Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Távolságmérők

Lézeres távolságmérők melyek kezdik felváltani a mérőszalagokat különösen a felmérések területén, mivel gyorsak, pontosak, területet felületet, űrtartalmat számítanak, memóriával rendelkeznek. Stabila, Makita és Einhell lézeres távolságmérő széles választékban, országos házhoz szállítással a SzerszamKell barkácsáruházból

Rendezés:
Rendelésre 2-3 napon belül
19.780 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
19.140 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
22.350 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
1.540 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
1.420 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
37.900 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
11.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
9.490 Ft

Tudj meg többet a távolságmérő eszközökről


Számos szakember, mint a belsőépítész, lakberendező vagy építész, munkaeszközét képezi a távolságmérő, hisz munkájuk egyik fő része a távolság és felületmérés. Azonban a magánembereknek is szükségük lehet olykor, igaz nem túl gyakran erre a mérőeszközre, leginkább építkezések, lakberendezés alkalmával. Régen távolság mérésre és hosszúság mérésére a ma is igen népszerű mérőszalagot használták, amely sok esetben nagyon hasznos, azonban a távolságmérés ezzel a mérőeszközzel igen lassú és körülményes. Ma már erre a feladatra korszerű lézeres távolságmérő berendezéseket használják, amelyek azontúl hogy, távolságokat összeadják, alkalmasak a területszámításra és térfogat számításra is.

Lézeres távolságmérő

Nyilván régen is mértek távolságokat, igaz lassabban és körülményesebben. A távolságmérés bevált módja az volt, hogy legugolva a mérőszalagot egymás után igazgatták és így mérték le az épület hosszát. A kapott adatok papírra, majd kiszámításra kerültek, azonban előfordult, hogy ezek a mérések pontatlanok voltak.
A  technika fejlődésének köszönhetően a lézeres távolságmérővel egy ember is könnyedén eltudja végezni a méréseket, nem úgy mint a régi mérőszalagos módszerrel ellentétben.  Vannak esetek , hogy a terepviszonyok némi nehézséget okoznak, például egy építési törmelék. Ilyenkor szerencsés, hogy a kijelzőn azonnal láthatjuk a mért adatokat, sőt az tárolásra is kerül a távolságmérő memóriájában, sőt néhány gombnyomással bonyolultabb számításokat is elvégezhetünk vele. 
A lézeres távolságmérő további előnye, hogy képes közvetett hosszmérésre is. Ez a sajátossága akkor használható ki, ha a távolság közvetlen mérését valami meggátolja, valamilyen akadályba ütközik a lézersugár. Adódhat olyan alkalom is,amikor sötétben  vagy tűző napsütésben kell mérni erre jelent kiváló megoldást a távolságmérő eszköz kivilágítható kijelzője. Olyan kiegészítők teszik könnyebbé a távolságmérő eszközzel való munkát, mint a lézerpont kereső szemüveg, ennek leginkább szabadban vesszük nagy hasznát.

Ultrahangos távolságmérő

A távolságmérők másik csoportjába az ultrahangos készülékek tartoznak. Működési elvük a denevérek navigációs rendszeréhez hasonló, így a kibocsájtott ultrahang visszaverődése alapján méri be a távolságot. A lézerjel csupán célzásra szolgál, de használatával vigyázni kell, ugyanis a gondatlan használat szemsérülést okozhat. 
Az ultrahangos távolságmérő népszerűsége messzemenően elmarad a lézerrel operáló egységekétől, köszönhetően pontatlanságuknak. Mivel a tervezésnél milliméterek is számítanak, így a sokkal inkább lézeres távolságmérőt részesítik előnyben a szakemberek, megbízhatóságuk és pontosságuk véget.  Pontosságuk annak köszönhető, hogy a lézer saját visszaverődő jelét méri be. 

A távolságmérő használata

Mint minden eszköznek, így a távolságmérő kezelésének is megvannak a szabályai, melyekkel nem árt, ha tisztában vagyunk.  Mikor mérést végzünk az  ultrahangos eszközzel, mindenképp tartsuk teljesen vízszintes vagy függőleges helyzetben. A vízszintes beállításban szintezők vannak segítségünkre. Az ultrahangos készüléknél célfelületet merőlegesen érje az ultrahang, ami a lézeres szálkereszttel ellenőrizhető.
A mérőhang visszaverődése a nagy, sima felületeknél a legoptimálisabb. Vigyázni kell, hogy a kúp alakban terjedő ultrahang semmilyen akadályba ne ütközhessen. Ha hosszú távolságokat mérünk, mindenképp olyan területet válasszunk, amely legalább 3x3 méter nagyságú. 
A lézeres távolságmérő esetében nem befolyásoló tényező, hogy a fénysugár merőleges legyen a visszaverő felületre, azonban a kapott értékre kihatással van.  Ferde szögben érkező fénysugárnál pontról-pontra más eredményt kapunk, mert a készülék a fénysugár hosszát fogja kijelezni.