Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Kalapácsok, Satuk

Üdvözlünk a kalapácsok és satuk világában, amelyekből legalább egy-egy típusnak minden műhelyben helye van. Ha úgy érzed, itt az ideje beújítani valamelyikből, görgess lentebb és bátran vessz el a kínálatban, hiszen számtalan különböző verziót találhatsz mindkét kategóriában. Márka és ár alapján rögtön szűrni is tudsz, de a termékekre kattintva alaposabban is megismerheted azokat. Amikor pedig megtaláltad és megrendelted a számodra megfelelőt, indulhat a munka!

Rendezés:

Geko asztali satu, 125mm

Rendelésre 2-7 nap
11.690 Ft

Yato Gumikalapács 58mm

Központi raktáron
2.340 Ft

Geko csősatu, 2"

Áruházi raktáron
10.690 Ft

Extol satu fix;150mm, 10 kg

(2)
Áruházi raktáron
24.390 Ft

Festa kalapács, 200g

Áruházi raktáron
914 Ft -tól

Erba Lakatos kalapács, fa nyél 100g

(2)
Áruházi raktáron
1.310 Ft 655 Ft
50%

Extol satu fix; 155mm

Áruházi raktáron
49.290 Ft

Deca salakoló kalapács

Rendelésre 2-7 nap
2.740 Ft

Festa satu, edzett pofával 100mm

Központi raktáron
15.590 Ft -tól

Geko gépsatu, 125mm

Rendelésre 2-7 nap
10.190 Ft

Geko gépsatu, 150mm

Rendelésre 2-7 nap
14.690 Ft

Asztali satu

Az asztali satu egy olyan szerszám, amelyet általában fából készült munkadarabok csiszolására használnak. Ez egy fixált, asztali szerkezet, amelyen a munkadarabot rögzítik, majd különböző csiszolóeszközökkel dolgozzák meg.

Otthoni felhasználásra az asztali satut általában fából készült projektekhez vagy barkácsoláshoz használják. Különösen hasznos lehet, ha olyan tárgyakat szeretnél készíteni vagy javítani, amelyekhez simább felületre van szükség, például bútorokhoz, fa játékokhoz vagy más fajta faipari projektekhez.

Az asztali satu előnyei közé tartozik, hogy stabil alapot biztosít a munkadarabnak, így könnyebben és pontosabban lehet vele dolgozni. Segít a fadarabok simábbá és egyenletesebbé tételében is, ami fontos lehet a végeredmény minősége szempontjából.

Különféle típusú asztali satuk érhetők el, amelyek különböző méretűek és funkciókkal rendelkeznek. Bármilyen otthoni barkácsolást végzel is, a munkaasztal szélén mindenképp legyen egy stabil satu, amely stabilan tartja a munkadarabot, amivel dolgozni szeretnél. Mindegy, hogy fúrás, faragás, csiszolás, vágás, a jó munkához megfelelő stabil terepre van szükséged.

Derékszög satuk hatalmas választékban a SzerszamKell barkácsáruházban

Nincs manapság jó műhely megbízható satuk nélkül. A derékszög satu a csősatuk mellett az egyik leggyakrabban használatos eszköz hobbibarkácsolók és szakemberek műhelyeiben, hiszen rendkívül egyszerűvé tesz bármilyen alkatrész hatékony rögzítését és megmunkálását. Webáruházunkban számodra is hatalmas készletet biztosítunk a legjobb barkács kiegészítőkből, satukból, kalapácsokból és egyebekből. Minőségi Erba és BGS asztali satuk, derékszög satuk, gépsatuk és csősatuk állnak rendelkezésedre rendkívül olcsón, elérhető áron, tehát garantáltan találsz olyat, mely igényeidnek megfelel, hiszen több, mint 200 termék közül választhatsz webáruházunkban. A derékszög satuk szinte mindig asztalra felszerelhető kiszerelésben érkeznek, így munkaasztalodra biztonságosan és praktikusan rögzítheted ezeket a munkaeszközöket. Minden satu öntött acél alapanyagból készül, tartósságuk pedig egyáltalán nem kérdéses. Ezek a termékek alkalmasak munkadarabok rögzítésére azok megmunkálásához, formálásához, csiszolásához.

A BGS acél derékszög satuk már sok éve igen népszerűnek számítanak a szakemberek köreiben, hiszen használatuk rendkívül egyszerű és sokoldalú. Ezek a satuk forgathatók, melyet a 3 szerelési lyuk segíti elő, így teljes mértékben testreszabhatod azt, hogy a satu hogy helyezkedjen el az asztalon. A BGS és az Erba is rendkívül megbízható gyártók, ha műhelyfelszerelésről és elektromos kisgépekről van szó, tehát ezen cégek termékeivel garantáltan jól döntesz. Minden műhelynek szüksége van manapság derékszögű satukra és csősatukra. Webáruházunkat azért hoztuk létre, hogy minden hobbibarkácsoló és szakember elérhető áron szerezhesse be a munkához szükséges eszközöket és kiegészítőket, beleértve ezeket a termékeket is. Ha te is olcsón szeretnél műhelyfelszerelést, szerszámokat, satukat, emelőket és egyéb hasonló termékeket vásárolni, akkor a Szerszamkell.hu-nál tökéletes helyen jársz.

Rengeteg termék áll rendelkezésedre webáruházunkban, melyek online rendelése mindössze pár kattintást vesz igénybe. Rendelj gépsatut az oldalról, görgess feljebb a kínálat megtekintéséhez!

Mindenki szerszáma, avagy a kalapács

Talán nem is nagyon találkozunk olyan munkaterülettel, ahol a jó öreg kalapács ne lapulna meg a szerszámosládában vagy a szerszámfiókban. A kalapács egy olyan eszköz, amelyet nem csak a szakemberek számára nélkülözhetetlen, hanem minden háztartásnak fontos kelléke, hiszen már egy szög beveréséhez is kalapácsra van szükségünk és az egyéb feladatokról még szót sem ejtettünk.

Ezt a kiváló kis eszközt már az ember a kezdetek óta szolgálatába állította, talán az egyik legősibb szerszámunknak is mondható. Egyszerű felépítéssel rendelkezik, de ennek ellenére igen sokcélú az alkalmazása. Sokféle változattal találkozhatunk, hiszen minden szakma a maga igényeire alakította. A legelterjedtebb változata talán a lakatos kalapács. 

A kalapács kialakítása

A kalapácsok két részből állnak; nyélből és a hozzá rögzített kalapácsfejből. A fejet kovácsolt szerszámacélból készítik és az ellenállás fokozása érdekében az ütőfelületet edzéssel keményítik meg.
A gyakori használatra készített lakatos kalapácsok aszimmetrikus fejkialakítással gyártottak. Az egyik oldal négyzet alakú és picit domború, ez erős és célzott ütésekhez használható, a fej másik vége az elvékonyodó ék alaknak köszönhetően pedig a vékony szögek beütésére.
Az, hogy a kalapácsunkkal mekkora ütést vagyunk képesek kivitelezni, meghatározó a fej súlya és a nyél hossza. Az optimális eszközhasználat, hogy a nagy erőkifejtést igénylő munkákhoz a 0,5-1,5 kg súllyal rendelkező kalapácsok a megfelelőek. A finomabb munkákhoz pedig elegendőek a 0,1-0.3 kg súlyúak. A kalapácsokból roppantmód széles termékválasztékot kínálnak a gyártók. A kalapácsok fejméretével a nyélhosszuk is növekszik.
A kiváló minőség biztosítása érdekében ma már több szabvány előírásainak is meg kell felelniük a gyártók kalapácsainak, ilyen a DIN 1014 és 1041. A TÜV/G minőségjelzéssel rendelkező kalapács pedig kétségtelenül kiváló minőséggel bír.

A kalapács feje

Mint már utaltunk rá a fentiekben, a kalapácsok kialakításukat tekintve a szakmákhoz optimalizáltak, azonban egy közös jellemzővel biztosan rendelkeznek, mégpedig, hogy a kalapáccsal mért ütés ellenhatást generál. Ennek köszönhető a kalapács visszarúgása, amely nagymértékben hat a használó kéz- és könyök ízületeire. Ezt legtöbb estben a nyél hivatott tompítani, azonban vannak változatai a kalapácsnak, mint például a sörétes kalapács, ahol is ezt a feladatot a fej látja el. A kalapács fejében elhelyezett sok apró acélgolyó semlegesíti a keletkező visszarúgó erőt. Már-már a felülethez szorítva a kalapács talpát növelik a fej hatékonyságát.  A gumiborítást kapott nyél pedig elnyeli a maradék rezgést. Ezek a különleges kialakítással bíró kalapácsok szakemberek munkaeszközei.
Az általános munkafeladatok elvégzéséhez azonban megfelelőek a hagyományos kialakítású kalapácsok is. A német fejforma a legjellemzőbb, ám sokszor találkozhatunk angol formájú kalapácsokkal is. Ezek a típusok, mivel egyik végük 10-30 fokban hajlítottak és villás farokkal rendelkeznek, alkalmasak szöghúzásra is, másik végük pedig lekerekített. Hasonló kinézetűek a lécező ácskalapácsok és a palázó kalapácsok. 

Nincs fej nyél nélkül

Már szó esett a kalapácsokat alkotó fejről, így a másik alkotó rész sem maradhat ki, a kalapács nyele. A kalapácsnyél a világ fejlődésével együtt fejlődött. Ma már nem csupán fából készülnek a nyelek, hanem különféle anyagok kombinációjából is, sőt műanyagból és acélcsőből is. 
A hickoryfából készült változatok igen könnyűek és roppantmód jól tompítják az ütések által keltett rezgéseket, továbbá ez a fafajta gőz hatására remekül formálható. A gyártók ebből az anyagból igen kézre álló, kényelmes kettősívelésű nyélformát adhatnak termékeiknek. 
Vannak gyártók akik a műanyagnyelet részesítik előnyben. A műanyag nyél magját üvegrostok adják, melyet utána több különböző sűrűségű műanyagréteg követ. Végül egy speciális gumiborítást kap az egész. Ez a gumibevonat adja a kalapács biztos, stabil fogását, mindemellett a rezgés tompításában is részt vesz. 
Újabb típusok grafitszálas megerősítéssel gyártottak és ugyancsak a nagy szilárdság, tartósság és a jó kezelhetőség jellemzi őket végső rezgéscsillapítóként ezeken a nyeleken is lágy gumi burkolatot alkalmaznak.
A monoblokkos kalapács esetében már nem áll fenn a standard fejből és nyélből álló kialakítás. Itt a fej és a nyél egy darabot alkot. 

Gyakran használatos kalapácsfajták

A kalapács aszerint, hogy mihez használják, különféle kialakítást kap. A legismertebb és a legtöbbet használt típus a lakatos kalapács, de használnak még gumi- illetőleg fa kalapácsokat is. Vannak még asztalos-, kőműves- és különféle betétekkel kombinált illesztő kalapácsok is.
Az asztalos kalapács formája végett, a szerkezeti összeállító munkákra alkalmas, így aszimmetrikus ellapított keskeny véget kapott. A fa és műanyag kalapácsok is megtalálhatók az asztalos műhelyekben. Ezeknek a fejeknek súlya, jórészt 0,5 és 2 kg között van, hengeres kialakításúak és a sérülékeny anyagoknál is jól használhatóak. A fej anyaga különféle keménységű gumi, a nyél készülhet fából vagy műanyagból, de lehet gumibevonatú acélcső is. 
Szimmetrikus fejkialakítása az egyengető-, bontó és marokkalapácsoknak van és vaskosabb nyéllel is bírnak, mint az aszimmetrikus fejjel ellátott változatok. Ezek csak olyan nagyobb munkáknál használatosak, mint a falbontás, vagy a fémanyagok egyengetése. 1 és 10 kg között van a súlyuk és nyélhosszúságuk igazodik az egy- vagy kétkezes használathoz.
A szegezési munkálatoknál az egyik legelőnyösebb kalapácstípus a az angol formájú kalapács. Hengeres kialakítású a talpuk és elkeskenyedő villás a végük, mely kialakítás alkalmas a szegek eltávolítására. Az erősen lehajló vég lehetővé teszi a kis erőhatással nagy szegek gyors és egyszerű kihúzását. E típusok általában acélcső- vagy fanyelet kapnak.
A repertoárból nem maradhat ki az illesztő kalapács sem. Hiszen ezzel az eszközzel az egymásba szorosan illeszkedő alkatrészek is úgy illeszthetők össze, hogy az ütés nem hagy nyomot az anyagon, köszönhetően a kalapács két végébe integrált rugalmas, műanyag betéteknek. Ezek a betétek bizonyos gyártók termékein cserélhetőek, a szélesebb körben való alkalmazás véget. 
A felsoroltakon túl, nyilván vannak még kalapácsfajták, amelyek igen speciálisak és nem a mindennapok feladataihoz szükségesek, ilyen p. a csempéző kalapács, üvegező kalapács vagy a kovácsok által használt számtalan anyagformáló kalapács.

Webshopunkban találhatsz általános kalapácsokat, melyek nem hiányozhatnak egy háztartásból sem, valamint számtalan speciális célra fejlesztett célszerszámot is. Görgess fel és nézd meg széles kínálatunkat!