Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Bontókalapácsok és vésőgépek

Ha fal, padló, járda vagy födém bontása a cél akkor jó helyen jársz. Bontókalapácsaink mindenki számára segítséget tudnak nyújtani a bontási munkálatokban, legyen szó lakásátalakításról, vagy az udvar képének megíjításárok, nálunk hobbiisták, kőművesek, kertépítők és utászok egyaránt megtalálja az igényeiknek legjobban megfelelő bontókalapácsot.

Rendezés:

Fiskars IsoCore bontószerszám, M

Központi raktáron
29.990 Ft -tól

Ház- és lakásfelújításnál sokszor megesik, hogy egy-egy falat le kell bontani, hiszen máshova kívánjuk azt felhúzni, esetleg nincs már rá szükség. Lakások kibővítése, házak belső szerkezetének átalakítása mind minőségi kisgépeket és eszközöket igényel, melyeket mi, a Szerszamkell.hu-nál elérhető áron biztosítunk neked. Webáruházunkban a legjobb Extol, Einhell, Erba és Graphite bontókalapácsok közül választhatsz, melyekkel nincs olyan feladat, amit ne tudnál megoldani. Ezek a kisgépek rendkívül megbízhatók, minden helyzetben jól teljesítenek, hosszú távú befektetésnek számítanak! Einhell TE-DH szériánkat előszeretettel ajánljuk azoknak, akik már tapasztaltabbak ilyen eszközök használatában. Az Einhell bontókalapácsok bármilyen anyagú téglán átvergődik magukat, és segítségükkel pillanatok alatt lebonthatsz egy falat, amire már nincs szükség. A kisgépek igen nagy bontási teljesítménnyel rendelkeznek a pneumatikus ütőszerkezetnek köszönhetően, a robusztus SDS Max szerszámtokmány pedig garantálja, hogy biztosan és stabilan foghasd a gépet munka közben. Az eszközök használata nem fárasztó, mivel a párnázott főfogantyú alacsony vibrációt kelt csak, mely így nem fárasztja ki a gép kezelőjét. Ezt hivatott erősíteni a rezgéscsillapított kiegészítő markolat is, mely praktikussá és kényelmessé teszi a gépek kezelését.

Bontókalapácsaink mind robosztus, tartós szerkezettel rendelkeznek, hogy az erős igénybevételek idején se keletkezzenek komplikációk munka közben. Ha az igazán intenzív munkára keresel egy ideális gépet, akkor is találsz kategóriánkban megfelelő szerszámgépet. 

A bontó- és vésőkalapácsok lényege a pneumatikus ütőszerkezetben rejlik, amely erős ütéseket mér a vésőszárra, feje nem forog mint egy fúrónak hanem előre - hátra mozog. Ütési erejét joule-ban mérik és ez a paraméter a legfontosabb tényező a választás előtt, nem pedig a motor elektromos teljesítménye.

A másik fontos tényező amire érdemes figyelni mielőtt egy bontókalapáccsal bővítenéd a szerszámkészleted az a bontókalapács vibrációs értéke. A drágább modellek általában rendelkeznek vibrációcsökkentő technológiával. Ez különösen akkor hasznos, ha hosszú ideig dolgozol, hiszen a munka folyamán felhasznált hatalmas erőt nem a karod kell elnyelje, ilyen módon hosszabb ideig folytathatü a munka és az izomláz mértéke is csökkenthető.

A bontókalapácsok igazi nehézfiúk, komoly célszerszámok, melyek ma már sokkal bonyolultabbak, mint pár évtizeddel ezelőtt: egy komoly bontókalapács akár 200 alkatrészből is állhatnak azért, hogy a segítségükkel a leghatékonyabban szét tudj bontani bármit. A vésőgépek általában nehezebb (legalább 10-15 kilós) olyan célszerszámok, melyek segítségével akár vízszintes, akár függőleges felületeken lehet vésni. 

A bontókalapács

A bontókalapács (a nevéből adódóan) bontási munkákra használható, olyan célszerszám, amit leginkább építkezésekhez, építési feladatokhoz ajánlunk. A bontókalapács segítségével nincs olyan betonfödém, betonoszlop, vagy akár fal amit ne lehetne lebontani gyorsan és szakszerűen. 

A bontókalapács kiválasztása

A legtöbb bontókalapács egy nehéz szerszám, melyet folyamatos működésre terveztek. A kiválasztásánál figyelj oda arra, hogy ismert márkát válassz, ne bízz a távol keleti piaci megoldásokban, mert azok a kalapácsok meg sem közelítik a márkás bontókalapácsok teljesítményét. Ami talán a legfontosabb, Joule-ban megadott szám, mely minél magasabb, annál erősebb a kalapács. Egy ilyen nehéz szerszámnál fontos a súly, és az ergonómia is, a rezgéscsillapító markolat is választási szempont lehet, ahogy az ütésszám is (minél magasabb, annál jobb)
Ha szeretnéd a legjobb döntést meghozni, ha szakmai segítségre van szükséged akkor a fenti telefonszámainkon várjuk a hívásodat, vagy, küldj nekünk e-mailt. 

A vésőgépek

A vésőgépek kategóriája az építőipar és a felújítások elengedhetetlen eszközeit foglalja magában. Több tucatnyi különböző típusú vésőgép található ebben a kategóriában, melyek kifejezetten az olyan kemény anyagok, mint a beton, tégla vagy kő eltávolítására és formázására szolgálnak. A vésőgépek használata esszenciális minden olyan munkálatnál, ahol az anyagok eltávolítását nagy pontossággal és hatékonysággal kell elvégezni.

A vésőgépek kiválasztásakor a legfontosabb szempontok közé tartozik a gép teljesítménye, tartóssága és a felhasználói kényelem. Ezek az eszközök rendszerint nagy teljesítményű motorral és erős pneumatikus rendszerrel rendelkeznek, amelyek garantálják a gyors és hatékony munkavégzést.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni vésőgép vásárlásakor?

Sajnálatos, hogy Magyarországon még mindig az egyik legfontosabb vésőgép választási szempont az ár. A szerszámKell oldalán, mi kizárólag olyan vésőgépeket forgalmazunk, melyek kimagasló minőségűek, és amelyeket mi is szívesen használnánk akár a saját építkezésünkön, felújításunkon arra, hogy a vésőgép segítségével kivéssünk egy falat, vagy egy padlót. A nálunk megtalálható vésőgépek pneumatikus elven működnek, sűrített levegő segítségéve ütnek. A vésőgép feje nem forog, hanem előre hátra mozog.

A vésőgép kiválasztásánál három dologra kell odafigyelni: egyrészt arra, hogy a gép nehéz és munka közben visszaüthet, rázkódik, ezért érdemes olyat választani amelyik könnyen megfogható megtartható. A nagyobb márkák ilyenek. Fontos a vésőgép teljesítménye, ami Joule-ban van megadva. Minél magasabb a szám annál hatékonyabb, erősebb gépünk lesz. Fontos a vibrációs érték: erre mindig figyeljünk oda, mert ez minél alacsonyabb annál kényelmesebb a munka.

A vésőgép kiválasztásánál több tényezőt is mérlegelni kell:
- Teljesítmény: A magas wattszám vagy ütőerő azt jelenti, hogy a gép képes lesz megbirkózni a keményebb anyagokkal is.
- Súly: Egy nehezebb gép stabilabb lehet, de a könnyebb modellek kényelmesebbek lehetnek hosszútávú használat során.
- Fogantyú és markolat: Az ergonomikusan tervezett fogantyúk és rezgéscsillapítás csökkenthetik a felhasználó fáradtságát.
- Ár-érték arány: Fontos megfontolni, hogy a beruházás milyen hosszú távon térül meg, figyelembe véve a gép minőségét és megbízhatóságát.

Hogyan lehet biztosítani a vésőgépek hosszú távú működését?

A vésőgépek karbantartása kulcsfontosságú a hosszú távú megbízhatóság és teljesítmény érdekében. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk meg a gépet, különösen a vésőfej környékét, ahol a törmelék felhalmozódhat. Ezenkívül rendszeresen ellenőrizzük a vésőfej élességét és állapotát, és szükség esetén cseréljük ki az elhasználódott alkatrészeket.

Milyen előnyökkel jár a vésőgépek használata más típusú gépekkel szemben?

A vésőgépek speciálisan arra lettek tervezve, hogy nehéz anyagokból vésésre, törésre vagy formázásra szolgáljanak. A legnagyobb előnyük, hogy képesek gyorsan és hatékonyan dolgozni olyan anyagokon, mint a beton vagy kő, ahol más típusú gépek, mint például a normál fúrókalapácsok, nem bizonyulnak elegendőnek. Ez teszi őket elengedhetetlen eszközzé különösen az építőipari és bontási munkálatokban.

A vésőgépek összehasonlításában kiemelkednek az olyan szempontok, mint az ütőerő és a speciális vésőfunkciók, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy hatékonyabban és gyorsabban végezzék el a nehéz bontási és vésési feladatokat, mint a hagyományos fúrókalapácsok vagy ütvefúrók. Ezáltal a vésőgépek ideálisak olyan munkákhoz, ahol a precizitás és a nagy teljesítmény a legfontosabb.

A vésőgépekkel kapcsolatos leggyakoribb problémák közé tartozik a túlmelegedés és a mechanikai kopás. Ezek elkerüléséhez fontos a rendszeres karbantartás és a megfelelő működési körülmények biztosítása, mint például a megfelelő kenés és a gép tisztán tartása. A meghibásodások elkerülése érdekében fontos, hogy csak megfelelő minőségű tartozékokat és vésőfejeket használjunk, és tartsuk be a gyártó által előírt használati útmutatót.