Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Gépi bit-dugókulcsfejek (Imbusz, Torx, Spline...)

Gépi azaz légkulccsal meghajtható Cr-Mo alapanyagú bit-dugókulcs fejek profi minőségben széles választékban. Lapozz lejjebb és válaszd ki a munkádhoz kellő készletet, eszközt!

Rendezés:

Genius Profi Gépi Lapos Bitfej 1/2" 10mm

Áruházi raktáron
2.060 Ft 1.650 Ft
20%

Genius Profi Gépi Torx Bitfej 1/2" T10

Áruházi raktáron
2.240 Ft 1.180 Ft
47%

Genius Profi Gépi Torx Bitfej 1/2" T20

Áruházi raktáron
2.450 Ft 1.840 Ft
25%

Gépi bit fejek és készletek

A bit fej egy szabvány méretű, hat oldallapú behajtó mely különböző kivitelű lehet - ami a csavarfej kialakítást illeti, lapos, kereszt Pz, kereszt Ph, torx, imbusz, vagy bármely létező csavarfejhez készülhet bit, akár különböző hosszban is a normál 75mm-től egészen 250mm-ig. A másik nagy csoport a bit-dugókulcs. Ez a szerszám ötvözi a dugókulcs készletek sokoldalúságát és a kialakítás által biztosított gyors szerszámcserét a multi csavarfej kialakítással. A dugókulcsok alapvetően a hatlapfejű csavarokhoz készültek. Azonban a bit-dugókulcsok egy dugókulcs befogású adapterbe belesajtolt bitfej.

Így már nem csak hatlapfejű csavarokat lazíthatunk illetve húzhatunk meg racsnis kulccsal. A gépi vagy más néven üthető, azaz légkulccsal is használható bit dugókulcsfejek alapvetően nem különböznek a kézi társaiktól, hasonló méretűek, annyi a különbség, hogy vastagabb a faluk illetve alapanyaguk Cr-Mo króm-molibden ötvözet feketére foszfátozva. A befogási méret és a kulcsnyílás értelemszerűen megegyezik a kézi változatéval. A gépi bit-dugókulcsokat, gépi torx illetve gépi imbuszkulcsokat kézzel is lehet használni, azonban a kézi kivitelt nem érdemes légkulccsal, mert a Cr-Va ötvözet ütések hatására szétnyílik.

A Torx csavarokat és a hozzá használható csavarhúzókat úgy fejlesztették ki, hogy azok maximális nyomaték átvitelekor sem fordulnak ki a csavarfejből, szemben például a PZ csavarhúzókkal, melyek kifejezetten a túlhúzás megakadályozására szolgálnak. A Torx csavarokat főként nyomatékkulcsokkal használják például elektronikai berendezések összeszerelésénél, autó- és bicikli gyártásban, ahol fontos szempont, hogy a csavarhúzó feje a kívánt szorítóhatás elérése előtt ne forduljon ki a csavarból. Korábban a speciális Torx csavarok alkalmazásának egyik nem elhanyagolható szempontja volt az, hogy az ilyen típusú csavarokhoz eszköz hiányában laikusok nehezen tudtak hozzáférni, így főként szakszervizek végezhették el az ilyen típusú csavarral zárt munkálatokat. Az egyre bővülő piaci kínálatban azonban ma már könnyen beszerezhető eszköznek számít.

A gyártók épp ezért ma már úgynevezett biztonsági Torx csavarokkal próbálják megoldani a korlátozott hozzáférést. Ezeknek a Torx csavaroknak a kialakításában egy kisméretű csap található a csavarfej közepén, így csak olyan Torx (TR) csavarhúzóval lehet oldani és feszíteni a csavart, melyek a csillagforma közepén furattal rendelkeznek. A Torx TR felülről kompatibilis a sima Torx T szabvánnyal, azaz a Torx TR csavarhúzók használhatóak Torx és Torx TR csavarokhoz is. A Torx csavarok méretezése jellemzően T betűvel kezdődik és 1-100 közötti értékkel jelölik. A hex csavarhúzók a köztudatban imbuszkulcsként szerepelnek, s így kivételt képeznek a bevezetőben említett névmeghatározásból, hiszen az imbusz kulcsok is a belső kulcsnyílású csavarok közé sorolhatóak. Az imbuszkulcs egy csavarozó szerszám, ami a hatszögletű lyukkal rendelkező imbuszcsavarok oldására és szorítására alkalmas. Az imbuszcsavarokat főként kerékpároknál és bútoroknál alkalmaznak.

Gépi torx készlet, gépi imbuszkulcs készlet, gépi bit készlet, keresd bármelyiket is, webshopunkban elérhetőek, görgess fel és rendelj termékeink közül!