Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Felfújható peremű medencék

A puhafalú medencék rendkívül egyszerűen és gyorsan házilag felállíthatóak. Nem kell hozzá más, csak felfújni a karimáját levegővel, majd megtölteni vízzel. A víz fogja megemelni a levegővel telt karimát, mire feltöltődik a medence eléri végleges alakját. Minden felfújható peremű medencénk kompletten vízforgatóval és szűrővel együtt küldjük. Mindössze csak össze kell szerelned és élvezheted is a pancsolást! Ha megvan a medence akkor webshopunkban minden kiegészítőt elérhetsz hozzá! A medencéket időnként vegyszerezni kell. ez időjárástól és használattól függ. Találsz hozzá nálunk takarót is, mellyel megóvhatod a vizet és a medencét esetleges vihar esetén a levektől ágaktól. A medence vize sokkal hosszabb ideig tiszta marad, a vegyszerezési költség kevesebb lesz. Letakarva melegebb is a víz néhány fokkal. Görgess lejjebb és válogass felfújható peremű medencéink közül, melyeket az egész országban házhozszállítunk!

Rendezés:

A puhafalú, felfújható medence kertjébe viszi a valódi strandélményt!

A felfújható medencékről a mai napig sokaknak a kis méretű, színes kis gyermekmedencék jutnak eszébe elsőre, ám ez ma már korántsem merül ki ennyiben. A széles választéknak hála e termékek segítségével akár komplett strandot állíthatsz fel magadnak a kertben nyárra és élvezheted még a legforróbb napokat is. 

Mi is az a felfújható medence?

Valójában nagyon egyszerű a használata, egyszerűen csak fel kell fújni a felső részét levegővel, majd feltölteni vízzel. Maga a folyadék fogja fenntartani az oldalait, ezáltal tökéletesen stabillá válik. Kényelmes és praktikus megoldás akkor, ha saját strandot szeretnél kialakítani udvarodban, ha kerítéseden belül élveznéd a víz nyújtotta, csobbanásnyi örömöket. A jó hír az, hogy néhány perc alatt felállíthatod, gyakorlatilag bárhol jó helye van és ha úgy akarod, egész nyáron a kertedben állhat, így akkor élvezheted az előnyeit, amikor csak szeretnéd. Vagyis egy szerszám nélkül, teraszra vagy kertben egyszerűen felállítható medencékről van szó, amelyet a család minden tagja egyformán élvezni fog. 

Milyen medencét érdemes választani?

Tény, hogy a választék igen széles e medencék terén és nem könnyű közülük választani. Az első és legfontosabb szempont a méret. Ennek kapcsán egyrészt a rendelkezésre álló helyet ajánlott figyelembe venni, hiszen nem mindegy, mekkora helyet hagysz a medence mellett és az sem, hogy esetleg milyen növényekhez ér hozzá, amelyek adott esetben kárt tehetnek benne. Másrészt azt is ajánlott mérlegelni, hogy várhatóan hányan használnátok egyszerre. Ajánlott továbbá előzetesen felmérni, hogy mekkora a fal, a padló és a gyűrű vastagsága, valamint jó ha rendelkezésre áll betétes vagy homokszűrő csatlakoztatásának lehetősége. Létezik ezen felül olyan típus is, amely vízforgató és szűrőberendezéssel együtt kompletten kapható, valamint légbefúvó és gyorsfűtő rendszerrel is fel van szerelve. Sőt, van olyan modell is, amely digitális kezelőpanel segítségével egyszerű hőmérséklet állítást tesz lehetővé, de léteznek olyan felfújható medencék is, amelyek integrált, perforált pezsgő fúvókával kényeztetik az embert. 

Szükség van kiegészítőkre is egy felfújható medencéhez?

Ez természetesen nem kérdés, hiszen ahol vízzel teli medence áll, ott bizony különböző kiegészítők és vegyszerek használatára is szükség van. Vagyis ha megvagy az összeszereléssel, és már tele töltötted a rendszert vízzel, akkor ideje, hogy a szűrőről, valamint a vízforgatóról is essen néhány szó. Ezek azok a „láthatatlan” alkatrészek, amelyek használata nélkül a víz tisztasága egy pillanatig sem garantálható. Biztosan láttál már ronda, zöld, algás vizet, aminek a szaga is arról árulkodott, hogy a higiéniai feltételek nem biztosítottak. A víz élő terület, és a környezeti elemek nyilván nem hagyják érintetlenül. A rovarok, bogarak, a bele szálló szennyeződések (pollenek, falevelek stb.) teljesen természetes közeget képeznek. Ám, mivel a rendszer önmagában zárt, így segítség nélkül nem képes tisztulni, az élő variációkkal ellentétben. Ezért fontos, hogy az ehhez szükséges körülményeket is hiánytalanul garantáld. Ehhez pedig adott esetben természetesen vegyszerek használatára is szükség van. 

Csak minőségi terméket érdemes vásárolni!

Nagyon fontos, hogy minden esetben érdemes megbízható helyről vásárolni, ugyanis az alapanyag milyensége komoly mértékben meghatározó. Hiszen gyakorlatilag az élettartam hossza függ attól, hogy milyen erősségű gumi alkotja medencéd vázát. Egyrészt a ránehezedő nyomás, ami a víz miatt normális kikezdi ellenállóságát, ám ez természetes, hiszen funkcionalitását tekintve erre lett tervezve. Másrészt a benne lubickolók is könnyedén feszegethetik a határokat: a hirtelen mozdulatok, erőteljes rúgások, kapálózások kellően nagy kihívás elé állíthatják az eszközt. Nyilván ez is benne van a pakliban, hiszen a felhőtlen, korlátlan alkalmazáshoz az is hozzá tartozik, hogy a pancsolás pillanatait nem fékezik, kívülről jövő tényezők.

Mi történik, ha javításra van szükség?

Természetesen balesetek bármikor előfordulhatnak, különösen akkor, ha egy éveken keresztül használt medencéről van szó. A legtöbb csomag része a javítókészlet is, amely segítségével az apró kis sérülések egyszerűen befoltozhatók, így továbbra is maradéktalanul használhatók. 

A téliesítés is lényeges!

Nagyon fontos tudni, hogy a felfújható medencék nem téliesíthetők, így a hideg idők beköszöntével leeresztve, fagymentes helyen kell tárolni. Így a következő szezonbab probléma nélkül újra felállíthatod és élvezheted a tavaszi és nyári napsugarak simogatását. 

A fentiek alapján látható, hogy egy nagyon hasznos, praktikus, kényelmes és egyszerűen használható medence típusról van szó, amely elhozza a tökéletes strand élményt a kertedbe vagy éppen a teraszodra. Ennél pedig nem is kívánhatna többet az ember egy forró, nyári napon.