Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

1 és 2 komponensű ragasztók - Tömítőanyagok

Extra erős ipari ragasztók fémhez, műanyaghoz

Eltört, megrepedt fém és műanyag alkatrészek? Túl drága lenne az új? A megoldás a ragasztás! Magas minőségű és szupererős egy és kétkomponensű epoxy ipari ragasztók, pillanatragasztók, tömítőgyurmák akrilok és szilikonok olyan gyártóktól mint Devcon®, Chemistik, Versachem, stb. Mindenféle anyaghoz (fém, fa műanyag, üveg, kerámia) találsz speciális ragasztót, nagy kötőerejűt és gyorskötőt egyaránt.

Rendezés:

Cípőragasztó

Jelenleg nem elérhető
1.290 Ft

Gorilla Wood faragasztó, 532ml

Rendelésre 2-7 nap
2.290 Ft -tól

Hol kapok jó ipari ragasztót?

A minőségi ipari ragasztók általában két komponensű, epoxy alapú ipari ragasztók. Az univerzális pillanatragasztók előnye az olcsóság és az univerzális felhasználás, szinte minden anyagot ragaszt. Azonban nem mindent. Speciális helyeken, ahol speciális anyagot kell ragasztani, vagy extrém körülményeknek van kitéve, hő, mozgás, nedvesség - oda már ipari ragasztót kell használnunk. Az ipari ragasztók minden anyaghoz és feladathoz külön kaphatóak. Fémragasztók, műanyag ragasztók, fa és üvegragasztók. A nagy kötőerejű ipari ragasztók általában epoxy alapú ragasztók. A két komponenst egyenlő arányban kell bekeverni, a kötési idő az elegyedéstől számitva indul. A gyorskötésű epoxy ipari ragasztók akár 5 percen belül is kikeményednek. A kikeményedett ipari ragasztók - tipustől függően - akár csiszolhatóak, forgácsolhatóak. Ipari ragasztókon kivül széles választékát találja gumi, bőr, műbőr és PVC ragasztóknak is a SzerszamKell barkácsáruházában. A faragasztók kikeményedés után átlátszóak, csiszolhatóak.

Egy és kétkomponensű ipari epoxi ragasztók

Az 1 és 2 komponensű ragasztók kiváló tapadási tulajdonságuknak köszönhetően igen sokféle anyag ragasztására alkalmasak, mint például fémek, kerámiák, üveg, fa és a legtöbb műanyag. Szobahőmérsékleten vagy magasabb hőmérsékleten gyorsan megkötnek és ideálisak a hegesztés és a szegecselés kiváltására korróziómentes, csökkentett feszültséggel rendelkező ragasztott kötéssel az automatikus gyártási folyamatokban.

Ragasztó típusok és alkalmazások 

Brutál erős ragasztók: Ezek a ragasztók rendkívül erősek és sokoldalúak. Ideálisak olyan projektekhez, ahol nagy teherbírásra és tartósságra van szükség, például fém- és fafelületek összeragasztásához, nehéz terhek rögzítéséhez vagy szerkezetek erősítéséhez. Használhatók továbbá szigetelőanyagok és padlóburkolatok rögzítéséhez is.

Műanyag ragasztók: Ezek a ragasztók speciálisan műanyag felületek összeragasztására lettek kifejlesztve. Alkalmasak műanyag tárgyak javításához, modellépítéshez, műanyag csövek vagy csatlakozók összeragasztásához, valamint autóipari vagy elektronikai alkalmazásokhoz. Különféle műanyag típusokhoz, mint például ABS, PVC, polikarbonát vagy polipropilén, megfelelő ragasztókat kell választani.

Hőálló fémragasztók: Ezek a ragasztók kifejezetten fémfelületek összeragasztására lettek tervezve. Ideálisak fémszerkezetek, alumínium, acél vagy rozsdamentes acél összeragasztásához. Használhatók továbbá fémtárgyak javításához, például öntvények, gépalkatrészek vagy kerti szerszámok összeragasztásához is.

Speciális ragasztók: Ez a kategória különféle speciális felhasználásokra kifejlesztett ragasztókat foglal magában. Ide tartoznak a hőálló ragasztók, környezetbarát ragasztók, vízálló ragasztók, valamint olyan ragasztók, amelyek speciális anyagokhoz, például üveghez, csempéhez vagy gumihoz alkalmasak. Oldalunkon megtalálható több féle cipőragasztó, cipőtalp ragasztó is hétköznapokra, vagy cipészek számára is. Ezek a ragasztók különleges körülményekre vagy anyagokra való alkalmazáshoz nyújtanak megoldást.

Ezek a különféle ragasztótípusok különböző igényeket elégítenek ki, és széles körben alkalmazhatók különböző ipari, barkácsolási és javítási projektekben. Fontos a megfelelő ragasztó kiválasztása a konkrét feladathoz és anyaghoz, valamint az alkalmazási útmutatók betartása a legjobb eredmények elérése érdekében.

Technológiai háttér

A brutál erős ragasztók leggyakoribb verziója a kétkomponensű fémragasztó, amely nevéből adódóan két fő alkotóelemből áll: egy alapanyagból és egy aktivátorból. Ezek az anyagok egyesülnek, amikor a ragasztó felvitelekor összekeverednek, és kémiai reakciót indítanak el levegővel találkozva. Ez a reakció erős kötést hoz létre a két felület között, és hosszú távon tartós ragasztást eredményez. Ezek az extra erős ragasztók leginkább szilárd felületekhez, például fémekhez, üvegekhez vagy kemény műanyagokhoz használatosak, és különösen alkalmasak olyan feladatokra, ahol nagy terhelésnek vannak kitéve.

A műanyag és fémragasztók speciálisan a műanyag és fém anyagok ragasztására lettek kifejlesztve. Ezek a ragasztók általában polimer alapúak, és különleges vegyi összetevőkkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy hatékonyan tapadjanak a műanyagokhoz és fémekhez. Például, ezek a ragasztók gyakran tartalmaznak primer anyagokat, amelyek elősegítik a ragasztó és a felület közötti kötést, valamint a korróziógátló anyagokat, amelyek védelmet nyújtanak a fémfelületek korróziója ellen.

A speciális ragasztók sokféle feladatra alkalmasak lehetnek, és különböző technológiákat és összetevőket használnak az adott alkalmazási területtől függően. Például, léteznek hőre kötő ragasztók, UV-fényre kötő ragasztók, vízálló ragasztók és még sok más. Ezek a ragasztók különleges összetevőket tartalmazhatnak, amelyek aktiválódnak bizonyos körülmények között, például hő vagy fény hatására, és ezáltal erős és tartós kötést hoznak létre.

Hogy működik pontosan a ragasztó?

A ragasztók működése alapvetően a kötőanyagok és a felületi kötődés elvén alapul. A ragasztók olyan anyagok, amelyek kémiai vagy fizikai módon képesek megkötni két különálló felületet, és létrehozni egy tartós kötést közöttük.

1. Kötőanyagok:
   A ragasztók fő összetevői a kötőanyagok, amelyek felelősek a két felület közötti kötés létrehozásáért. Ezek a kötőanyagok lehetnek különféle típusúak, például:

   - Hőre lágyuló polimer kötőanyagok: Ezek a ragasztók hő hatására lágyulnak, majd lehűlve megkeményednek, létrehozva a kötést. Például a műanyagok közötti ragasztásnál gyakran használnak ilyen típusú ragasztókat.

   - Vízzel aktiválódó ragasztók: Ezek a ragasztók a vízzel való érintkezéskor aktiválódnak, és kémiai reakciót indítanak el, amely létrehozza a kötést. Például a csempék ragasztásához és fugázásához használt cementes ragasztók ilyen típusúak.

   - Kémiai reakcióra alapuló ragasztók: Ezek a ragasztók különböző kémiai anyagok reakciójával működnek, például a polimerizáció vagy a keresztkötés révén. Ez a reakció létrehozza a kötést a felületek között.

2. Felületi kötődés:
   A ragasztók hatékonysága a felületek és a ragasztó közötti mechanikai kölcsönhatásokon alapul. Ezek a kölcsönhatások lehetnek:

   - Adhézió: Ez az a jelenség, amikor a ragasztó molekulák kölcsönhatásba lépnek a felületek anyagaival, például a molekulák közötti vonzóerőkkel vagy kémiai kölcsönhatásokkal. Az adhézió az anyagok ragasztóhoz való tapadását jelenti.

   - Kohézió: Ez az a jelenség, amikor a ragasztó molekulák kölcsönhatásba lépnek egymással, és kötődnek egymáshoz. A kohézió a ragasztó molekulák egymáshoz való tapadását és a kötés erősítését jelenti.

A megfelelő ragasztó kiválasztásánál fontos figyelembe venni az adott feladat követelményeit és az alkalmazott anyagokat. A ragasztók kiválasztásánál és alkalmazásánál a felhasználónak figyelembe kell vennie az adott körülményeket, például a hőmérsékletet, a páratartalmat és az anyagok típusát, hogy biztosítsa a legjobb eredményeket és a tartós kötést.

Hasznos tanácsok és tippek a ragasztók megfelelő használatához

1. Mindig válassz olyan ragasztót, amely megfelel az adott feladathoz és anyaghoz. Például, ha műanyagot kell ragasztani, válassz műanyagragasztót, melynek összetétele kifejezetten erre a célra lett tervezve.

2. Fontold meg a környezeti tényezőket, mint például a hőmérséklet és a nedvesség, amikor ragasztót választunk. Bizonyos típusú ragasztók például nem működnek hatékonyan nedves környezetben.

3. Mindig készítsd elő alaposan a ragasztandó felületeket. Tisztítsd meg őket a szennyeződésektől, zsíroktól vagy portól, hogy biztosítsd a ragasztás optimális tapadását.

4. Fontos megfontolni, hogy a ragasztó szükség esetén hogyan kerülhet felvitele a felületre. Néhány ragasztó spray formában, míg mások tubusban vagy patronban érhetők el.

5. Mindig ügyelj a megfelelő biztonsági intézkedésekre a ragasztó használatakor. Használj védőfelszereléseket, például kesztyűt és szemüveget, és győződj meg róla, hogy jól szellőző helyen vagy.

6. Kövesd a gyártó utasításait a ragasztó megfelelő használatához és alkalmazásához. Ne feledd, hogy a ragasztók időnkénti kikeményedéséhez vagy kötéséhez megfelelő időre van szükség.

7. Tárold a ragasztót megfelelő körülmények között, a gyártó által javasolt hőmérsékleten és páratartalom mellett, hogy megőrizd a ragasztó minőségét és hatékonyságát.

8. Az extra erős ragasztók nagyon veszélyesek tudnak lenni, bőrre, szembe, szájba ne kerüljön, ha baj történne akkor azonnal kérj orvosi segítséget, a ragasztó címkéjét őrizd meg, hogy azonosíthassák az egészségügyi dolgozók, hogy mivel van dolguk.