akár ömlesztve is tárolhatóak a nagyobb szerszámok. Mindemellett számos zseb szolgál az egyéb kellékek megfelelő tárolására.
 • Szerszámosládák
  Én személy szerint, a szerszámosládákat külön kategóriába sorolnám. A szerszámosláda szóról valószínűleg mindenkinek, mint nekem is a régi fém ütött-kopott szerszámosláda jut eszébe. Azonban, ahogy minden fejlődött, így a szerszámosláda sem kerülhette el a változásokat. Igen, még mindig sok gyártó termékkínálatában található meg a régi fém ütött-kopott szerszámosláda, de természetesen újszerűbb kivitelben és sokan ragaszkodnak is hozzá, rendkívül jó strapabírása végett.
  A szerszámosláda, mint szerszámtároló eszköz nem csak a szakemberek esetében nélkülözhetetlen, de igen jó szolgálatot tesz a háztartásokban is. Itt rendezetten tárolható az a néhány szerszám, amire olykor szükség van egy fürdőszobai csap lecserélésénél vagy egy karnis felfúrásánál. Nyilvánvalóan egy hobbibarkácsoló esetében komolyabb szerszámtároló szekrényt találunk a garázsban.
  A rekeszes beosztások segítik a szerszámok rendszerezését, ezáltal a keresett szerszám gyorsabb megtalálását is. A rekeszek beosztása szerint elrendezhetjük méret, funkció szerint a szerszámokat és a kellékanyagokat. Példának okáért, egy elektronikai műszerész vagy villanyszerelő számos, apró kis alkatrésszel dolgozik, amiket sokáig keresgélhetne a szerszámosládában, ha azok nem lennének gondosan elhelyezve. Ugyanígy a csavarok, szegek, tiplik tárolása is kényes feladat. 
  A fém hagyományos szerszámosládák mellett megjelentek természetesen a innovatív változatok is, melyek már műanyagból készülnek. A Makita gépeihez például tartozékként adja a különleges MakPac kofferét, amely nem egy sima szerszámos táska, hanem egy új generációs szuper tároló doboz. Komoly kivitelezésű, robosztus szerszámosláda, melyeknek különlegessége abban rejlik, hogy egymásba csatlakoztathatók, így oszlopokba rendezhetőek. Kényelmesen tárolhatók benne a Makita szerszámok és tartozékaik. Ezen felül különböző tálcákkal kiegészíthetőek, valamint egyedi betéteket rakhatunk beléjük, melyekbe pontosan beleillik bármely Makita gyártmányú szerszám (weboldalunkon akár külön betétet is vásárolhatsz már meglévő gépedhez!). Találkozhatunk olyan megoldásokkal is, ahol a szerszámosládák egymás tetejére téve rögzíthetőek így lesz 2in1 vagy 3in1 kofferünk. Ezzel a megoldással könnyedén vihetőek a gépeink és szerszámaink együttvéve.
 • Tartozéktárolók
  Hova máshova is sorolhatnánk azokat a tárolókat, amelyek az apró kis tartozékok tárolását teszik lehetővé.
  Talán ezeknek szakszerű, esetenként méret szerinti vagy típus szerinti tárolása még kardinálisabb kérdés, mint a szerszámoké. Méretükből és sokféleségükből adódóan, ha nem rendszerezve lennének tárolva, szinte lehetetlen lenne megtalálni a keresett darabot.
  Értelemszerűen gondolunk itt a csavarokra, szögekre, tiplikre, alátétekre, anyákra, fúrószárakra és még sorolhatnánk.
  Ezen apró darabok professzionális tárolására jelentenek kiváló megoldást a szortimenter ládák és szortimenteres kofferek. Ezek kinézetre nagyon hasonlóak a normál szerszámosládákhoz, azonban kinyitva a kis tároló rekeszeket látván hamar kiderül, hogy más célt szolgálnak. Előnyös tulajdonságuk, hogy a benne lévő tároló rekeszek igény szerint variálhatóak és kivehetőek.

Egy jó tanács a megfelelő szerszámosláda megvételéhez, mielőtt nagyon beleásnánk magukat érdemes mindenképp elgondolkozni, hogy mik is a mi saját igényeink, hiszen a piacon megannyi gyártó különféle típusban, színben, kivitelben kínálja termékeit.

Olcsó szerszámosláda?

szerszámosláda sok pénzt megtakarithat használójának, ugyanis a szerszámok preciz pontos tárolásával megelőzhetjük azok eltűnését, illetve a jó szerszámosláda védi a benne tárolt szerszámokat. Többféle alapanyagú és kivitelű szerszámosládát gyártanak manapság. A legegyszerűbb és legelterjedtebb a műanyag szerszámosláda. Műanyagból rengeteg féle méret, kivitel, szin elkészithető. Kisebb műanyag szerszámosládák az otthoni barkácsoláshoz szükséges szerszámok és csavarok rendezett tárolására már 1-2 ezer forintért kaphatóak. Azonban léteznek, és a SzerszamKell barkácsáruházban kaphatóak nagyméretű preciziós Stanley FatMax guruló garázsnak hivott professzionális műanyag szerszámosládák, illetve az alacsonyagg árfekvésű Erba gurulós szerszámosládák. A második nagy csoportja a fém szerszámosláda. Ezek főként nagyobb méretű, kisebb mennyiségű szerszám tárolására alkalmas szerszámtároló eszközök. A hagyományos, több évtizede változatlan formában kapható harmonika szerűen kinyitható fém szerszámosláda mai napig kedvelt és sikeres. Ajánljuk többek között vizvezeték szerelőknek, gépészeti cégeknek ahol fontos, hogy a nagyobb nehezebb szerszámok ne törjék össze a szerszámosládát a napi használat során. Harmadik csoportjuk a textil szerszámtartó táskák. Ezt főként elektromos szereléssel foglalkozó szakembereknek ajánljuk, ahol fontos hogy a sok apró preciziós szerszám, fogó, csavarhúzó és mérőműszerek megfelelően legyenek védve, ne legyen nehéz a táska, ami akár vállon is hordható. Textilből illetve bőrből készülnek továbbá az ács-övtáskák és szegtáskák. Ezeket gipszkartonszerelők, ácsok és asztalosok szeretik csavarozáshoz, szegeléshez. A szerszámos kocsi gurulós, több fiókos, tetején műanyag vagy gumi boritással rendelkező szerszámtároló eszköz. Minden autószerelő műhely elengedhetetlen része a szerszámos kocsi. Manapság elérhetőek már olcsóbb kivitelű, de mégis elfogadható minőségű kisebb szerszámos kocsik otthoni barkácsoláshoz. Ha a fentiek alapján kiválasztjuk a számunkra megfelelő szerszámosládát, aminek segitségével óvjuk, védjük és rendszerezzük a szerszámainkat, akkor rájövünk milyen olcsó a szerszámosláda...