Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Kerti permetezők széles választéka

A tökéletes kert elengedhetetlen kelléke a permetező. A növényvédelmi feladatok ellátása permetező nélkül szinte lehetetlen. Permetezni nem túl kellemes dolog, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen permetezőt választasz. Permetezők, benzinmotoros permetezők kiváló minőségben. Egyaránt kínálunk profi és hobby célra is permetezőket, böngéssz kategóriánkban!

Rendezés:

Kézi permetező

Jelenleg nem elérhető
1.650 Ft

Festa kézi permetező, 1.5L

Jelenleg nem elérhető
2.180 Ft

Festa kerti permetező, 5L

Jelenleg nem elérhető
5.420 Ft

Fiskars permetező, 5L

Rendelésre 2-7 nap
19.190 Ft

Extol kézi permetező 1L

(1)
Központi raktáron
1.750 Ft

Kiegészítők 92604-hez

Központi raktáron
6.590 Ft

Bellota Permetező, 1 L

Rendelésre 2-7 nap
4.970 Ft

Kézi permetező, 5l

Jelenleg nem elérhető
4.990 Ft

Hecht 000431 gyomirtó harang

Jelenleg nem elérhető
4.990 Ft

Flo Szórópisztoly permetezőkhöz

Áruházi raktáron
945 Ft 754 Ft
20%

Milyen permetezőt válasszak?

A permetezés elengedhetetlen része a kert gondozásának bizonyos időközönként, különösen akkor ha gyümölcsfákról van szó vagy valamilyen kártevő jelent meg a növényeken. Nem mindegy azonban, hogy ehhez a tevékenységhez milyen permetezőt választasz. Mivel egy ilyen szerkezetet jellemzően nem egy használatra vásárol az ember, érdemes körültekintőnek lenni és alaposan szétnézni a kínálatban. Hiszen ez a kulcsa annak, hogy a kertedben egész évben jó egészségnek örvendjen minden növény, sok virágot, bő termést hozzanak és csodaszép levelekkel ékesítsék az udvart.

Miért fontos a permetezés?

A permetezés a kertben levő növények egészségének alapja. Fontos a megelőzés szempontjából, ugyanakkor lényeges segítséget jelent akkor is, ha valamilyen kártevő vagy betegség üti fel a fejét az udvaron. Ilyenkor minél előbb be érdemes bevetni a megfelelő szereket annak érdekében, hogy újra helyre álljon a rend. De lássuk bővebben, mikor és hogyan érdemes a permetezés terén gondolkozni!

Permetezés gyümölcsfák esetén

Függetlenül attól, hogy csak néhány gyümölcsfa áll a kertedben vagy egy komplett gyümölcsös van a tulajdonodban, a lemosó permetezés elvégzése bizonyos időközönként elengedhetetlen. Hiszen ez a kulcs annak, hogy a fák minden része jó egészségnek örvendjen az év során. Erre a tavasz vagy a tél végén érdemes sort keríteni, a legjobb, ha a rügyfakadáshoz legközelebbi időpontra időzíted minden esztendőben. Ha fúj a szél, a hőmérséklet 5 Celsius fok alatt van vagy egy kicsit is esik az eső, mindenképpen érdemes elhalasztani, míg ideálisak lesznek a körülmények. Ez a permetezés ideális esetben véd az ízeltlábúaktól, de távol tartja a baktériumokat és gombákat is. Nagyon fontos, hogy mielőtt megkezdenéd a permetezést, mindig olvasd el a tájékoztatót és tartsd is be az itt leírtakat, ugyanis ez a precíz és biztonságos munkavégzés alapja.

Ha kártevők vagy betegség üti fel a fejét

Akármennyire is gondosan ápoljuk kertünket, a növényeinket támadó kártevők és betegségek bárhol megjelenhetnek, legyen szó fákról, cserjékről, virágzó növényekről vagy akár a veteményesről. Lássuk, milyen esetek fordulhatnak elő e téren!

Tetvek és atkák: a hajtásokon vagy a leveleken jelennek meg, fekete, fehér, zöld, sárga színű apró rovarok. Ha ezeket nem is látod meg, a hangyák elszaporodása az adott növényen árulkodó lehet ezzel kapcsolatban.
A levelek elváltozása, foltosodása: ha határozott elváltozások láthatók a leveleken, viszont nincs semmire visszavezethető oka annak, hogy ez így legyen, akkor valószínűleg valami megtámadta a növényedet. Igaz ez akkor is, ha deformált, nem egészséges gyümölcsök teremnek, sárgul a pázsit vagy pikkelyes elváltozások jelennek meg a leveleken. Ilyenkor bizony lényeges a mielőbbi permetezés elvégzése a gyors gyógyulás reményében.

Levéltrágyázáshoz
Nem ritka eset, hogy a növényeknek levéltrágya használatával kell segíteni akkor, ha valami miatt a talajból nem tudnak elegendő mikroelemhez jutni, Ez azért annyira hatékony, mert egyes tápelemeknek sokszorosa is lehet a tápanyagfelvétele a leveleken keresztül. Fontos, hogy az ilyen jellegű készítmények használata nem minden esetben javasolt, ám tény az, hogy a megfelelő időpontban végzett levéltrágyázás által növelhető a kórokozókkal, kártevőkkel szembeni ellenállás is, nem beszélve a bőséges termés megalapozásáról. A permetezés kapcsán fontos információ, hogy a cseppkezelés módjában különbséget kell tenni, hiszen van olyan növény, amely számára a szállítólevegős megoldás az ideális, míg bizonyos esetekben a cseppképzéssel történő trágyázás a kifizetődőbb.

Mindezekhez viszont elengedhetetlen, hogy kéznél legyen egy megbízható permetező.

Milyen permetezők léteznek?

A permetezők terén elképesztően széles a kínálat, kezdve a kézi pumpás megoldásoktól az egészen komoly berendezésekig. Éppen ezért nem kérdés, hogy érdemes az egyes típusokat alaposan megismerni és ennek fényében kiválasztani a számodra és a kerted szempontjából minden téren leginkább megfelelő szerkezeted.

Kézi permetező

Ezek a típusok rendszerint kis űrtartalommal rendelkeznek és egyszerűen működtethetők. Ezeket akkor érdemes bevetni, ha alapvetően csak néhány növény vagy egy-két gyümölcsfa permetezéséről van szó. Ellenkező esetben viszont akadály lehet a gyakori utántöltés. Ennek nagy előnye, hogy mindössze a két kezedre van szükség a működtetésének, kis helyen is elfér a garázsban és bármikor bevethető függetlenül attól, hogy van-e áramforrás vagy üzemanyag a közelben vagy feltöltött-e az akkumulátora. Az egyetlen, amit fontos a választásnál figyelembe venni e kategória termékeinél, az a méret.

Háti permetezők

A komolyabb, háti permetezők világa viszont ennél jóval színesebb már. Létezik belőle ugyanis olyan, amely tölthető akkumulátorral vagy felszerelve, így gyakorlatilag bárhol bevethetők ezek a szerkezetek. Ezeknek jellemzően kisebb a szórása, így kisebb vagy közepes kertekben javasolt a használatuk. Viszont kifejezetten könnyűek, ami hatalmas pozitívum akkor, ha szeretnéd megkímélni a hátadat.
Szintén hasonló szabadságot adnak a benzinmotoros permetezők, ám ezek esetében nem szabad megfeledkezni az üzemanyag utántöltéséről. Cserébe viszont elképesztően hosszú az üzemidejük és akár tíz méternél is magasabb a hatósugaruk, így komolyabb méretű növények és nagyobb kertek esetén is bátran bevethetők.

Mitől függ az árkategória?

Természetesen egy-egy kategóriában elképesztően széles a választék, így ezek terén is érdemes alaposan elveszni a kínálatban. Ami gyakran felmerül kérdésként, hogy mi a különbség az egyes árkategóriákba tartozó termékek között. Nos, jellemzően az űrtartalom és a felszereltség területén vannak eltérések. Hiszen a teljesen egyszerű, olcsóbb gépek mellett a komolyabb berendezések esetében már olyan extrák is fellelhetők, mint például a teleszkópos lándzsa, a nagy töltőnyílás, az ergonomikus kialakítás, a légfúvóvá alakítás lehetősége vagy éppen a fokozat szabályozás. Sőt, aki igazán nagy területen műveli a kertjét vagy a hobbi földjét, annak remek megoldás lehet akár a 95 literes tartálytérfogatú vontatott permetezőgép is. Sőt, létezik olyan gép is, amely esetében egy kézi kapcsoló segítségével az adagolás és a szórás típusa egyaránt állítható.
Nem mehetünk el szó nélkül a téma kapcsán az úgynevezett levegős permetezők, mellett sem, amelyek légáramlat segítségével köd jellegű permetet adnak ki magukból, így garantálva a magasabb fokú hatékonyságot.

Mi mindent érdemes figyelembe venni a permetezőgép vásárlás során?

A széles választékot látva nem kérdés, hogy számos szempontot ajánlott figyelembe venni akkor, ha az ideális permetezőt keresi az ember. Lényeges például, hogy milyen fajta és mekkora növényre, milyen távolságra szeretnéd eljuttatnia permetezőszert, de számít az is, hogy hány ilyen szépség kapott helyet nálad. Számít ezen felül az is, hogy jellemzően milyen gyakran vetnéd be a gépezetet, ugyanis nem mindegy, hogy várhatóan csak évente egy-két alkalommal veszed elő vagy komolyabb terveid is vannak vele hosszú távon.

Fontos a minőség

Nagyon fontos, hogy bármelyik típusra is esik a választásod, mindenképpen olyan gépet válassz, amely minőségi anyagokból készült. Így ugyanis hosszú éveken keresztül támogatja majd a növényvédelmet a kertedben és nem kell aggódnod egy váratlan meghibásodás miatt rendszeres karbantartás mellett.

A rendszeres karbantartás elengedhetetlen

Ahogy a többi szerszám esetén, úgy a permetezők kapcsán is elmondható, hogy elképesztően lényeges e szerkezetek tisztán tartása és megfelelő karbantartása. Ez egyaránt igaz a kisebb kézi verziók és a komolyabb benzines típusok esetén is, hiszen az élettartamuk ezáltal nagy mértékben meghosszabbítható. Ennek köszönhetően pedig sokáig hű társaid lehetnek a kertben és segíthetnek megalapozni a növényeid egészségét.

Lényeges a megfelelő permetszer kiválasztása!

Nagyon fontos, hogy a nem megfelelő permetezőszer használatával vagy a helytelen permetezéssel több kárt okozhatsz mint hasznot. Éppen ebből kifolyólag fontos a használt anyagok körültekintő kiválasztása. Ehhez érdemes pontosan beazonosítani a célt vagy éppen a probléma forrását, így ugyanis már jóval könnyebb lesz kijuttatni a növényekre a megfelelő gyógyírt.

A megfelelő védőruházat használata kötelező!

Az természetesen nem kérdés, hogy bármelyik permetezőre is esik a választásod a fentebb említettek közül, mindenképpen szükség van annak használata során a megfelelő védőruházat viselésére. Hiszen olyan vegyi anyagokról van szó, amelyeket nem ajánlott közvetlenül belélegezni vagy a bőrhöz érniük. Éppen ezért a szemüveg, a maszk és a kesztyű az alap felszerelés részét képezik a permetezés során még akkor is, ha csak egy-egy fa kártevő mentesítéséről van szó. Hiszen mindig jobb félni, mint megijedni!

A fentiekből látható, hogy elképesztően színes a permetezők világa, aminek köszönhetően lehetetlen, hogy valaki ne találja meg a számítását a termékek között. Éppen ezért érdemes elmerülni alaposan a webáruházunk kínálatában.