Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Csőfogó kulcs, csőfogó készlet

A csőfogó kulcs vagy csőfogó készlet egy olyan szerszám, amelyet általában mechanikus munkálatokhoz használnak. Ez egy csavarozó fogó, amelynek állítható szárai vannak, lehetővé téve, hogy különböző méretű csöveket, csavarokat vagy anyákat fogj meg. Ezt a szerszámot általában autószerelők, vízvezeték-szerelők vagy általános szerelők használják, és segít az erősített fogással a hatékonyabb és biztonságosabb munkavégzésben. Lejjebb görgetve megtekintheted aktuális termék kínálatunkat és kedvező csőfogó árak mellett rendelhetsz webshopunkból!
Rendezés:

Festa patentfogó, 220mm

Központi raktáron
1.820 Ft

Genius Tools csőfogó, 90°, 48"

Jelenleg nem elérhető
136.990 Ft

BGS-525 Csőfogó 1"

Jelenleg nem elérhető
5.550 Ft

BGS-526 Csőfogó 1,5"

Jelenleg nem elérhető
8.640 Ft

BGS-527 Csőfogó 2"

Jelenleg nem elérhető
13.690 Ft

BGS-540 Egykezes csőfogó 10"

Jelenleg nem elérhető
3.890 Ft

BGS-541 Egykezes csőfogó 12"

Jelenleg nem elérhető
5.360 Ft

BGS-542 Egykezes csőfogó 14"

Jelenleg nem elérhető
6.430 Ft

BGS-543 Egykezes csőfogó 18"

Jelenleg nem elérhető
9.110 Ft

BGS-544 Egykezes csőfogó 20"

Jelenleg nem elérhető
12.490 Ft

Richmann csőfogó, CrV, 1"

Áruházi raktáron
6.930 Ft 4.850 Ft
30%

Richmann csőfogó, 1,5"

Rendelésre 2-7 nap
10.390 Ft

Richmann csőfogó, 2"

Rendelésre 2-7 nap
16.790 Ft

Stalco csőfogó, S pofa, CrV, 1"

Rendelésre 2-7 nap
6.260 Ft -tól

A csőfogó egy olyan eszköz, amelynek fő célja, hogy fogást nyújtson csöveken, csavarokon vagy anyákon. Amit különlegessé tesz, az az állítható szár, amelynek köszönhetően alkalmazkodni tud különböző méretű tárgyakhoz. Ez rendkívül fontos, mert lehetővé teszi a hatékony és biztonságos munkavégzést.

Nagyon fontos megérteni, hogy a csőfogó nem csupán egy egyszerű fogó vagy csavarhúzó, hanem egy speciális szerszám, amelyet kifejezetten bizonyos munkálatokhoz terveztek. És nagyon sok iparágban elengedhetetlen eszköz lehet. Például az autószerelésben, vízvezeték-szerelésben, fémiparban és általános szerelési munkák során is rendkívül hasznos lehet. 

I. Csőfogó kulcs méretek és típusok

A csőfogók széles választékban érhetők el különböző méretekben és típusokban. Fontos megérteni a különbségeket és meghatározni, hogy milyen méretű szerszámra van szükségünk a konkrét munkához.

Az első lépés a megfelelő méret kiválasztása. A csőfogók általában fogókapacitással rendelkeznek, amely megadja a maximális méretet, amelyet a fogó képes megragadni. A fogókapacitás általában hüvelykben vagy milliméterben van megadva, ez alapján tudod megállapítani, hogy mekkora szerszám kell számodra.

A típus is fontos szempont. Két fő típust különböztethetünk meg: az önmetsző és a nem önmetsző csőfogókat. Az önmetsző csőfogók olyan fogószárakkal rendelkeznek, amelyek képesek belemarni a munkadarabba, biztosítva a stabil fogást. A nem önmetsző csőfogóknál nincs fogószár, helyettük markolófelületet használnak a fogáshoz. Mindkét típusnak megvannak a saját előnyei és alkalmazási területei, ezért fontos megfontolni a konkrét munkavégzés igényeit.

Emellett vannak speciális csőfogók is, például a láncos csőfogók, amelyek egy láncot és fogófejet használnak a fogáshoz. Ezeket általában nagy átmérőjű csövek vagy kerek alakú tárgyak fogására használják.

A megfelelő méretű és típusú csőfogó kiválasztása elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez. Ha túl kicsi vagy túl nagy csőfogót használunk, az nemcsak a munka minőségét ronthatja, hanem akár a munkadarab megrongálódásához vagy a sérülésveszély növekedéséhez is vezethet.

II. A csőfogó készlet anyaga és minősége

A csőfogók anyaga és minősége meghatározó tényező a szerszám tartóssága, megbízhatósága és teljesítménye szempontjából. A következő anyagokat gyakran használják csőfogók készítésére:

1. Acél: Az acél a leggyakrabban használt anyag, hiszen nagy szilárdsága és tartóssága miatt ideális választás. Fontos azonban, hogy a csőfogó acélja jó minőségű legyen, mivel a rossz minőségű acél könnyebben deformálódhat vagy meghibásodhat a használat során.

2. Króm-vanádium acél: Ez az ötvözött acél kiváló tartósságot és ellenállást biztosít. A króm-vanádium acélból készült csőfogók általában ellenállóbbak az erőteljes használattal szemben, és hosszabb élettartamot nyújtanak.

3. Titánium: A titánium csőfogók rendkívül könnyűek és ellenállók. Ezek a szerszámok ideálisak olyan helyzetekben, ahol a súly csökkentése vagy a hordozhatóság fontos szempont.

Mindegyik anyagnak megvannak a saját előnyei és korlátai. A jó minőségű anyagokból készült csőfogók általában drágábbak lehetnek, de hosszú távon megtérülnek a tartósság és a megbízhatóság szempontjából.

Ezenkívül a csőfogó minősége is befolyásolja a teljesítményt. Fontos, hogy ellenőrizzük a fogópofák illeszkedését, az állíthatóságot és az egész szerkezetet, hogy biztosak lehessünk a pontos és erős fogásban.

Érdemes beruházni egy jó minőségű csőfogóba, amely megbízhatóan teljesít és hosszú távon szolgál majd.

III. Állíthatóság és fogóerő

Az állíthatóság és a fogóerő a csőfogók fontos tulajdonságai, amelyek meghatározzák, hogy milyen méretű és erősségű tárgyakat tudnak megragadni, valamint mennyire stabilan és erősen tudják azt tartani. Ezek a szempontok nagymértékben befolyásolják a csőfogó használhatóságát és hatékonyságát.

Az állíthatóság lehetővé teszi a száraknak a nyitását és zárását, hogy alkalmazkodjon különböző méretű tárgyakhoz. A jó minőségű csőfogóknál könnyedén állítható a fogószár, és a fogás mérete precízen beállítható az adott munkadarabhoz. Ez nagyban megkönnyíti a munkavégzést és biztosítja a pontos fogást.

A fogóerő a csőfogó erejét jelenti, amellyel megragadja a tárgyakat. Fontos, hogy a szerszámunk megfelelő fogóerővel rendelkezzen ahhoz, hogy stabilan és biztonságosan tartson meg különböző anyagokat. Az optimális fogóerőt az adott munkadarab jellemzői határozzák meg, például az anyag keménysége vagy az alkalmazott erő.

A csőfogók fogóereje általában az állíthatósággal arányos, azaz minél nagyobb a fogószár állítási tartománya, annál nagyobb a fogóerő is. Fontos azonban, hogy ne használjunk túl erős fogóerőt az adott tárgyra, mert ez megrongálhatja azt.

A megfelelő állíthatóság és fogóerő alapvető fontosságú a hatékony munkavégzéshez. Ha a csőfogó nem tud megfelelően megragadni vagy nem rendelkezik elegendő erővel, akkor instabil fogás és hibás munka eredményezhető. Ezért érdemes olyat választani, amelynek állíthatósága és fogóereje megfelel a tervezett feladatoknak.

IV. Ergonómia és kényelem

Az ergonómia és a kényelem szempontjai nemcsak a munka kényelmét és hatékonyságát befolyásolják, hanem a hosszú távú használat során is jelentős különbséget jelenthetnek. A következő tényezőkre érdemes figyelmet fordítani a leendő termék kiválasztásakor:

1. Markolat kialakítása: A csőfogó markolatának kényelmes és ergonomikus kialakítású kell lennie. Ez segít csökkenteni a kéz és az ujjak fáradtságát és kényelmetlenségét hosszabb munkafolyamatok során. Az ergonomikus markolat jobb fogást és irányítást nyújt, csökkentve a csúszást és a kényelmetlenséget.

2. Fogópofák felülete: A fogópofák sima és tapadásmentes felülete előnyös, mivel ezek lehetővé teszik a jobb tapadást és csökkentik a csúszást. Ha a fogópofák nem megfelelően tapadnak, akkor nehéz lehet biztos fogást kialakítani a munkadarabon, ami növelheti a sérülésveszélyt és ronthatja a munka minőségét.

3. Súly: A csőfogó súlya szintén fontos tényező, különösen hosszabb munkafolyamatok vagy hordozható feladatok esetén. A könnyű csőfogók kényelmesebbek és könnyebben kezelhetők hosszabb ideig tartó használat során. Azonban fontos megtalálni az egyensúlyt a könnyű súly és a megfelelő tartósság között.

4. Kiegészítő funkciók: Néhány csőfogó rendelkezhet kiegészítő funkciókkal, mint például csúszásmentes markolat, munkadarab tartó vagy gyorskioldó mechanizmus. Ezek a funkciók még inkább növelhetik a kényelmet és a hatékonyságot a munkavégzés során, ezért érdemes figyelembe venni őket a vásárlás során.

Az ergonomikus és kényelmes csőfogók nemcsak a felhasználó kényelmét és hatékonyságát javítják, hanem hosszú távon is segítik a megfelelő munkavégzést és csökkentik a sérülésveszélyt, ezért  érdemes olyat választani, amely megfelel ezeknek a szempontoknak, és hozzájárul a kényelmes és hatékony munkavégzéshez.

V. Biztonság és tartósság

Fontos szempont a biztonság és a tartósság. Ez két kulcsfontosságú tényező, amelyek garantálják a felhasználó és a munkadarab védelmét, valamint a szerszám hosszú élettartamát. A következőkben részletezzük ezeket a szempontokat:

1. Biztonság: Stabilan és biztonságosan kell tartania a munkadarabot. Fontos, hogy a fogópofák megfelelően illeszkedjenek és megragadják a tárgyat anélkül, hogy az elmozdulna vagy megsérülne a fogás közben. A csúszásmentes fogópofák és a megfelelő fogóerő biztosítja a stabilitást és minimalizálja a sérülésveszélyt.

2. Tartósság: A csőfogó anyagának és kialakításának tartósságnak kell lennie, hogy ellenálljon a hosszú távú használatnak és a nehéz terhelésnek. A jó minőségű darabok strapabíró anyagból készülnek, és ellenállnak az ütéseknek, deformálódásnak vagy meghibásodásnak. A tartósság hozzájárul a hosszú élettartamhoz és megbízhatósághoz.

3. Ellenálló képesség: Ellenállónak kell lenniük a korróziónak és a rozsdának, különösen akkor, ha vízzel vagy kémiai anyagokkal érintkeznek. Az ellenálló bevonat vagy az acél ötvözetek használata segít megvédeni a csőfogót a károsodástól és meghosszabbítja az élettartamát.

4. Karbantarthatóság: A könnyű karbantarthatóság is fontos tényező a csőfogók esetében. A könnyen cserélhető fogópofák és az olajozási pontok hozzájárulnak a csőfogó hosszú távú fenntarthatóságához. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk és kenjük meg a csőfogót, hogy megőrizzük annak teljesítményét és tartósságát.

A megbízható csőfogók védelmet nyújtanak a felhasználó és a munkadarab számára, valamint csökkentik a károk és balesetek kockázatát. Tehát érdemes olyat választani, amely magas szintű biztonságot és tartósságot nyújt.

VI. Csőfogó ár és minőség

Az ár és minőség összefüggése minden vásárlás során fontos szempont, így a csőfogók esetében is. Az olcsóbb darabok gyakran kevesebb minőségi tulajdonsággal rendelkeznek, míg a drágábbak jobb minőséget és tartósságot kínálhatnak. Fontos azonban megérteni, hogy az ár nem mindig jelent egyenes arányosságot a minőséggel. Az olcsóbb csőfogók általában alacsonyabb minőségű anyagokból készülnek, és nem tartanak olyan hosszú ideig, mint a prémium kategóriás csőfogók. Azonban a legdrágább csőfogó sem mindig jelenti a legjobb minőséget.

Amikor a csőfogók árát és minőségét nézzük, néhány tényezőre kell figyelmet fordítani:

1. Anyagminőség: A csőfogó anyagának minősége nagyban befolyásolja a tartósságot és a teljesítményt. A magas minőségű acél, nikkel vagy króm bevonatú csőfogók tartósabbak és ellenállóbbak a rozsdának és a korróziónak. Fontos ellenőrizni az anyagminőséget, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a csőfogó hosszú távon is megbízható marad.

2. Márka hírneve: Egy jól ismert és megbízható márkát választva nagyobb esélyünk van a minőségi csőfogó megszerzésére. Az ismertebb márkák gyakran a minőségi garanciát és a megbízhatóságot képviselik, és általában szigorú minőségellenőrzésen esnek át.

3. Felhasználói értékelések és vélemények: Webshopunkban minden terméknél van lehetőség véleményt írni, így ezeket érdemes megnézned, hogy a korábbi vásárlók mit tapasztaltak a termékkel kapcsolatban.

4. Szakmai vélemények és ajánlások: Szakemberek, műhelyek vagy szakmai fórumok gyakran ajánlanak bizonyos márkákat és modelleket a megfelelő minőség és tartósság érdekében. Ezért érdemes tájékozódni és kikérni a szakértők véleményét is.

Az ár és minőség megfelelő egyensúlya segít biztosítani, hogy megbízható és tartós csőfogót válasszunk, ami hosszú távon megtérül és hatékonyan szolgálja a munkavégzést.