Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Szerszámosláda fémből, műanyagból - Szerszámos kocsik

Legyen szó villany-, vízvezeték- mosógépszerelőről egy közös, mindenkinek szüksége van szerszámtároló táskára. Erre kínálunk megoldást akár műanyagból, akár fémből akár textilből széles választékban a SzerszamKell barkácsáruházban...

Szerszámtartó táskák textilből Szerszámtartó táskák textilből
Stanley, Extol, Erba, Yato textil szerszámos táskák széles választékát találod a SzerszamKell barkácsáruházban, azonnal raktárról...
Szerszámkocsik - Szekrények és Satupadok Szerszámkocsik - Szekrények és Satupadok
Szerszámkocsik üresen és szerszámokkal együtt, satupadok és szerszámos falak széles választékban azonnal raktárról akár ingyen szállítással....
Rendezés:
Rendelésre 2-3 napon belül
2.090 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
4.360 Ft

Szerszámtárolók és szerszámosláda típusok minden mennyiségben

 

A nagyütemben haladó automatizálásnak köszönhetően számos szakma került veszélybe vagy már el is tűnt, azonban vannak területek, ahol egy jó szakembert semmi nem helyettesíthet.  Ezen szakemberek munkája terén nélkülözhetetlenek a szerszámgépek és kéziszerszámok. Míg a műhelyekben megannyi fiók, szekrény és tároló segíti ezeknek az eszközöknek a rendszerezetten és rendben tartását, addig a gyártóknak azt is meg kellett oldania, hogy a mesteremberek a kiszállások alkalmával illetőleg a külső helyszíneken is minél több szerszámot képesek legyenek magukkal vinni.
A szerszámgyártó vállalatok nem csupán a egyre kiválóbb és innovatívabb gépeket dobnak piacra, de igyekeznek szakszerű tárolásukra és szállításukra kiváló megoldásokkal szolgálni. Ilyen formán lehetőségünk van tömérdek fajtájú és típusú szerszámos ládából kiválasztani a számunkra leginkább megfelelő modellt.
A következőkben megnézzük milyen típusú szerszámtárolók közül válogathatunk.

A szerszámtárolók típusai

 • Szerszámtartó kofferek
  A tárolás, talán egyik legtipikusabb módja a kofferek használata. Nyilván valóan, aki szerszámgépet vásárolt, bizonyosan találkozott már a szerszámtartó kofferrel, hiszen a legtöbb esetben a vásárláskor ilyen kofferekben kapjuk meg a kiválasztott gépünket. Ezen kofferek vagy speciálisan az adott gépek számára vannak kialakítva vagy egy kivehető betéttel rendelkeznek. Legfőbb előnyük, hogy stabilan tartják a gépet és a szállítások alkalmával sem fog a gép benne csúszkálni, ezzel a gyártó kizárta a szállítás közbeni sérülés lehetőségét. További előnyük, hogy a kofferben helyet kapnak a szerszámgép kiegészítő is, mint például az akkumulátor, töltő vagy egyéb tartozékok.
  A nem kivehető betétes változatok fröccsentéssel állítják elő, melyek anyaga strapabíró műanyag.
  Léteznek olyan verziók is, ahol lehetőség van csupán a különböző betétek cseréjére, így ha az egyik gépre éppen nincs szükségünk, kivesszük a betéttel együtt és másikat teszünk bele.
  Puritán megoldást jelentenek a betét nélküli kofferek is, azonban ezek használata nem kifizetődő, mert, mint már említettük, a gép rázkódása, a tároló falához való ütközése különféle mechanikai sérüléseket eredményezhet.
 • Kéziszerszám tárolók
  Ezen csoportunk részét megannyi típusú tároló alkotja a hátitáskától indulva a nyitott szerszámtáskán keresztül egészen a szerszámmellényekig.
  Az egyszerű szerszámtárolás részét képezi a vödrös megoldás, láda vagy valamilyen táska. Igazán itt nincs akkora jelentősége, mint a gépek esetében, hiszen a szerszámok ne nem rendelkeznek elektronikával, amely sérülés miatt tönkremehet és a gép szervizelését eredményezheti.  Ezeket a megoldásokat, ma is használják pl. építkezéseken és egyéb területeken is.
  Azonban, egy rendezett tárolóban, szerszámos ládában, táskában mindig hamarabb megtalálható a használni kívánt eszközt. Ennek okán, sokan ezen szerszámtárolók használata mellett döntenek.
  A hátizsákok, melyek inkább hasonlítanak egy kisiskolás hátitáskájához, roppant mód erősek és strapabíróak, hiszen annak is kell lenniük, nem ceruzákat és tollakat tartanak bennük, hanem nehéz szerszámokat, így ami jellemzi ezeket a hátizsákokat az a nagyfokú tartósság elszakíthatatlan anyag és tömör alap, amely meggátolja a táska felborítását. A nagy belső tároló rész szinte minden szerszámot elnyel és kis zsebek és tárolók lehetőséget kínálnak a tiplik, alátétek és szegek megfelelő tárolására.
  Egy másik remek megoldás a szerszámok szakszerű, ám de gyorsan hozzáférhető tárolására, az a nyitott tetejű ovális vagy téglalap alakú szerszámos táska, melynek szállítását a felső fogantyú könnyíti meg.  Felülről nyitott rakodórésszel rendelkezik így akár ömlesztve is tárolhatóak a nagyobb szerszámok. Mindemellett számos zseb szolgál az egyéb kellékek megfelelő tárolására.
 • Szerszámosládák
  Én személy szerint, a szerszámosládákat külön kategóriába sorolnám. A szerszámosláda szóról valószínűleg mindenkinek, mint nekem is a régi fém ütött-kopott szerszámosláda jut eszébe. Azonban, ahogy minden fejlődött, így a szerszámosláda sem kerülhette el a változásokat. Igen, még mindig sok gyártó termékkínálatéban található meg a régi fém ütött-kopott szerszámosláda, de természetesen újszerűbb kivitelben és sokan ragaszkodnak is hozzá, rendkívül jó strapabírása véget. .
  A szerszámosláda, mint szerszámtároló eszköz nem csak a szakemberek esetében nélkülözhetetlen, de igen jó szolgálatot tesz a háztartásokban is. Itt rendezetten tárolható, az a néhány szerszám, amire olykor szükség van egy fürdőszobai csap lecserélésénél vagy egy karnis felfúrásánál. Nyilván valóan egy hobbibarkácsoló esetében komolyabb szerszámtároló szekrényt találunk a garázsban.
  Kis kitérővel visszakanyarodva a szerszámos ládákhoz, a rekeszes beosztások segítik a szerszámok rendszerezését, ezáltal a keresett szerszám gyorsabb megtalálását is. A rekeszek beosztása szerint elrendezhetjük méret, funkció szerint a szerszámokat és a kellékanyagokat. Példának okáért, egy elektronikai műszerész vagy villanyszerelő számos, apró kis alkatrésszel dolgozik, amiket sokáig keresgélhetne a szerszámosládában, ha azok nem lennének gondosan elhelyezve. Ugyanígy a csavarok, szegek, tiplik tárolása is kényes feladat. 
  A fém hagyományos szerszámosládák mellett természetesen a innovatív változatok is, melyek már műanyagból készülnek. A Makita gépeihez például tartozékként adja a különleges MakPac kofferét, amely nem egy sima szerszámos táska, hanem egy új generációs szuper tároló doboz. Komoly kivitelezésű, robosztus szerszámosláda, melyeknek különlegessége abban rejlik, hogy egymásba csatlakoztathatók, így oszlopokba rendezhetőek. Kényelmesen tárolhatók benne a Makita szerszámok és tartozékaik. Ezen felül különböző tálcákkal kiegészíthetőek. Találkozhatunk olyan megoldásokkal is, ahol a szerszámosládák egymás tetejére téve rögzíthetőek így lesz 2in1 vagy 3in1 kofferünk. Ezzel  a megoldással könnyedén vihetőek a gépeink és szerszámaink együttvéve.
 • Tartozéktarolók
  Hava máshova is sorolhatnánk azokat a tárolókat, amelyek az apró kis tartozékok tárolását teszik lehetővé.
  Talán ezeknek szakszerű, esetenként méret szerinti vagy típus szerinti tárolása még kardinálisabb kérdés, mint a szerszámoké. Méretükből és sokféleségükből adódóan, ha nem rendszerezve lennének tárolva, szinte lehetetlen lenne megtalálni a keresett darabot.
  Értelemszerűen gondolunk itt a csavarokra, szögekre, tiplikre, alátétekre, anyákra, fúrószárakra és még sorolhatnánk.
  Ezen apró darabok professzionális tárolására jelentenek kiváló megoldást a szortimenter ládák és szortimenteres kofferek.  Ezek kinézetre nagyon hasonlóak a normál szerszámosládákhoz, azonban kinyitva a kis tároló rekeszeket látván hamar kiderül, hogy más célt szolgálnak. Előnyös tulajdonságuk, hogy a benne lévő tároló rekeszek igény szerint variálhatóak és kivehetőek.

Egy jó tanács a megfelelő szerszámosláda megvételéhez, mielőtt nagyon beleásnánk magukat érdemes mindenképp elgondolkozni, hogy mik is a mi saját igényeink, hiszen a piacon megannyi gyártó különféle típusban, színben, kivitelben kínálja termékeit.