Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Elektromos hosszabbítók, elosztók és kábeldobok

Beltéri és kültéri hosszabbítók fűnyíróhoz, elosztók széles választékát találja a SzerszamKell online barkácsáruházban. Országos házhoz szállítás minden villamossági termékre, hosszabbítóra és elosztóra, hatalmas raktárkészlet, kedvező árak...

Rendezés:
Rendelésre 2-3 napon belül
1.190 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
10.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
63.990 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
27.980 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
1.270 Ft

Hosszabbító kábel

 

Otthonunk tervezésekor igen előre látónak kell lennünk az elektromos hálózat kiépítését illetően, azonban minden próbálkozásunk ellenére sem tudunk annyi csatlakozási helyet létrehozni, amely elegendő lenne. Hisz egy új lámpa vagy egy újonnan vásárolt televízió áramellátása máris felveti az elektromos hálózathoz való csatlakoztatás problémáját. 
Ha nincsen elegendő csatlakozásra alkalmas dugaszoló aljzat vagy azok nincsenek elég közel a csatakoztatni kívánt eszközhöz, akkor nyújtanak kiváló megoldást a hosszabbító kábelek. Így gyorsan és praktikusan orvosolható ez a probléma. Az egyedüli dolog, ami olykor zavaró lehet, ha a hosszabbító kábel nem alkalmi használatáról van szó és a lakásban tekeregnek a kábelek. Ez őszintén szólva nem a legelegánsabb megoldás.

Biztonságos hosszabbítók

Mint minden, így a hosszabbító kábel használata is rejt némi veszélyt magában.  Azt gondolhatnánk, hogy a hosszabbítók mind megfelelnek az általuk támasztott szabványoknak és előírásoknak és biztonságos használatuk. Ez mindaddig így is van, míg a hosszabbítókat szaküzletekben vásároljuk meg. 
Az olcsó hosszabbítók kapcsán nem lehetünk biztosak abban, hogy a megvásárolni kívánt termék mindenben megfelel a szabványnak, illetőleg közel sem biztos, hogy  szabványok szerinti azonosító jelölések megfelelőek vagy a gyártás közben kellően ellenőrizték a bekötési pontokat. A legnagyobb biztonsággal azok a hosszabbító kábelek használhatók, amelyeken gyárilag szerepel a CE jelzés. 
Egy másik szempont a hosszabbító túlterhelése, ugyanis előfordulhat az, hogy a több csatlakozóhelyes hosszabbítóba olyan fogyasztókat csatlakoztatunk, amely már túlterheli azt. Ennek elkerülése véget a gyártók segítségül feltüntetik a maximális terhelhetőséget, ez általában 10 és 16 A között van. A több csatlakozóhelyes hosszabbítókon a maximális terhelhetőség értéke az összes rácsatlakoztatott készülék együttes teljesítmény felvételére vonatkozik. 
A hosszabbító kábel túlterhelésének elkerülése véget, csak ezt a teljesítményt meg nem meghaladó készülékeket szabad rácsatlakoztatni. 
Egy további fontos szabály, melyet nem hagyhatunk figyelmen kívül a 10-20 méteres hosszabbító kábelek esetében, az az hogy, feltekerve ne használjuk, ugyanis ilyenkor tekercsként viselkednek és az örvény áramnak köszönhetően felmelegszenek. Vagyis a nagy teljesítményű fogyasztók használatakor a kábelt kihúzva a kábeldobból vagy arról letekerve használjuk.
A szabadban használt gépek mindegyikéről elmondható, hogy földelt védőérintkezős, továbbá a hosszabbítók is védő eresek, ezek csupán földelt dugaszoló aljzatba csatlakoztathatók. Ezen szabály betartásával kiküszöbölhető az áramütés kockázata. 

Némely termékek beépített túlfeszültség biztosítóval is el vannak látva, hogy a hozzájuk csatlakoztatott készülékeket védjék a váratlanul előforduló túlfeszültségtől.