Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Földfúrók

Benzines földfúró gépek széles választékát találja a SzerszamKell online barkácsáruházban, olyan ismert márkák mint Zipper, Makita, Fieldmann, Al-ko, PowerPlus és Geko földfúrók. Minőségi Briggs&Stratton motoros földfúrók, akár 3 év érvényes Magyarországi garanciával! Mindent egy helyen megvásárolhat ami a földfúróhoz kell, mint különböző átmérőjű fúrószárak, motorolaj, védőálarc, védőszemüveg, kesztyű. Országos ingyenes házhoz szállítás, hatalmas raktárkészlet, kedvező árak...

Rendezés:
Rendelésre 2-3 napon belül
13.930 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
12.930 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
136.550 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
23.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
15.990 Ft

Földfúró

A kerti tevékenység nem minden esetben merül ki a fűnyírással és a gallyak visszametszésével, adódhat olyan alkalom, amikor különféle okokból adódóan nagyobb lyukakat kell vájni a földbe. Különböző ültetési munkák is igényelhetik a földfúró használatát, de kerítés oszlopok helyének elkészítésében is igen jó szolgálatot tehet. 

Kézi földfúró

A földfúró gép ritkább esetekben használatos házkörüli munkákban inkább különféle területek szakemberei veszik inkább hasznát, mint épületasztalosok, ácsok vagy erdészek, akik sok esetben végzik munkájukat lakott területeken kívül. 
A kis átmérőjű, mély gödrök kialakítása nem éppen egyszerű feladat, ezért ezekben az esetekben egyszerűbb a lyukak kifúrása. Tulajdonképp erre a célra készítették az első földfúró gépeket. Ezek a kézi földfúró gépek állnak egy 1-2 méter hosszúságú acél cső szárból a végen kialakított vágóéllel, melyre merőleges a szár felső végén forgatást segítő keresztrúd. 
A földbe való bevezetést a fúróél spirális kialakítása segíti, mely leginkább egy csavarmenethez hasonlít. Ez végzi egyidejűleg a fellazított föld kiemelését a lyukból. 
Egyes típusok a fellazított földet egy csőbe gyűjtik , ez a könnyebb kiemelést eredményezi. A kézi földfúró gépek segítségével 30 cm átmérőjű és maximum másfél méter mély lyukakat tudunk kialakítani.
Egy másik változat esetén a fúró talajba juttatásával a fúró hengeres belsejébe kerül a föld, amelyet ha megtelt, kiütéssel kell belőle eltávolítani a földet. Célszerű a földfúró géppel való munkavégzés előtt egy nagyjából 40 cm-es gödröt ásni ásóval.  Ennek oka, hogy innen már könnyebb a fúróval lefúrni. 

Gépi  földfúró

Nagyobb mélységű lyukak fúrására már nem elegendő a kézi földfúró eszközök használata gépi földfúróra van szükség. Ezeket a gépeket, melyet gyakran talajfúrónak és gödörfúrónak is neveznek, a legtöbb esetben külterületeken használják. 
Felépítésüket tekintve hasonlóak a kézzel irányított változatokéhoz, azonban a különbség, hogy a fúrószárat robbanómotorral meghajtott forgórészhez csatlakoztatják. 
A gépi földfúró gépek között is több típussal találkozhatunk, vannak változatok, melyek kezeléséhez egy ember is elegendő, de vannak kétemberes földfúrók is. 
A motoros részt a kapaszkodókon keresztül egy vagy két személy tartja, attól függően, hogy a gép milyen teljesítménnyel bír.
Bár milyen nagyságú és mélységű lyuk elkészíthető, köszönhetően a cserélhető és toldható fúrószáraknak köszönhetően. 
Felhasználási területeket említve alkalmazzák etetőhelyek, magaslesek és erdei házikók építésénél, de nem ritka használatuk a településfejlesztési munkák esetében sem, mint a padok telepítése, parkok kerítéseinek építése vagy játszóterek kialakítása. Nem utolsó sorban, amely picit meglepő, földfúró géphez csatlakoztatott lékfúróval fúrják ki a jégen a lékeket.
Nagyszámú - vagy nagyobb átmérővel rendelkező lyuk elkészítésében már valamely munkagépre felszerelt változat lesz a használatos. Ezek a földfúró gépek, adapterként utólag csatlakoztathatók a munkagépekhez és meghajtásaikról a munkagépek motorjai gondoskodnak.
A magas ár véget alkalmazásuk csupán nagy mennyiségű és rendszeres használat esetén éri meg, főként professzionális felhasználók esetében. A földfúró, mint az elején említettük jó szolgálatot tesz ültető gödör  kialakításánál is, hiszen nem kézzel kell kiásni a gödröket.