Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Munkavédelmi felszerelések

A munkavédelem az a terület, amely az emberek munkahelyi biztonságával a munkakörülményeivel foglalkozik. A különböző munkahelyeken egymásról eltérő munkavédelmi eszközöket (kötelező) vagy érdemes biztosítani a munkavállalónak. Mi a Szerszámkell-nél egy helyre gyűjtöttük a nálunk beszerezhető elengedhetetlen, vagy a munkát megkönnyítő munkavédelmi eszközöket azért, hogy a munkatársaid minden esetben kényelmes és biztonságos körülmények között dolgozzanak.

Munkavédelmi felszerelés vásárlása: az alapok és elengedhetetlen eszközök

Az optimális munkavédelmi felszerelés meghatározó szerepet játszik minden ipari és barkács tevékenységben. Ahhoz, hogy hatékonyan végezhessük munkánkat, elengedhetetlen, hogy megfelelő védelemmel legyünk ellátva. De milyen szempontokat kell figyelembe venni egy ilyen felszerelés kiválasztásakor? Melyek az alapvető eszközök, melyekre mindenki számítson? Tekintsünk át néhány fontos tudnivalót.

A megfelelő munkavédelmi felszerelés kiválasztásának fontossága

Az első lépés mindig az, hogy megértsük, miért olyan fontos a megfelelő munkavédelmi felszerelés kiválasztása. Az ilyen típusú felszerelések nem csupán a törvényi előírásoknak való megfelelést szolgálják, hanem az egészségünket és biztonságunkat is védelmezik. Különböző munkaterületeken más és más típusú védőfelszerelés szükséges, ezért alaposan fel kell mérnünk az adott tevékenység kockázatait és az ezek elleni védelem módjait.

A kockázatok értékelése és az ehhez illeszkedő felszerelés kiválasztása

Az első lépés a megfelelő felszerelés kiválasztásában az adott kockázatok felmérése. Például, ha a munkavégzés magasban történik, akkor fontos lehet a fejvédő használata, míg egy hegesztőmunka során a megfelelő védőmaszk és kesztyűk lesznek kiemelten fontosak. Minden tevékenység más típusú felszerelést igényel, és ezek pontos meghatározása kulcsfontosságú a megfelelő védelem biztosításában.

Alapvető munkavédelmi eszközök

Az alapvető munkavédelmi eszközök közé tartoznak olyan elemek, mint a védősisakok, szemüvegek, védőruházat, védőkesztyűk és védőcipők. Ezek az eszközök az általános munkavédelmi szabályoknak megfelelően segítik a munkavállalókat az esetleges balesetek megelőzésében és a személyes biztonságuk megőrzésében.

A megfelelő munkavédelmi felszerelés kiválasztása kulcsfontosságú mind a személyes biztonság, mind a hatékony munkavégzés szempontjából. Az alapos kockázatértékelés és az ehhez illeszkedő felszerelések használata elengedhetetlen a munkavégzés során.

Miért ilyen fontos a munkavédelem?
Mert minden munkahelynek vannak biztonsági kockázatai. Ezek a biztonsági kockázatok a legalacsonyabbtól akár az életveszélyes munkavégzésig is terjedhetnek. A közvetlenebb és legveszélyesebb körülmények lehetnek tüzek, robbanások, vegyi veszélyek vagy más olyanok, amelyek közvetlen (élet)veszélyt jelentenek a munkavállaló életére.  Az enyhébb problémák közé tartoznak az ergonómiai kihívások, a munkaterhelés, a szellemi kapacitás és a munkavállalók általános közérzete. 
Bármilyen üzletágban is tevékenykedsz mindig fennáll annak a lehetősége, hogy valakivel baleset történik. A megfelelő munkavédelemmel, a munkavédelmi szabályok betartásával egyszerű, olcsóbb bekerülési eszközökkel jelentős pénzösszeget tudsz megtakarítani hiszen nem büntetnek meg  a munkavédelmi hiányosságok miatt, illetve balesetmentes lesz a munkavégzés így nem kell számítanod „munkaerő kiesésével”. Meglepő, de a munkavédelemnek komoly PR értéke van, hiszen azoknál a cégeknél, vállalatoknál mindenki szívesebben dolgozik, ahol a munkavédelemre komoly hangsúlyt fektetnek. 

Íme a Szerszámkell kínálatában megtalálható munkavédelmi eszközök

Leesés elleni védelmi eszközök
Szomorú statisztika, hogy bár számtalan leesés elleni védelmi eszköz közül tudunk válogatni, a mai napig a vezető baleseti ok. A leesés elleni védelmet általában ott alkalmazzák, ahol a munkavállalók magasban végzik feladataikat, de ugyanígy szükséges, amikor a munkavállalók meredek vagy csúszós felületeken dolgoznak. Az előírások szerint a munkáltatóknak úgy kell berendezniük a munkahelyet, hogy a munkavállalók ne tudjanak leesni a platformokról és a magasban található munkaállomásokról vagy a padlón át a mélybe sem. A munkahelyzet beállító övek, a testhevederek (melyek gyakran zuhanásgátlóval is el vannak látva) megnyugtató védelme mellett a rögzítőköteleknek, a hevederszalagoknak és a karabinereknek is nagy biztonsági jelentősége van. Az energiaelnyelők, lezuhanásgátlók lassan állítják meg a zuhanást így nem okoznak sérülést, a visszazuhanó zuhanásgátlók és a csörlős mentőállványok nagy segítséget nyújthatnak az élet megóvásában.

Fej- és arcvédők
Biztosan láttál már építkezésen arc- és fejvédő nélkül mozgó munkásokat: ők gyakran az életükkel játszanak, hiszen elég egy fentről lehulló nehezebb tárgy, nem várt gőz, forróság, vegyi anyag és máris súlyos sérülést szerezhetnek. Az arcvédelem az arcon viselt speciális egyéni védőeszközöket (PPE) jelenti, beleértve a védőszemüveget, a légzőkészüléket és a különböző arcvédő eszközöket. Ez az egyéni védőeszköz védi a szemet, az orrot és az arc többi részét a munkahelyi veszélyek, például a vegyi égési sérülések, a mérgező légnemű részecskék és a sugárzás ellen, hogy csak néhányat említsünk. A Szerszámkell-nél komolyan vesszük ezeket az eszközöket ezért találsz nálunk szájmaszkokat, pormaszkokat, védősisakokat, védőszemüvegeket, hallávédőket és akár vészhelyzeti megoldásokat is. 

Védőeszközök, munkaruhák
A védőeszközök (a sálak, sapkák, kesztyűk, elektromos szigetelők, eső elleni ruhák, hő, sav és lángálló felszerelések) egy fontos biztonsági réteggel védik meg a munkavállalót az extrém, vagy a váratlan körülmények ellen. Fontos, hogy ezek az eszközök ne silány hamisítványok, utánzatok legyenek, hiszen a munkatárs egészsége is múlhat rajta. Nálunk csak ismert gyártók tökéletes minőségű termékeit találod, nézz szét és válaszd a neked megfelelőt.

Egyéb munkavédelmi eszközök
Az „egyéb munkavédelmi eszközök” kategóriánkban megtalálsz minden olyan terméket, melyek lehet, hogy csak ritkán kellenek ám preventív módon megvédik a munkatársaidat a sérülésektől, vagy könnyebbé / biztonságosabbá varázsolják a munkát. Ismerd meg a szortimentet és válaszd ki a számodra kellő darabokat!